Климата пак умря!

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
siso92
Автомобил:
Двигател:

Климата пак умря!

Мнениеот siso92 » Вто 27 май 2008 9:00

След доста четене във форума-пак със същия проблем.
Климата работи перфектно 10 минути/ако не съм го пускал преди това и не е загрял двигателя/,след това изключва и няма включване,докато не изстине двигателя или той самия-незнам.Като купих колата/09.07г/,ми мереха фреона-има.След като забелязах,че не работи отидох на майстор,пак мери фреона-има;навря се отдолу,даде нещо на късо и тръгна някакъв втори кръг :?: ,но трябваше да му я оставя 2-3 дена,че има много работа,не я оставих,пък и захладня.
Взех акъл от Вас колеги,да измия радиаторите и да сменя филтъра,речено-сторено.От това ли,от друго ли-климата тръгна до толкова,че работи /след първите 10 перфектни минути без да изключва/ 30 секунди,спре за 10 и така-бключва и изключва.А вчера -стария проблем,като загря-няма включване!
Колеги,помогнете поне с някой майстор в Пловдив,който няма да ми одере кожата или излъже,БЛАГОДАРЯ!

Потребителски аватар
vaskoto1
майстор Падна ли ми!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vaskoto1 » Вто 27 май 2008 9:13

проблема е или в свръхналягане (препълнен) или в недостатъчно налягане (поизфукал) или в кофти суич за тия налягания.
което и да е-при кондензатора е.
щом си го чистил (ако си го изчистил добре) значи не е в него а е електрическо.
за целта, трябва да се проверят наляганията и ако са в норма, а продължава да не бачка, да се види кой суич се дъни.

п.п. може и да е перката. пуска ли я докато работи? ако я пуска->суичовете.
но ЗАДЪЛЖИТЕЛНО първо да се измерят наляганията! най вече високото защото е над 16 бара и си е опасно! да не се предприема нищо без тва инфо!

siso92
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот siso92 » Вто 27 май 2008 9:38

vaskoto1 написа:проблема е или в свръхналягане (препълнен) или в недостатъчно налягане (поизфукал) или в кофти суич за тия налягания.
което и да е-при кондензатора е.
щом си го чистил (ако си го изчистил добре) значи не е в него а е електрическо.
за целта, трябва да се проверят наляганията и ако са в норма, а продължава да не бачка, да се види кой суич се дъни.

п.п. може и да е перката. пуска ли я докато работи? ако я пуска->суичовете.
но ЗАДЪЛЖИТЕЛНО първо да се измерят наляганията! най вече високото защото е над 16 бара и си е опасно! да не се предприема нищо без тва инфо!

Васе,брате,казвам ,че два пъти различни майстори са му мерили налягането-всичко в норма,а перката тръгва веднага ,щом се включи клима.Чистенето беше ала-бала,с маркуч и струйник ,ама мисля,че се получи.Пък и климата не тръгна перфектно,а включваше и изключваше на кратки интервали/четох и други да се оплакват от това/.

Потребителски аватар
vaskoto1
майстор Падна ли ми!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vaskoto1 » Вто 27 май 2008 9:41

juve е твоя човек. много е наясно с климите и е от плойдива.
виж дали ще иска да удари едно рамо... :roll:

siso92
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот siso92 » Вто 27 май 2008 10:16

vaskoto1 написа:juve е твоя човек. много е наясно с климите и е от плойдива.
виж дали ще иска да удари едно рамо... :roll:

Как да се свържа /открия/ с него?

maznia
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот maznia » Вто 27 май 2008 12:35

колега до предния ляв рог на колата имаш един команден модул една котия оттдолу до гредата тя отговаря za климата и парното смени този блок за проба с друг 80 % е от там ako не изле от датчик или горе опоменатите

Marto_Polo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Marto_Polo » Сря 28 май 2008 8:54

Колега провери и датчика за температура на водата който е за климатика. Там дето са датчиците за стрелката и ecu-то на кожуха на термостата има и един датчик за климатика, който на студен двигател е с 0 ома съпротивление. Идеята му е доколкото знам ако вдигне висока темепратура да изключи климатика. Та въпроса е да неби да е повреден и затова да ти изключва. :?

Потребителски аватар
blueice
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот blueice » Чет 29 май 2008 8:46

Marto_Polo написа:Колега провери и датчика за температура на водата който е за климатика. Там дето са датчиците за стрелката и ecu-то на кожуха на термостата има и един датчик за климатика, който на студен двигател е с 0 ома съпротивление. Идеята му е доколкото знам ако вдигне висока темепратура да изключи климатика. Та въпроса е да неби да е повреден и затова да ти изключва. :?

Много си прав!!Този датчик(най-обикновен термо ключ) спира климатика когато двигателя позагрее повечко за да може да се охлади бързо.даваш го на късо и го игнорираш.А в Пловдив къде ходи да го гледат,много от "майсторите" станаха търгаши :evil:

siso92
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот siso92 » Пет 30 май 2008 8:51

blueice написа:
Marto_Polo написа:Колега провери и датчика за температура на водата който е за климатика. Там дето са датчиците за стрелката и ecu-то на кожуха на термостата има и един датчик за климатика, който на студен двигател е с 0 ома съпротивление. Идеята му е доколкото знам ако вдигне висока темепратура да изключи климатика. Та въпроса е да неби да е повреден и затова да ти изключва. :?

Много си прав!!Този датчик(най-обикновен термо ключ) спира климатика когато двигателя позагрее повечко за да може да се охлади бързо.даваш го на късо и го игнорираш.А в Пловдив къде ходи да го гледат,много от "майсторите" станаха търгаши :evil:

Момчета,първото,което ме светнаха във ворума ,бе да видя датчика-о'к е.Ходих на Л.Димитрова/между Шел и Такси 1/ комплекс от много сервизи,та там има специализиран сервиз за Ауди.Не казвам,че не ми е свършил работа,а че искаше да я оставя,а колата ми трябва всеки ден.

Stelioo
Автомобил:
Двигател:

Re: Климата пак умря!

Мнениеот Stelioo » Пет 30 яну 2009 19:41

Здравейте имам един въпрос за климатика кат го пусна напрао колата ми не иска да върви от кво може да се дължи тва мерси предварително

Потребителски аватар
Bobi_S13
Der Polizist
Автомобил: VW Passat
Двигател: AVF

Мнениеот Bobi_S13 » Пет 30 яну 2009 19:46

Stelioo написа:Здравейте имам един въпрос за климатика кат го пусна напрао колата ми не иска да върви от кво може да се дължи тва мерси предварително

Първо Добре Дошъл! След това се запознай със правилата на форума! След това ползвай търсачката и чак тогава ако не намериш каквото ти трябва, дай инфо за колата, сред нас врачки няма до колкото ми е известно а боба е дефицит и не върви да го хвърляме на вятъря!

siso92
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот siso92 » Съб 31 яну 2009 9:26

Колега,смени двигателя с по-мощен и си канап. :lol:

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”