Търся да закупя що годе запазен VW Beetle

Форум за всички "въздушни" Volkswagen-и
Потребителски аватар
Momchil82
Автомобил:
Двигател:

Търся да закупя що годе запазен VW Beetle

Мнениеот Momchil82 » Нед 25 май 2008 14:22

Здравейте!
Тъй като съм нов първо ще се представя, казвам се Момчил.

Сега да мина по същество. Търся да си купя VW Beetle, тъй като от детски години мечтая за такава кола.
Колата ако може да е в добро състояние. Благодаря предварително :)

sniper
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sniper » Нед 25 май 2008 18:16

Здравей Момчиле,
Тук във форума има доста теми като твоята прочети ги за да видиш какво да гледаш и какво да търсиш, ако още не си се насочил. Дано някой да изкочи с оферта за теб та да се сдобиеш и ти с готина колица.
Успех.....

Потребителски аватар
Momchil82
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Momchil82 » Вто 27 май 2008 7:52

След като търся такава кола, от кой модел да търся (за да е по лесен за потдръжка) , кой са слабите места и какво да гледам за да не се прецакам ?

Потребителски аватар
sastezatelya
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sastezatelya » Вто 27 май 2008 9:08

Разгледай малко по-старите теми има много изписано,което ще ти е от полза.Има модели с по-тънка ламарина има и доста с по-здрава.Намери си из старите теми и ще се информираш :wink: :)

Последна промяна от sastezatelya на Съб 27 фев 2010 11:38, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Momchil82
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Momchil82 » Вто 27 май 2008 10:39

Почти всичко изчетох, разбрах само че трябва да търся кола преди 73-75 защото старите били с здрава ламарина, до тук ОК. А кои е най широкоразпространения модел, това не разбрах. Дали е модела 1200, 1300 и т.н

Потребителски аватар
batbobo
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Патка:-D

Мнениеот batbobo » Вто 27 май 2008 16:16

Колега има едни теми за едни патки които мислят ли мислят ....
И двете коли са хубави.

Потребителски аватар
sastezatelya
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sastezatelya » Вто 27 май 2008 22:44

Momchil82 написа:Почти всичко изчетох, разбрах само че трябва да търся кола преди 73-75 защото старите били с здрава ламарина, до тук ОК. А кои е най широкоразпространения модел, това не разбрах. Дали е модела 1200, 1300 и т.н

Като най-разпространен модел в България ли имаш предвид :?: На мен лично ми харесват всички модели :) Много от притежателите на този автомобил харесват повече 1200 модела,защото е красив и по ценен може би заради годините в които е произвеждан.Взимай каквото ти е на сърце и според мен няма да съжаляваш

Потребителски аватар
Momchil82
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Momchil82 » Сря 28 май 2008 7:21

Благодаря :) Това исках да чуя

Потребителски аватар
Momchil82
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Momchil82 » Сря 28 май 2008 18:24

Днес намерих един Кефар в Сливен, годината е 1985. Човка ми каза, че е изкърпен изцяло, двигателя е 1.6 ( сменен е ) по талон се води 1200, но никъде не пишело по двигателя за кубатурата. Kолата е с раздути калници, с лети джанти, с нова генерация, салона е много запазен, от долу като го погледна, беше измазан с боди кит, единственото нещо което липсва от колата на пръв поглед са праговете между предния и задния калник. Какво ще ме посъветвате, да го взимам ли или не. Притеснява ме това, че е от новите модели, а за тях чувам, че гниели много, така ли е или не? Помогнете ми, че не мога да спя от няколко дни и сънувам само костенурки!!!

Потребителски аватар
BuGmaN
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот BuGmaN » Сря 28 май 2008 20:32

Работата е там, че тея коли не се изкърпват, нито кърпят, а се реставрират, лошото е, че 99% от майсторите нямат и представа какво е тва, а и да имат не могат да се справят, защото просто винаги са кърпили. Такива изкъпени коли по-добре далече от тях, щото може, така да е направена, че да няма възтановяване после, по-точно да иска двойно и тройно работа средства и време, отколкото една на пръв поглед изглила кола но некърпена кола... По талон не глеай какво пише (тва там е дата 1-ва регистрация или нещо подобно), дай номер на шаси и ще ти кажем коя година е. Ако я нащракаш от всякъде и пуснеш снимки, мое да я разберем що за стока е и дали си заслужава. Може да се струвам малко краен, но мисля говорим за кола в която ще бъдат инвестирани минимум 5000 и за да стане нещо от нея донора е много важен...

Потребителски аватар
taskbg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот taskbg » Сря 28 май 2008 21:49

...sorry за спама

:да: успех с търсенето колега

Последна промяна от taskbg на Чет 29 май 2008 20:22, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Momchil82
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Momchil82 » Чет 29 май 2008 12:54

И така, по моя въпрос с колата... днес говорих с човека и дори успях да направя някоя друга снимка, но не знам как да ги кача тук! Колата ми я дава за 2000 лв. но като я гледам има поне още толкова да се вложат в нея... Какво да правя, как да ви я покажа?

Потребителски аватар
Momchil82
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Momchil82 » Чет 29 май 2008 13:28

Забравих да спомена, че колата е бракувана, но талона е в собственика. Ще имам ли проблеми при регистрацията в такъв случаи или не? Ако някой е наясно да ми обясни моля. Или човка иска да ме преебе нещо с това, че е бракуван и че нямало ядове за регистрацията.
Поздрави
:)

Потребителски аватар
sastezatelya
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sastezatelya » Чет 29 май 2008 15:24

Momchil82 написа:И така, по моя въпрос с колата... днес говорих с човека и дори успях да направя някоя друга снимка, но не знам как да ги кача тук! Колата ми я дава за 2000 лв. но като я гледам има поне още толкова да се вложат в нея... Какво да правя, как да ви я покажа?

Прати ми снимките на имейла sastezatelya@abv.bg и ще ги кача,за да се види какво представлява и да се коментира от колегите :) А за това,че е бралувана поразгледай назад из темите мисля че имаше писано как стават нещата,ако не някои ще ти каже как се оправят документи и тем подобни :) Чао за сега и успех с покупката :wink: :)

Потребителски аватар
BuGmaN
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот BuGmaN » Чет 29 май 2008 16:00

При бракувана кола не би трябвало да има талон в него, защото се дава с номерата е КАТ, а бележка, че е бракувал колата, иначе се минава през комисията на "Технотест-София" или "Теат-Шумен", чиито представители обикалят Кат-овете на големите градове веднъж месечно, абе не е проблем (баш в Сливен минавах, че ги бях изтървал в Бургас с 30мин. докато сглобя буса :lol:) стига да не мислиш да правиш някакви конструктивни промени по колата или имаш разминаване на номерата на купе или шаси спрямо талона... :wink:

Върни се в “Air Cooled & Boxer”