Tiguan Vs Qashqai или избор на SUV

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen
Потребителски аватар
kickdown
Автомобил: 2008 Tiguan TF + 2017 Seat Ateca
Двигател: CBAB

Мнениеот kickdown » Пон 19 май 2008 10:34

lavidaloca написа:Мога да взема конкретно отношение относно Тигуана, защото имах възможността да се кача на тестов модел във Велико Търново. Возията е много добра, но като че ли дотук свършва всичко. Някак си може би не трябваше да има Туарег, за да кажа, че Тигуан е джип мечта. Служителя от Авточойс каза също така, че не е много удачен вариант да си вземеш стъклен покрив (след време кондеза бил адски). Що се отнася до дизайна.... на снимки е един на живо съвсем друг. Всеки преценява според джоба си, но Туарег за мен е номер едно :lol:

Дам ама един хубав Туарег е много стотинки - добре оборудван V6 TDI DPF - 60 000+ Euro, мерси :wink:
При положение ча базов Porsche Cayenne e 54 000 euro, питай ме кое ще избера :wink: Иначе да Touareg е адски добър, но е много скъп :( :( :( Затова е едно Top end Tiguan-че и пей сърце :)

Потребителски аватар
connor cane
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот connor cane » Пет 23 май 2008 13:22

kickdown написа:
lavidaloca написа:Мога да взема конкретно отношение относно Тигуана, защото имах възможността да се кача на тестов модел във Велико Търново. Возията е много добра, но като че ли дотук свършва всичко. Някак си може би не трябваше да има Туарег, за да кажа, че Тигуан е джип мечта. Служителя от Авточойс каза също така, че не е много удачен вариант да си вземеш стъклен покрив (след време кондеза бил адски). Що се отнася до дизайна.... на снимки е един на живо съвсем друг. Всеки преценява според джоба си, но Туарег за мен е номер едно :lol:

Дам ама един хубав Туарег е много стотинки - добре оборудван V6 TDI DPF - 60 000+ Euro, мерси :wink:
При положение ча базов Porsche Cayenne e 54 000 euro, питай ме кое ще избера :wink: Иначе да Touareg е адски добър, но е много скъп :( :( :( Затова е едно Top end Tiguan-че и пей сърце :)

Аз мога да споделя личен опит от Кашкай. Возих се съвсем за малко в един, и беше много тесен - а и тавана почти ми опираше в главата, при положение че съм 1.82 висок и седях на предната седалка. Пича, на когото беше колата, си беше монтирал навигация допълнително - каза, че нивито на оборудване със заводска навигация струва много и не си струва - говорим за разлика от 8-9 хиляди лева.

pacho_d
Автомобил:
Двигател:

Ужас - Още го няма !!!

Мнениеот pacho_d » Сря 28 май 2008 19:44

Бахти тея от ХААС , Пловдивскя дилър на VW започнаха да ме изнерят.Уж незнам си кво , обявена седмица на производство ( началото на Април ) и до сега колата я няма ... Направо незнам , капарирал сам я накрая на Януари ...
Има ли други колеги които като мен се чувстват прецакани и в крайна сметка защо лъжат а не ми кажат че колата ще пистине след 6,7,8,9 или незнам си колко месеци или ако незнаят да кажат с една дума НЕЗНАЕМ ? :mad: :mad: :mad:

Потребителски аватар
finlandvod
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот finlandvod » Сря 28 май 2008 20:02

При мен капарото е дадена в началото на януари!Първо беше в началото на април после в началото на май а сега я чакам в края на юни.Не са виновни вносителите за тях е по-добре да има и да продават.Няма как ще се чака. :oops:

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Сря 28 май 2008 20:24

Дали за кашкавала се чака толкова?

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Сря 28 май 2008 21:09

Ами какво да ви кажа, аз го писах и по-рано. Ако го поръчате сега, ще дойде Януари. Така че сещайте се колко ще е срокът за вашата доставка.

Потребителски аватар
iGolf
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот iGolf » Чет 29 май 2008 10:31

Аз съм за момента в Лондон и вече забелязвам много Тигуанчета да щъкат по улиците,даже на 2-3 пресечки има 1 паркиран и ще ида да го поогледам,много стилно изпипан автомобил бих казал аз,дано е надежден както и излежда!

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Чет 29 май 2008 20:43

http://www.euroncap.com/tests/vw_tiguan_2007/301.aspx
Повече от надежден :wink:

Ivo_Jazzin
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Ivo_Jazzin » Чет 29 май 2008 20:58

За мен и двете джипчета са крайно непривлекателни...

restless
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот restless » Пет 30 май 2008 7:30

dobrinb написа:http://www.euroncap.com/tests/vw_tiguan_2007/301.aspx
Повече от надежден :wink:
предполагам колегата имаше в предвид надежден в смисъла на TUV, едва ли някой се съмнява че краш теста е на ниво :)

Потребителски аватар
Gerda
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Gerda » Нед 01 юни 2008 15:07

За мен хубав SUV е само и единствено Mitsubishi Outlander.
В Кашкай като влезеш, си като в хралупа, толкова е тесен.
Тигуан е малко по-широк, но пък арматурното му табло е толкова високо, че закрива почти половината от предното стъкло. На ръст съм 1,75 м. Дилърът ме посъветва да си вдигна седалката. Да, ама главата ми почти опря в панорамния люк.
Аутландерът е много комфортен, вози като лодка, лесно се управлява. Пък и е с икономичен немски двигател 2.0 DI-D и немска скоростна кутия. С други думи - германче :) отвсякъде.
Според мен това е идеалният семеен автомобил за българсите пътища - с него можеш да отидеш навсякъде.

pacho_d
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pacho_d » Нед 01 юни 2008 16:51

Gerda написа:За мен хубав SUV е само и единствено Mitsubishi Outlander.
Пък и е с икономичен немски двигател 2.0 DI-D и немска скоростна кутия. С други думи - германче :) отвсякъде.

Незнам защо но съм останал с впечатление , че 4007 ползват платформата на Оутланер а от своя страна Пежо вграждат 2.2 HDI мотора в Оутландера.

Потребителски аватар
Gerda
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Gerda » Нед 01 юни 2008 21:04

pacho_d написа:
Gerda написа:За мен хубав SUV е само и единствено Mitsubishi Outlander.
Пък и е с икономичен немски двигател 2.0 DI-D и немска скоростна кутия. С други думи - германче :) отвсякъде.

Незнам защо но съм останал с впечатление , че 4007 ползват платформата на Оутланер а от своя страна Пежо вграждат 2.2 HDI мотора в Оутландера.

Да, това е така. Не само Пежо 4007, но и Ситроен Ц-Кросър използват японската платформа на Аутландер. От своя страна, Пежо дава 2,2 HDI мотора.
Така, Аутландер в момента се произвежда с помпа-дюза 2.0 на VW и с комън рейл 2.2 на Peugeot. Въпрос на личен избор е кой от двата двигателя да се предпочете.
Любителите на френските марки могат да си вземат SUV-че само с 2.2 HDI

Потребителски аватар
joro_kem
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Octavia I Tour Octavia III FL
Двигател: AXR DFFA

Мнениеот joro_kem » Нед 01 юни 2008 21:04

първите модели бяха с двигател VW 2.0 TDI-PD, отскоро са с HDI на PSA.

pacho_d
Автомобил:
Двигател:

Вече е тук ...

Мнениеот pacho_d » Вто 01 юли 2008 20:15

Колеги тук е дълго-чакания ( около 6 месеца ) ТИГУАН. Днес му се качих , голям кеф ... Утре живот и здраве ще го регистрират и в други ден дай боже да му се яхна ...

Снимки очаквайте скоро ..... :yeaha: :yeaha: :yeaha:

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”