10 = 11.6? Според OMV - да.

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
ATD
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ATD » Нед 01 юни 2008 17:42

Колега каква ти бе тубата ? Всички съдове имат толеранс, примерно туба-метална 20л. наклонена и напълнена до гърлото може да поеме и до 22,5л.

П.П. ако може да попитам малко встрани от темата Старее ли нафтата ?
Защото съм чувал за маслата съхранявани повече от 4-5 год. стареели и губили качествата си. А ЗА НАФТАТА ?

Потребителски аватар
propparo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот propparo » Нед 01 юни 2008 17:45

T.Spark написа:
ISRalien написа:....зареждам. Съвсем спокойно можах даже да си запаля колата и да си тръгна сигурно...

Аз ли съм кьорав? 8) Ти ли не довиждаш?

Днес на бензиностанцията бензинджиите си стояха вътре на климатик и никой не ме и видя, че зареждам, камо ли да гледа какво зареждам. Съвсем спокойно можах даже да си запаля колата и да си тръгна сигурно.

Айде не си орязвай частите които на тебе ти отърват и стига с тъпото ти спамене.
Темата е 10л=11.6 според.........не говорим за камери и неплащане а за това че всекидневно сме лъгани.Защо все се намира някой да изкривява смисъла на темата.

Потребителски аватар
connor cane
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот connor cane » Нед 01 юни 2008 17:45

Навсякъде почти го правят, мамка им. Няма да се оправи скапаната ни държавица - то бива, бива, ама и по бензиностанции (от международни вериги) да те удрят в грамажа...на нищо не прилича. :rocketwhore
А каква е разликата в качеството между нашите помии и европейските горива - да не говорим.
Проблемът е, че нищо не можем да направим - кучето си лае, кервана си върви...

Потребителски аватар
Ivailo
Автомобил: VW Golf mk3
Двигател: AAZ
Контакти:

Мнениеот Ivailo » Нед 01 юни 2008 17:45

kiko написа:колега ,сигурен ли си,че тубата ти е 10 литра-просто си мисля да не от онези от минерална вода -10 литра + 1 л бонус...иначе ако наистина в 10 л обем си засякъл че колонката отчита 11,6 л много жалко за тази държава...направо е пълен ад тук вече-не се трае

Убеден съм, тубата е специално за гориво, купена е пак от OMV, на етикета, лепнат на нея, си пише 10 литра.

hanks написа:не че защитавам някой ама няма туба която да събира точно толкова колкото е написано на нея винагаи хващат повече пример 25л. пластмасови туби събират към 28 29 литра

Колега, нарочно вадих пистолета от време на време да видя к'во тече - пяна през цялото време, независимо дали съм натиснал до край или съвсем леко. Между другото в тубата можеше да се събере още, ако я бях наклонил назад (дръжката е куха май)!

Мисля да сляза долу с една 10-литрова от минерална вода да сверя показанията. Тубата още си е в багажника.

Потребителски аватар
Дашо
Пернишки бек
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Дашо » Нед 01 юни 2008 17:46

Жалко,но навсякъде е така.
Няма оправия :(
А и тея от големите бензиностанции са цвете за мирисане.От тея никому неизвестни бензиностанцийки които ги има навсякъде е ужас да сипваш.Ако някой е на път и се прецака да сипе от там.После много ще се кае!

Потребителски аватар
racing_team_vidin
Автомобил: BMW E65 Sport Package
Двигател:

Мнениеот racing_team_vidin » Нед 01 юни 2008 17:47

oSViRePql написа:На мен газовата бутилка ми събира най-много 33л. а вече 2 пъти ми сипват 45 на ЛукОйл-а :lol: Вече си ходя на определени бензиностанции на които все още не лъжат(чак толкова) ;) Но ако видя да прескача 33-34л. и му казвам да спира.

На мен преди газовата ми събираше 26 литра, тръгвам за габрово и спирам на лука, почва да зарежда ония 26-27 викам си тука ще е Да ама Не 30-32 на 35 му викам бате спри че напълни и багажника! :shock
Иначе съм зареждал бензин на Петрол,в три часа през ноща, бензин в шише 1.5л. от мин. вода. 15 мин пълнене на шишето :lol: , ноща бе пред мен все пак, но накрая шишето пълно,а брояча показа 1,21л. или нещо подобно,знам ,че беше много надолу. :D

Последна промяна от racing_team_vidin на Нед 01 юни 2008 17:49, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Ivailo
Контакти:

Мнениеот Ivailo » Нед 01 юни 2008 17:48

propparo написа:
T.Spark написа:
ISRalien написа:....зареждам. Съвсем спокойно можах даже да си запаля колата и да си тръгна сигурно...

Аз ли съм кьорав? 8) Ти ли не довиждаш?

Днес на бензиностанцията бензинджиите си стояха вътре на климатик и никой не ме и видя, че зареждам, камо ли да гледа какво зареждам. Съвсем спокойно можах даже да си запаля колата и да си тръгна сигурно.

Айде не си орязвай частите които на тебе ти отърват и стига с тъпото ти спамене.
Темата е 10л=11.6 според.........не говорим за камери и неплащане а за това че всекидневно сме лъгани.Защо все се намира някой да изкривява смисъла на темата.

Стига спамихте бе!
Освен тубата налях малко и в резервоара, ма съвсем малко, щото ги псувах!
40 лева направих, ама ако мислих да направя бомба щях да налея до горе, даже щях да питам вътре за туби за гориво :lol: :lol: :lol:

едит:
Stefan написа:Защо не вземеш да разграфиш една прозрачна туба с чертички и да идеш пак на същото ОМV. Кажи им да ти сипят точно 10л. като в същото време им сочиш най-горната чертичка :wink:

Аз мислих да я питам тая вътре как в тая туба съм събрал толкова нафта, ама се сетих, че както никой не ме гледа тя ще каже, че съм могъл спокойно да сипя и малко в резервоара и да ги докарам до 15 литра. А и дори и бензинджията да беше до мене пак нищо нямаше да направи освен да вдигне рамене.

andro_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот andro_ » Нед 01 юни 2008 17:54

Темата предразполага спам,но да налея и аз малко бензин в огъня.

Карам на газ.Газта е кофти гориво по принцип,БГ газта е кофти x2 - също както и бенза и нафтата има разни примеси в нея.

Бутилката ми е с евро клапан,който трябва да изключва на 80% от обема на бутилката - сиреч 30 литра бутилка се пълни макс до 24.

ДА АМА НЕ.

В началото на газовото ми каране зареждах на едно ОМВ в Плд (до Мото-Пфое). Усетих,че нещо ме ментеляват в количеството - 2-3 литра по-малко и след това започнах да зареждам в ОПЕТ.И те ментеляват,още повече,че чат-пат газта е ужасТна.

Мислех,че клапанът ми е прецакан (BRC е).

Псувам...

Сменям газаджийницата с ЕКО-то до товарния вход на Панаира.

И те ме лъжат ама с малко.Наливат ми по 25-6 литра на празна бутилка.

Газта им горе-долу бива.
Засега съм при тях.

Дадоха ми карта с малко отстъпка на Петрол.Казах си,че ще пробвам Блу форса,с отстъпката ще ми дойде колкото нормалните газостанции.

Отивам с 5 литра газ в бутилката.Момчето ми напълни 27 литра, т.е. 8 литра повече от макса.Евала...

Голфа не отчита промяна в горивото,ако зареденото количество е под 5 литра.Отивам на ОМВ в СТЗ до Билла,пълня за 20 лева и 15 стотинки,което е около 7 литра,качвам се на голфа паля и изненада - стрелката не мръдва.Значи и те лъжат...

Шел не ми харесват заради качеството на обикновените горива.

Вече не знам откъде и какво да зареждам.Само боклуци в тая държава.

Потребителски аватар
BeckoTDI
Автомобил: VW Touareg-Audi Coupe-VW Golf 3
Двигател: BPE-ABK-AAZ

Мнениеот BeckoTDI » Нед 01 юни 2008 17:55

Някой туби наистина имат толeранс и събират малко повeчe, същото e и с газовитe. Имашe и някакви писания за това как бeнзиностанциитe поддържали по висока тeмпeратура в тeхния рeзeрвоар и като дойдe при нас горивото сe свива. Всe из форума съм ги чeл тeзи тeми и смeя да им вярвам. И аз имам някакви наблюдeния спрямо нафтомeра ми, но това e твърдe относитeлно, но всe пак има разлика като зарeдя 20 литра от омв и 20 литра от тубитe на тънко...

Последна промяна от BeckoTDI на Нед 01 юни 2008 17:55, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Stefan
R.I.P Madcap
Автомобил: VW mk1 Cabrio VW mk2 Black Betty
Двигател:

Мнениеот Stefan » Нед 01 юни 2008 17:55

racing_team_vidin написа:Иначе съм зареждал бензин на Петрол,в три часа през ноща, бензин в шише 1.5л. от мин. вода. 15 мин пълнене на шишето :lol: , ноща бе пред мен все пак, но накрая шишето пълно,а брояча показа 1,21л. или нещо подобно,знам ,че беше много надолу. :D

Пре нощта или в студено горивото се свива и побира повече, а брояча показва по-малко :D Един приятел напълни през нощта резервоара си до горе, а на другия ден беше голяма жега и от капачката беше преляло доста :wink:

Потребителски аватар
BeckoTDI
Автомобил: VW Touareg-Audi Coupe-VW Golf 3
Двигател: BPE-ABK-AAZ

Мнениеот BeckoTDI » Нед 01 юни 2008 18:00

andro_ написа:Голфа не отчита промяна в горивото,ако зареденото количество е под 5 литра.Отивам на ОМВ в СТЗ до Билла,пълня за 20 лева и 15 стотинки,което е около 7 литра,качвам се на голфа паля и изненада - стрелката не мръдва.Значи и те лъжат....

Принципно слeд извeстно врeмe отчита зарeдeното гориво, особeнно ако e малко. Аз и за 5лв да зарeдя, коeто няма и 2 литра пак съвсeм лeкичко мръдва стрeлката. Слeд палeнe нeзнам защо пак показва по малко отколкото има, паля и съм на послeдната чeртичка от рeзeрва, слeд малко като позагрee стрeлката излиза от рeзeрва.. можe и да грeша, но понe това са личнитe ми наблюдeния :roll:

Потребителски аватар
lowrider
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот lowrider » Нед 01 юни 2008 18:01

дай линк пък няма ти цъкаме на адсенса споко mhihi

дай да гласуваме, аман от гадове

До тия с газовите бутилки и резервоарите, нищо не можете да докажете, така че стига сте писали простотии. Колегата го е направил както трябва!

Потребителски аватар
Ivailo
Контакти:

Мнениеот Ivailo » Нед 01 юни 2008 18:07

lowrider написа:дай линк пък няма ти цъкаме на адсенса споко mhihi

дай да гласуваме, аман от гадове

До тия с газовите бутилки и резервоарите, нищо не можете да докажете, така че стига сте писали простотии. Колегата го е направил както трябва!

http://blog.ivailo.info/2008/06/01/10116-spored-omv-da/
Нямам никакви реклами :)
Ако модераторите решат да казват - махам линка. Ако не им се занимава направо да трият това мнение :)

Потребителски аватар
longora
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот longora » Нед 01 юни 2008 18:40

1 път на Лукойл отивам и сипвам 20лв или 8л и малко ... Стрелката трябваше да мръдне с около деление и малко, но за жалост мръдна само малко .... От тогава ходя и сипвам от крадена нафта на туби ... Поне тогава като кажа 40л сипвам 40л а не 35 ..

Потребителски аватар
VW_forever
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VW_forever » Нед 01 юни 2008 18:53

Stefan написа:През нощта или в студено горивото се свива и побира повече, а брояча показва по-малко...

Тук не съм много съгласен, защото цистерните за гориво се намират в земята, а там температурата е кажи речи... еднаква.
"Метаморфозата" се получава после, в резервоарът... :wink:

А това, че ни "цакат" е ясно... и в качество и количество!
Ето и пример:
Отива приятел с празна туба от масло, 5-литрова, разграфена фабрично, да си сипе бенц за резачката за дърва.
Бензина е лев литъра, бензиностанция на "Петрол".
Подава 5 лева и казва да му сипят за тези пари.
... тубата се пълни малко над четвъртият литър, а брояча заковава на 5 литра- 5 лева.
На въпросът, "Как е възможно това?", служителката отговаря, че пластмасовите туби са неточно разграфени и от топлината си е увеличила обемът....
Човекът и казва, че расъжденията и не са правилни, защото когато си е купувал маслото, тубата е била до 5 литровата черта. Истината е, че:
Заводът, който произвежда моторно масло,... там са глупаците, а не ние...., защото им плащаш за 5 литра,
а същевременно са ти сипали 6 литра!

В интерес на истината веднъж ми се е налагало да сипвам в метална туба и на ШЕЛ в Монтана събра 19.9 литра....

Върни се в “ОФФ-Топик - други”