10 = 11.6? Според OMV - да.

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
VesMil
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот VesMil » Нед 01 юни 2008 19:45

Карам Сеат Леон
По Документи резервоарът е 55 литра, тук в БГ съм слагал 60л-62л
По Великден пътувах до Германия и оооооооо чудо ,моят Резервоар изведнъж се е смалил и събира само 54л. А за качеството на горивото да не говоря. В БГ заредих на Лукойл на околовръсното в София/уж по реноме бензиностанция/ ,мале мила беше бензина.Не можах да стигна Белград , като сметнах разхода ме цапна главата 16/100, там заредих на ЕКО горедолу се понасяше, Словения беше ОК , в Германия зареждаж на АРАЛ и ШЕЛ , оооооооо чудо колата стана друга среден разход 7/100 :roll: :roll: , имам чувство че в Бг беше болна , а там оздравя.
Мамичка им на всичките калпави бензаджии и СКАПАНАТА НИ ДЪРЖАВА :!:

Потребителски аватар
jetttlii
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jetttlii » Нед 01 юни 2008 20:02

Бате нищо ново не казваш, но е трябвало да се разправяш щом си ги набарал. Лятото така с един приятел сипваме газ (неговото Рено 19 с 20 литрова бутилка :lol: ), зареждаше си момчето от Шел, 22...23..24.......29 и на 30 моя приятел вече издивя :lol: , та викнахме управителя и почнахме да се разправяме, в крайна сметка за да не вика "вестниците" му подариха 30те литра газ :lol: :lol: :lol:

Потребителски аватар
bobcho
Автомобил: VW Golf 3
Двигател: AFN 1997

Мнениеот bobcho » Нед 01 юни 2008 20:30

Преди 2 год. точно такива мизерий ме отказаха от веригата бензиностанции OMV.Прецакаха ме с бензин и от тогава не съм сипвал ниго грам от тях.

Потребителски аватар
R@do
Батето
Автомобил: Audi 80
Двигател: ABK 1993

Мнениеот R@do » Нед 01 юни 2008 20:55

На всяка бензиностанция има прозрачна мярка. ако имате съмнение са длъжни да ти ядадаът и а провереш ако още не си доволен от резултат се вика дежурен метролог на фирмата.

Потребителски аватар
Ivailo
Автомобил: VW Golf mk3
Двигател: AAZ
Контакти:

Мнениеот Ivailo » Нед 01 юни 2008 20:59

R@do написа:На всяка бензиностанция има прозрачна мярка. ако имате съмнение са длъжни да ти ядадаът и а провереш ако още не си доволен от резултат се вика дежурен метролог на фирмата.

Сигурен ли си? Това по закон ли е така? Ако е така ще го пробвам задълже :)

Потребителски аватар
golfer
The Мaster of PERNIK TUNING performancе
Автомобил: Gandalf the Grey
Двигател: 368kw LPG
Контакти:

Мнениеот golfer » Нед 01 юни 2008 21:04

нищо ново под слънцето:
http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?t=10040&highlight=omv
golfer 2005г. написа:днес сутринтта OMV на Ботевградско шосе
38.52 литра Пропан-бутан в 37 литрова бутилка!!!!
стана бахти и патакламата! уууу, аааа, и к'во:
бития-бит е...ания-е...н!
трети път се преккарвам на шибаните "австрийци"
и всеки път го отбелязвам във форума.

ще се постарая да сканирам бележката и снимка на бутилката.

Потребителски аватар
lodarski
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот lodarski » Нед 01 юни 2008 21:25

Колеги лошото е че това е масова практика, а не единичен случай!Навсякъде в БГ е така, къде повече къде по-малко, но те режат и това си е.Мойта бутилка никога не е събирала повече от 17-18 литра газ, а на една гозостанция в Перник сложиха 22 литра при положение че не беше празна.

Потребителски аватар
GARTNER
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот GARTNER » Нед 01 юни 2008 21:30

ISRalien написа:
R@do написа:На всяка бензиностанция има прозрачна мярка. ако имате съмнение са длъжни да ти ядадаът и а провереш ако още не си доволен от резултат се вика дежурен метролог на фирмата.

Колега като не си знаеш правата пишеш из форума ама няма кои да ти помогне.Аз малко ще те светна с това се занимавам
1.Защо не се оплака на управителя?
2.Погледна ли на колонката дали има валиден стикер за метрологична проверка?
3.Помоли ли управителя да ти замери въпросния пистолет? в така наречения прозрачен съд(казва се Канта)тя е разграфена допуските са на 20литра +,- 0,100грама на 20 литра на 50 литровата Канта допуските са +,- 250грама
4. Тубата ти не е средство за измерване
5.Трябва да си сигурен в думите си за да тубата ти и аз съм сипвал в туба 10л. от минерална вода 11литра бензин но знам че тубата не е вярна и не пускам теми.
Ако имаш още въпроси ще ти отговоря дано съм ти бил полезен не защитавам OMV да не останеш с грешно впечатление

Потребителски аватар
Сашо Белята
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Сашо Белята » Нед 01 юни 2008 21:37

Лукойл Велико Търново в посока към Варна е една от мн. бензиностанции с подобни измами.Аз лично съм свидетел как се разпрява собственик на др.автомобил пред мен.Човека излезна изжан нерви щом си погледна фактурата.Колата му е с резервуар 60л. а на фацтурата пише 70л. :roll: .. Като чух кво станало запалих и беж даме няма.Да ама едвали само там е така :roll:

Потребителски аватар
Layer
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Layer » Нед 01 юни 2008 21:39

GARTNER написа:Ако имаш още въпроси ще ти отговоря дано съм ти бил полезен не защитавам OMV да не останеш с грешно впечатление

айде не се прави, шефа ти е бутнал някои лев за тези твой думи :D
знам къде работиш(даже съм те виждал) mhihi mhihi

Потребителски аватар
GARTNER
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот GARTNER » Нед 01 юни 2008 21:56

da__buzz написа:
GARTNER написа:Ако имаш още въпроси ще ти отговоря дано съм ти бил полезен не защитавам OMV да не останеш с грешно впечатление

айде не се прави, шефа ти е бутнал някои лев за тези твой думи :D
знам къде работиш(даже съм те виждал) mhihi mhihi

Хаха знам че знаеш ама ние сме сервизна фирма и OMV са ни клиенти ама не ги харесвам ако трябва да съм искрен :wink:

Потребителски аватар
R@do
Батето
Автомобил: Audi 80
Двигател: ABK 1993

Мнениеот R@do » Нед 01 юни 2008 22:28

Gartner го е казал най-точно.темата е пълна плява още повече пък когато става въпрос за газ.

Потребителски аватар
Ivailo
Автомобил: VW Golf mk3
Двигател: AAZ
Контакти:

Мнениеот Ivailo » Нед 01 юни 2008 23:08

GARTNER написа:
ISRalien написа:

Колега като не си знаеш правата пишеш из форума ама няма кои да ти помогне.Аз малко ще те светна с това се занимавам
3.Помоли ли управителя да ти замери въпросния пистолет? в така наречения прозрачен съд(казва се Канта)тя е разграфена допуските са на 20литра +,- 0,100грама на 20 литра на 50 литровата Канта допуските са +,- 250грама
5.Трябва да си сигурен в думите си за да тубата ти и аз съм сипвал в туба 10л. от минерална вода 11литра бензин но знам че тубата не е вярна и не пускам теми.
Ако имаш още въпроси ще ти отговоря дано съм ти бил полезен не защитавам OMV да не останеш с грешно впечатление

Колега, не работя на бензиностанция, та да знам тези работи ;)
1. Управителя като дойде ще каже "никой не те е видял, че сипваш САМО в тубата, ти можеш да си долееш и в резервоара другите".
2. Имаше няколко налепени стикера, не съм ги гледал кой от/до кога е.
3. Ще знам вече, даже си записвам как се казва.
4. Приблизително. Ама 15% не са малко, нали?
5. Като налива какво налива - гориво или пяна? Щото аз съм сигурен в това, което виждат очите ми!

Потребителски аватар
GARTNER
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот GARTNER » Нед 01 юни 2008 23:54

ISRalien написа:
GARTNER написа:
ISRalien написа:

Колега, не работя на бензиностанция, та да знам тези работи ;)
1. Управителя като дойде ще каже "никой не те е видял, че сипваш САМО в тубата, ти можеш да си долееш и в резервоара другите".
2. Имаше няколко налепени стикера, не съм ги гледал кой от/до кога е.
3. Ще знам вече, даже си записвам как се казва.
4. Приблизително. Ама 15% не са малко, нали?
5. Като налива какво налива - гориво или пяна? Щото аз съм сигурен в това, което виждат очите ми!

Забранено е да се налива в пластмасова туба заради статичното електричество може но в определени туби.
Защо не накара някои от момчетата да ти налее а сам си сипа те затова им плащат да ти измият стъклата да ти проверят гумите имаш пълното право да се оплачеш на управителя.Сега вече е късно да се жалваш където и да било както се казва парен каша духа.
Ако имаш още въпроси питай :wink:

Потребителски аватар
Kingpin
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Kingpin » Нед 01 юни 2008 23:56

Аз съм наливал поне 10 пъти в пластмасова туба КОЯТО КУПИХ ОТ САМАТА БЕНЗИНОСТАНЦИЯ. Тубата е точно 5 литра (мерено 2 пъти с вода). Но побра 8 литра бензин...

Що? 5 литра са си 5 литра от където и да ги погледнеш :idea:

Върни се в “ОФФ-Топик - други”