Ламбда сонда GOLF 4
- hdjfmr
- Автомобил:
- Двигател:
Ламбда сонда GOLF 4
Здравеите колеги имам едно питане-вчера откарах колата на компютърна дигностика и ми казаха че всичко е наред но някаква лабда сонда не работила и какво е това и ако наистина не работи какво може да ми усмете по колицата и ако трябва да се сменя какви пари е.Благодаря
- FaTDoG
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Ламбда сонда GOLF 4
Ламдата отчита изгорелите газове и дава сигнали на компютъра в какво съотношение да е сместа. Смяна е наложителна, иначе колата е куца и гори повече. На мен за Аудито ми взеха почти 200 лева за Бош.
- DimoNN
- Автомобил:
- Двигател:
щом ти е показало на компа че не работи сменяй!.... иначе почти по нищо не може да се разбере че не работи.. в смисъл няма такива очевидни симптоми... колата си върви нормално и разхода дори не се качва много (с около литър повече примерно)... мисля че ламбда сондата ти трябва да е с 4 жила/проводника... взимай бош универсална по каталог и няма да сбъркаш!- цената е около 170лв... ползва се буксата на старата ламбда сонда (това е и разликата с 'оригиналната' която е с около над 60лв по скъпа...
- badjo-vw
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
вярно ай някой да каже за тия сонди със катализатор и безFaTDoG написа:Ходи някъде другаде на диагностика, засечи си разхода, като почне да падат оборотите от нищото е време за смяна. Имай в предвид(чувал съм) че има два вида ламда сонда - за катализатор и без катализатор, ако ще я сменяш разпитай наляво надясно дали е така.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”