Проблем с празния ход на Golf 2 1.6RF

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
focke-wulf
Автомобил:
Двигател:

Проблем с празния ход на Golf 2 1.6RF

Мнениеот focke-wulf » Нед 01 юни 2008 16:58

Тези дни се появи някакъв досаден проблем със старата пушка ( '88 Golf 2 1.6 RF двигател, с газова уредба). Наложи се из жегите да щъкам из центъра на София(на газ естествено), когато колата загрее толкова, че да се включи перката, лампите за маслото и генератора светват и просто си изгасва. Това го прави единствено, когато съм изключил от скорост и чакам светофара да светне зелено. Иначе всичко си е ток и жица, много добре си върви. Мембраните на изпарителя са сменени преди 4 месеца, пробвах също и да регулирам оборотите на празния ход чрез винта на изпарителя, но резултата е нулев. Друго, което забелязах, е че след запуск на двигателя (след като е изгаснала на някой светофар примерно) отново губи обороти, но постепенно, лампите премигват леко, след това си светват и ако не подавам газ отново гасне.:?

П.С. Доста се чудех къде да пусна темата, ако модераторите преценят да я преместят в раздела за АГУ. :)

Потребителски аватар
StS
Автомобил: Golf VI
Двигател:
Контакти:

Мнениеот StS » Нед 01 юни 2008 17:04

страдах от този проблем ...докато не свърши газта в бутилката ...изчакай следващо зареждане и кажи дали проблема го имаш се още

О и това че си сменил мембранта преди цели 4 месеца не е малко за нашата качествна газ...може се пак да я погледнеш..

Потребителски аватар
focke-wulf
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот focke-wulf » Нед 01 юни 2008 17:28

Тези дни като имам време ще погледна изпарителя, да видя за какво става въпрос, но с предишните мембрани (оригинални) си карах почти 2 години без проблем, така че ме съмнява там да е проблема :)

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”