Колега каква ти бе тубата ? Всички съдове имат толеранс, примерно туба-метална 20л. наклонена и напълнена до гърлото може да поеме и до 22,5л.
П.П. ако може да попитам малко встрани от темата Старее ли нафтата ?
Защото съм чувал за маслата съхранявани повече от 4-5 год. стареели и губили качествата си. А ЗА НАФТАТА ?
10 = 11.6? Според OMV - да.
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- propparo
- Автомобил:
- Двигател:
T.Spark написа:ISRalien написа:....зареждам. Съвсем спокойно можах даже да си запаля колата и да си тръгна сигурно...
Аз ли съм кьорав?Ти ли не довиждаш?
Днес на бензиностанцията бензинджиите си стояха вътре на климатик и никой не ме и видя, че зареждам, камо ли да гледа какво зареждам. Съвсем спокойно можах даже да си запаля колата и да си тръгна сигурно.
Айде не си орязвай частите които на тебе ти отърват и стига с тъпото ти спамене.
Темата е 10л=11.6 според.........не говорим за камери и неплащане а за това че всекидневно сме лъгани.Защо все се намира някой да изкривява смисъла на темата.
- connor cane
- Автомобил:
- Двигател:
Навсякъде почти го правят, мамка им. Няма да се оправи скапаната ни държавица - то бива, бива, ама и по бензиностанции (от международни вериги) да те удрят в грамажа...на нищо не прилича.
А каква е разликата в качеството между нашите помии и европейските горива - да не говорим.
Проблемът е, че нищо не можем да направим - кучето си лае, кервана си върви...

А каква е разликата в качеството между нашите помии и европейските горива - да не говорим.
Проблемът е, че нищо не можем да направим - кучето си лае, кервана си върви...
- Ivailo
- Автомобил: VW Golf mk3
- Двигател: AAZ
- Контакти:
kiko написа:колега ,сигурен ли си,че тубата ти е 10 литра-просто си мисля да не от онези от минерална вода -10 литра + 1 л бонус...иначе ако наистина в 10 л обем си засякъл че колонката отчита 11,6 л много жалко за тази държава...направо е пълен ад тук вече-не се трае
Убеден съм, тубата е специално за гориво, купена е пак от OMV, на етикета, лепнат на нея, си пише 10 литра.
hanks написа:не че защитавам някой ама няма туба която да събира точно толкова колкото е написано на нея винагаи хващат повече пример 25л. пластмасови туби събират към 28 29 литра
Колега, нарочно вадих пистолета от време на време да видя к'во тече - пяна през цялото време, независимо дали съм натиснал до край или съвсем леко. Между другото в тубата можеше да се събере още, ако я бях наклонил назад (дръжката е куха май)!
Мисля да сляза долу с една 10-литрова от минерална вода да сверя показанията. Тубата още си е в багажника.
- racing_team_vidin
- Автомобил: BMW E65 Sport Package
- Двигател:
oSViRePql написа:На мен газовата бутилка ми събира най-много 33л. а вече 2 пъти ми сипват 45 на ЛукОйл-аВече си ходя на определени бензиностанции на които все още не лъжат(чак толкова)
Но ако видя да прескача 33-34л. и му казвам да спира.
На мен преди газовата ми събираше 26 литра, тръгвам за габрово и спирам на лука, почва да зарежда ония 26-27 викам си тука ще е Да ама Не 30-32 на 35 му викам бате спри че напълни и багажника!

Иначе съм зареждал бензин на Петрол,в три часа през ноща, бензин в шише 1.5л. от мин. вода. 15 мин пълнене на шишето

Последна промяна от racing_team_vidin на Нед 01 юни 2008 17:49, променено общо 1 път.
- Ivailo
- Контакти:
propparo написа:T.Spark написа:ISRalien написа:....зареждам. Съвсем спокойно можах даже да си запаля колата и да си тръгна сигурно...
Аз ли съм кьорав?Ти ли не довиждаш?
Днес на бензиностанцията бензинджиите си стояха вътре на климатик и никой не ме и видя, че зареждам, камо ли да гледа какво зареждам. Съвсем спокойно можах даже да си запаля колата и да си тръгна сигурно.
Айде не си орязвай частите които на тебе ти отърват и стига с тъпото ти спамене.
Темата е 10л=11.6 според.........не говорим за камери и неплащане а за това че всекидневно сме лъгани.Защо все се намира някой да изкривява смисъла на темата.
Стига спамихте бе!
Освен тубата налях малко и в резервоара, ма съвсем малко, щото ги псувах!
40 лева направих, ама ако мислих да направя бомба щях да налея до горе, даже щях да питам вътре за туби за гориво

едит:
Stefan написа:Защо не вземеш да разграфиш една прозрачна туба с чертички и да идеш пак на същото ОМV. Кажи им да ти сипят точно 10л. като в същото време им сочиш най-горната чертичка
Аз мислих да я питам тая вътре как в тая туба съм събрал толкова нафта, ама се сетих, че както никой не ме гледа тя ще каже, че съм могъл спокойно да сипя и малко в резервоара и да ги докарам до 15 литра. А и дори и бензинджията да беше до мене пак нищо нямаше да направи освен да вдигне рамене.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Темата предразполага спам,но да налея и аз малко бензин в огъня.
Карам на газ.Газта е кофти гориво по принцип,БГ газта е кофти x2 - също както и бенза и нафтата има разни примеси в нея.
Бутилката ми е с евро клапан,който трябва да изключва на 80% от обема на бутилката - сиреч 30 литра бутилка се пълни макс до 24.
ДА АМА НЕ.
В началото на газовото ми каране зареждах на едно ОМВ в Плд (до Мото-Пфое). Усетих,че нещо ме ментеляват в количеството - 2-3 литра по-малко и след това започнах да зареждам в ОПЕТ.И те ментеляват,още повече,че чат-пат газта е ужасТна.
Мислех,че клапанът ми е прецакан (BRC е).
Псувам...
Сменям газаджийницата с ЕКО-то до товарния вход на Панаира.
И те ме лъжат ама с малко.Наливат ми по 25-6 литра на празна бутилка.
Газта им горе-долу бива.
Засега съм при тях.
Дадоха ми карта с малко отстъпка на Петрол.Казах си,че ще пробвам Блу форса,с отстъпката ще ми дойде колкото нормалните газостанции.
Отивам с 5 литра газ в бутилката.Момчето ми напълни 27 литра, т.е. 8 литра повече от макса.Евала...
Голфа не отчита промяна в горивото,ако зареденото количество е под 5 литра.Отивам на ОМВ в СТЗ до Билла,пълня за 20 лева и 15 стотинки,което е около 7 литра,качвам се на голфа паля и изненада - стрелката не мръдва.Значи и те лъжат...
Шел не ми харесват заради качеството на обикновените горива.
Вече не знам откъде и какво да зареждам.Само боклуци в тая държава.
Карам на газ.Газта е кофти гориво по принцип,БГ газта е кофти x2 - също както и бенза и нафтата има разни примеси в нея.
Бутилката ми е с евро клапан,който трябва да изключва на 80% от обема на бутилката - сиреч 30 литра бутилка се пълни макс до 24.
ДА АМА НЕ.
В началото на газовото ми каране зареждах на едно ОМВ в Плд (до Мото-Пфое). Усетих,че нещо ме ментеляват в количеството - 2-3 литра по-малко и след това започнах да зареждам в ОПЕТ.И те ментеляват,още повече,че чат-пат газта е ужасТна.
Мислех,че клапанът ми е прецакан (BRC е).
Псувам...
Сменям газаджийницата с ЕКО-то до товарния вход на Панаира.
И те ме лъжат ама с малко.Наливат ми по 25-6 литра на празна бутилка.
Газта им горе-долу бива.
Засега съм при тях.
Дадоха ми карта с малко отстъпка на Петрол.Казах си,че ще пробвам Блу форса,с отстъпката ще ми дойде колкото нормалните газостанции.
Отивам с 5 литра газ в бутилката.Момчето ми напълни 27 литра, т.е. 8 литра повече от макса.Евала...
Голфа не отчита промяна в горивото,ако зареденото количество е под 5 литра.Отивам на ОМВ в СТЗ до Билла,пълня за 20 лева и 15 стотинки,което е около 7 литра,качвам се на голфа паля и изненада - стрелката не мръдва.Значи и те лъжат...
Шел не ми харесват заради качеството на обикновените горива.
Вече не знам откъде и какво да зареждам.Само боклуци в тая държава.
- BeckoTDI
- Автомобил: VW Touareg-Audi Coupe-VW Golf 3
- Двигател: BPE-ABK-AAZ
Някой туби наистина имат толeранс и събират малко повeчe, същото e и с газовитe. Имашe и някакви писания за това как бeнзиностанциитe поддържали по висока тeмпeратура в тeхния рeзeрвоар и като дойдe при нас горивото сe свива. Всe из форума съм ги чeл тeзи тeми и смeя да им вярвам. И аз имам някакви наблюдeния спрямо нафтомeра ми, но това e твърдe относитeлно, но всe пак има разлика като зарeдя 20 литра от омв и 20 литра от тубитe на тънко...
Последна промяна от BeckoTDI на Нед 01 юни 2008 17:55, променено общо 1 път.
- Stefan
- R.I.P Madcap
- Автомобил: VW mk1 Cabrio VW mk2 Black Betty
- Двигател:
racing_team_vidin написа:Иначе съм зареждал бензин на Петрол,в три часа през ноща, бензин в шише 1.5л. от мин. вода. 15 мин пълнене на шишето, ноща бе пред мен все пак, но накрая шишето пълно,а брояча показа 1,21л. или нещо подобно,знам ,че беше много надолу.
Пре нощта или в студено горивото се свива и побира повече, а брояча показва по-малко

- BeckoTDI
- Автомобил: VW Touareg-Audi Coupe-VW Golf 3
- Двигател: BPE-ABK-AAZ
andro_ написа:Голфа не отчита промяна в горивото,ако зареденото количество е под 5 литра.Отивам на ОМВ в СТЗ до Билла,пълня за 20 лева и 15 стотинки,което е около 7 литра,качвам се на голфа паля и изненада - стрелката не мръдва.Значи и те лъжат....
Принципно слeд извeстно врeмe отчита зарeдeното гориво, особeнно ако e малко. Аз и за 5лв да зарeдя, коeто няма и 2 литра пак съвсeм лeкичко мръдва стрeлката. Слeд палeнe нeзнам защо пак показва по малко отколкото има, паля и съм на послeдната чeртичка от рeзeрва, слeд малко като позагрee стрeлката излиза от рeзeрва.. можe и да грeша, но понe това са личнитe ми наблюдeния

- Ivailo
- Контакти:
lowrider написа:дай линк пък няма ти цъкаме на адсенса споко
дай да гласуваме, аман от гадове
До тия с газовите бутилки и резервоарите, нищо не можете да докажете, така че стига сте писали простотии. Колегата го е направил както трябва!
http://blog.ivailo.info/2008/06/01/10116-spored-omv-da/
Нямам никакви реклами

Ако модераторите решат да казват - махам линка. Ако не им се занимава направо да трият това мнение

- VW_forever
- Автомобил:
- Двигател:
Stefan написа:През нощта или в студено горивото се свива и побира повече, а брояча показва по-малко...
Тук не съм много съгласен, защото цистерните за гориво се намират в земята, а там температурата е кажи речи... еднаква.
"Метаморфозата" се получава после, в резервоарът...

А това, че ни "цакат" е ясно... и в качество и количество!
Ето и пример:
Отива приятел с празна туба от масло, 5-литрова, разграфена фабрично, да си сипе бенц за резачката за дърва.
Бензина е лев литъра, бензиностанция на "Петрол".
Подава 5 лева и казва да му сипят за тези пари.
... тубата се пълни малко над четвъртият литър, а брояча заковава на 5 литра- 5 лева.
На въпросът, "Как е възможно това?", служителката отговаря, че пластмасовите туби са неточно разграфени и от топлината си е увеличила обемът....
Човекът и казва, че расъжденията и не са правилни, защото когато си е купувал маслото, тубата е била до 5 литровата черта. Истината е, че:
Заводът, който произвежда моторно масло,... там са глупаците, а не ние...., защото им плащаш за 5 литра,
а същевременно са ти сипали 6 литра!
В интерес на истината веднъж ми се е налагало да сипвам в метална туба и на ШЕЛ в Монтана събра 19.9 литра....
Върни се в “ОФФ-Топик - други”