Вграждане на LCD в Голф 3 и ....

Споделете опит за собственоръчно направени подобрения или ремонти на вашият Volkswagen или попитайте как да ги направите сами
Потребителски аватар
lyubobg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот lyubobg » Пон 12 май 2008 9:43

vesko_sr написа:Колега,евала за ентусиазма. И аз мислех така да си правя моя но не се усмелих да променям толкова много таблото. Затова го направих по по-различен начин - с релсички за чекмеджета на мястото на касетофона :) .Много ме кефи как си го направил и ако позволиш ще покажа и моя вариант за да непускам същата тема. А и мисля че ще е хубаво ако и други колеги споделят как са решили проблема с вграждането на ТВ в колата си и темата да стане още по-интересна :wink: .Все пак ако някой има нещо против, мнението ми може да се изтрие :) .
Та ето как изглежда и крайния резултат на моето проектче:

Ей много отличници се събраха в тая тема
:bowdown

Колега - може ли да пратиш по нормални снимки как става закрепването на ЛСД-то към шейната отблизо ?

Потребителски аватар
S.Raikov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот S.Raikov » Пон 12 май 2008 11:44

Да кОлега и аз съм на път да правя такава история,покажи как така с шейната на чекмедже си направил да се дига и нагоре монитора та те нали са прави шейни или ти си направил една шейна която да излиза и пребира монитора и 2ра която към 1вата да дига монитора????

Потребителски аватар
vesko_sr
Автомобил: vw passat b4
Двигател: ADZ 1995

Мнениеот vesko_sr » Пон 12 май 2008 12:36

Ами да, използвам две релсички от тези със съчмите които се разгъват на 100% (в Бриколаж има такива) и към тях прикрепих най-обикновенна панта чрез която тв-то да може да се повдига.Мониторчето на гърба си има шина предназначена за закрепване към поставката си,но вместо към нея съм го прикрепил към пантата.Общо взето не е кой знае каква философия и мисля че всеки може да си го направи, та дори и по-добре от това :) .Принципа на действие също е ясен: Дърпаш,изправяш и буташ назад към таблото :lol: .Недостатъка е, че трака и пада напред при друсане но това също може да се оправи като му се лепне нещо меко на гърба там където упира и да се върже ластик :lol: примерно за да го придържа изправено,както съм направил аз като временно решение докато измисля нещо по-добро.Най-добре ще е да се направи пантата да стои неподвижно изправена но още незнам как :).Релсичките са от най-малките като отрязах около 1см от тях за да могат да се поберат в таблото.Закрепил съм ги с нитове защото ми беше по-лесно.
Накрая закрепих към долния край на монитора и капаче предназначено за запушване на дупката която остава ако няма касетофон там за да неизглежда грозно.И така.Друго не се сещам ако ви интересува питайте :)

Ето крайно разгъното положение за да видите как е направено в общи линии:
Изображение

Изображение
В този вид влиза и излиза в/от таблото.Вижда се и къде е капачето:
Изображение
Така изглежда в прибрано положение без капачето:
Изображение
А тук е с капачето:
Изображение
Извинявам се за лошото качество на снимките но такива имам в момента.

Потребителски аватар
passat123
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот passat123 » Пон 12 май 2008 13:44

vesko_sr написа:...
Добре е станало ! Бих казал отлично !
mod edit: vasstop

Потребителски аватар
Bai Sando
Автомобил: Audi A 3
Двигател: 2000 TDI 2006г

Мнениеот Bai Sando » Пон 12 май 2008 17:55

Нямам нищо против и другите колеги да слагат снимки в тая тема даже още по добре нали за това е форума да си помагаме със идеи.Иначе е станало много оригинално браво малко са хората които биха се осмелили до такава степен да си разколачат :lol: таблата като нас :lol: много ме кефи супер е :yahoo: :да: :да: :arrow:

Потребителски аватар
lyubobg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот lyubobg » Пон 12 май 2008 20:39

vesko_sr :heavymetal: :shocked :bowdown :bowdown :bowdown :applause: :applause: :patriot : само VW : vw fen :само левски love.vwclub.org

Потребителски аватар
S.Raikov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот S.Raikov » Вто 13 май 2008 0:10

Мерси! :wink:

Потребителски аватар
fenomena
Автомобил: VW POLO G40
Двигател: PY

Мнениеот fenomena » Вто 13 май 2008 22:23

Много яко колега :) и аз ште мисля значи нешто подобно ма съм с климатроник и нз дали ше се получи :roll: :roll:

Потребителски аватар
Bai Sando

Мнениеот Bai Sando » Вто 13 май 2008 22:45

При теб ще е още по лесно щото нямаш жила и съответно по лесно се захваща самия панел :!: :arrow:

Потребителски аватар
fenomena
Автомобил: VW POLO G40
Двигател: PY

Мнениеот fenomena » Вто 13 май 2008 22:53

Ште го пробвам колега :)

Калоян Кирилов
Автомобил: Suzuki Marauder 800 Opel Astra G
Двигател:

Мнениеот Калоян Кирилов » Вто 13 май 2008 23:35

Ех, останаха ми очите в тея работи.... Жалко, че съм пляснат в ръцете... А принципно за Пасат къде може да се вгради, за да изгледжа по оригинално.

На мен ми дойде идеята да е над таблото, и като дам на контакт и да се вдига по някакъв начин с някакъв механизъм, но ако е над таблото ще стои малко грозничко...

Потребителски аватар
vesko_sr

Мнениеот vesko_sr » Сря 14 май 2008 0:36

Ами може и да се измисли нещо но до колкото се сещам за таблото май няма да му пасне хубаво отогре.Иначе съм правил подобни неща с механизъм от ел.антена :).С повече желание всичко става но има риск и да се съсипе таблото разбира се :lol:

Потребителски аватар
Bai Sando

Мнениеот Bai Sando » Пон 19 май 2008 23:09

Аиде режете и да не ви пука :012: mhihi mhihi

Потребителски аватар
tupalka
Автомобил: Passat B6
Двигател: BMR

Мнениеот tupalka » Чет 29 май 2008 11:07

Браво и на двамата ентусиасти! Наистина с подръчни материали, малко въображение и МНОООООГО мерак всичко се постига. Като видях темата и реших да ви покажа и аз какво сътворих миналата година. Мислех да го вграждам в таблото, защото е по-хубаво, но реших да не рискувам заради крадливите ръчички.

Изображение
това е в затворено положение-всичко си е оригинално

Изображение
маха се декоративния капак

Изображение
шейната се издърпва напред

Изображение
Изображение
завърта се надолу

Изображение
Изображение
завърта се настрани

Изображение
и е готово

При мен системата е малко по-сложна, но не се събираше по дължина на мястото на пепелника

Потребителски аватар
vesko_sr

Мнениеот vesko_sr » Чет 29 май 2008 12:16

Страхоотна технология :shocked .Много радва,Браво!!! :bowdown .Явно има много варианти за интегриране на тв-та в таблото и темата се заформя доста добре : само VW :respect

Върни се в “Направи си сам!”