От скоро съм с Пасат Б5 1.8 АДР мотор 1999г. и след като го обслужих сега мисля да сменя маслото на скоростите.Но някои ми дават акъл да не го сменям ами да видя дали има нужда от доливане и да долея.Аз мисля че, е по-добре да го сменя изцяло.Какво бихте ме посъветвали?Какво масло ще ми препоръчате и къде да го сменя?
Ако отида при Ваското1 ще свърши ли работа?И още ,така и така ще ходя искам да я "закача" на VAG COM да видя дали има грешки.

Масло за скоростите на Пасат Б5
- drakano
- Автомобил: S6 2.2TQ ABT
- Двигател: AAN
- Контакти:
Аз съм също с ADR и съм сменял маслото на скоростната кутия.
Проблема е че това май не е толкова лесно.Пробката е на скоростната кутия - отдясно май, но не съм сигурен.Аз сложих Liqui Molly и в сервиза ми казаха, че пробката се отвивала със специален инструмент.Смяната ми струва 10лв. а маслото е около 28лв.
Проблема е че това май не е толкова лесно.Пробката е на скоростната кутия - отдясно май, но не съм сигурен.Аз сложих Liqui Molly и в сервиза ми казаха, че пробката се отвивала със специален инструмент.Смяната ми струва 10лв. а маслото е около 28лв.
- kamo
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Аз смених маслото на скоростите миналата седмица в D&N в Младост 4, до Бизнес парка, зад Аксон Опел.
drakano е прав, че трябва специален ключ. Ходиха до Порше да взимат ключ или поне така ми казаха. Струва ми 15 лв.
Маслото, което сожих е Motul Gear 300, 75W90. Купих си го от магазина им на Оборище 92. Кривото е, че събира 2.3 литра и трябва да си купиш 3, но какво да се прави.
drakano е прав, че трябва специален ключ. Ходиха до Порше да взимат ключ или поне така ми казаха. Струва ми 15 лв.
Маслото, което сожих е Motul Gear 300, 75W90. Купих си го от магазина им на Оборище 92. Кривото е, че събира 2.3 литра и трябва да си купиш 3, но какво да се прави.
- 20vTurbo
- Автомобил: Jetta GLI Mk6 TSI + Octavia VRS
- Двигател: 2012 20 TSI CCTA 2003 18 AUQ
- Контакти:
kirhadj написа:Някой знае ли какъв ключ трябва и какъв номер на ключа, че и аз искам да си го сменя ама ми омръзна от сервизи без инструменти и смятам да си го купя.

http://www.metalnerd.com/cat08.htm
Това е обаче не съм сигурен точно за кои модели е нужен защото мисля, че на моята и трябва само 17мм шестограм. Може и да бъркам и довечера ще проверя и ще докладвам.