Проект за колектори, спортен филтър и ... за ABF, съвет

Теми свързани с всякакви перформанс модификации и промени по двигател, ходовата част и купе
Потребителски аватар
VeilSide
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VeilSide » Съб 29 мар 2008 19:28

pechatara написа:добре де кви са тея коне дет си писал нали ти е ебф мотора :?: как от 111нр стана 116нр а тои трее да е 150 :?:

150 коня ама на коляновия вал. Човека е дал стойности на колета.

Потребителски аватар
Vizor
Изгубена душа
Автомобил: Subaru Forester XT
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Vizor » Съб 29 мар 2008 22:44

А настоявам да кажа че абф-а си върви доста прилично!
кр-а ми дърпа на 1-ва и 2-ра повече от него обаче изродския въртящ момент се усеща вече на 3-тата
така че не им се чудете на тея 115 коня..

Потребителски аватар
Adrian-AAA
Автомобил: Golf 2 and 3
Двигател: AAA and AFN

.

Мнениеот Adrian-AAA » Нед 30 мар 2008 23:12

колега щом ти е колектора на 60 значи трябва да го продължиш до краи на 60

Потребителски аватар
bobi-star
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bobi-star » Пон 31 мар 2008 12:54

добре де колеги дайте една голяма снимка на тези колектори или поне градусите по които са направени да видя дали немога да си направя и аз такива :oops: :oops: :oops:

Потребителски аватар
Plarol
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Plarol » Пон 31 мар 2008 17:10

bobi-star написа:добре де колеги дайте една голяма снимка на тези колектори или поне градусите по които са направени да видя дали немога да си направя и аз такива :oops: :oops: :oops:

Снимки ще дам колкото искате, но идея си нямам как трябва да се снимат, че да може да се снеме някакъв ъгъл за свиване, то да беше изкривено в една посока добре, ама не.Проблема е че трябва да се види триизмерно.
Подложил съм нещо като милиметрова хартия само че квадратчетата отговарят на 1см.

Тук в темата на колегата ги има размерите, същите са.

Не виждам как ще стане, но ето.............

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение[/url][/list]

Потребителски аватар
Plarol
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Plarol » Нед 25 май 2008 21:30

Малко развитие,
Ето как монтирах филтъра:

Изображение

Изображение

Сложих и колекторите, след тях мека връзка Ф60, резонатор Ф60 и тръба Ф60 до средното гърне откъдето на там минава на Ф55 през средното и крайното, та навън :D

При монтажа колекторите претърпяха малки корекций.

Изображение

Изображение

Резонатора
Изображение

Средното гърне...
Изображение

Крайното...
Изображение

Горе, долу лридоби такъв вид
Изображение

След цялото това упражнение замерих на дино резултата, а той е 123 HP и 144 N.M. на колелата.
Нещо няма развитие при въртящия момент, но не мога да си го обясня.

Потребителски аватар
Vizor
Изгубена душа
Автомобил: Subaru Forester XT
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Vizor » Вто 27 май 2008 8:48

Сиромаха сподели нещо за пресушаване и тогава умирал въртящия момент ? що не се допиташ до него ?

Потребителски аватар
bugster
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bugster » Вто 27 май 2008 9:17

:applause: :applause: :kef: :kef: :kef: :hahhihi: :hahhihi: :hahhihi:
Браво колега. Радва ми душичката резултата.
От 111 коня на колелетата до 123 от филтър + колектори не е никак зле.
Сериозно ме замисляш за един проект като твоя да си направя.
Скоро ще ти пиша на лични за няколко въпросчета ....
А иначе :drive си с кеф ABFчето.

Потребителски аватар
plamen03
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот plamen03 » Пон 02 юни 2008 0:05

колега смени скоростите с по-къси да видиш колко ще ти се промени колата.Слагаш от пассат 2е и няма да може да захапе асфалта.

Потребителски аватар
rusiq_24
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rusiq_24 » Пон 02 юни 2008 0:29

plamen03 написа:колега смени скоростите с по-къси да видиш колко ще ти се промени колата.Слагаш от пассат 2е и няма да може да захапе асфалта.
Колега това което написа мисля че е много далече от истината.Голяма грешка ще направи. 1во колегата е с пасат и е хубава кутия. 2ро ако сложи кутия от 2Е колата ще умре яко понеже скоростите ще станат по дълги :wink: п.п Погледни скоростите на 8В и 16В и ще разбереш какво имам в предвид :wink:

Потребителски аватар
Plarol
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Plarol » Пон 02 юни 2008 18:33

rusiq_24 написа:
plamen03 написа:колега смени скоростите с по-къси да видиш колко ще ти се промени колата.Слагаш от пассат 2е и няма да може да захапе асфалта.
Колега това което написа мисля че е много далече от истината.Голяма грешка ще направи. 1во колегата е с пасат и е хубава кутия. 2ро ако сложи кутия от 2Е колата ще умре яко понеже скоростите ще станат по дълги :wink: п.п Погледни скоростите на 8В и 16В и ще разбереш какво имам в предвид :wink:

Действително скоростите са ми къси, на 2ра не мога да направя 100, не бях го забелязал до скоро.Явно заради по тежкото купе май са различни и скоростите от тези на голф АБФ.

Потребителски аватар
rusiq_24
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rusiq_24 » Пон 02 юни 2008 19:12

Plarol написа:
rusiq_24 написа:

Действително скоростите са ми къси, на 2ра не мога да направя 100, не бях го забелязал до скоро.Явно заради по тежкото купе май са различни и скоростите от тези на голф АБФ.
:да: Ако ти се подобрява още нещо помисли за олекотяване на маховика :wink: п.п А защо има допълнителни заварки по колектора отдолу?

Потребителски аватар
Plarol
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Plarol » Пон 02 юни 2008 19:26

"Оригиналната" сглобка изпълняваща ролята на мека връзка беше много несигурна и майстора каза, че е почти невъзможно да се уплътни без да изпуска и я отрязахме и заварихме директно тръбите, затова сложихме другата мека връзка.

Потребителски аватар
Li4o
Аватар:
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Li4o » Пон 02 юни 2008 21:50

Plarol написа:....Средното гърне...
Изображение

Това гърне според мен много бърка потока на изгорелите газове - сигурен съм, че ще се получи добър резултат,ако го замениш с подходящо проходно или само тръба...но сигурно ще ти стане по-шумна колата.... ;)

Иначе като цяло проектът ти ме кефи много - най-вече тестовете на диното след всяка промяна - следя го с интерес :да:

Потребителски аватар
rusiq_24
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rusiq_24 » Пон 02 юни 2008 22:08

Plarol написа:"Оригиналната" сглобка изпълняваща ролята на мека връзка беше много несигурна и майстора каза, че е почти невъзможно да се уплътни без да изпуска и я отрязахме и заварихме директно тръбите, затова сложихме другата мека връзка.
Бях си поръчал преди на АБФа същия колектор и нямаше проблеми с меката връзка.Те бяха два графитни пръстена с два болта с пружинки и на мен ми изглейдаха малко несигурни но до ден днешен проблем от там няма.Хубаво е една термолентичка да му сложиш че тънкостена отдава много топлина и от там се губи малко от действието на колектора.Наистина е доста добър резултата като гледам дино графиките с и без колектор.Аз като го сложих ефекта на 1ва и 2ра беше малък но от 3та нагоре се усещаше една по осезаема разлика.Едно голямо браво и от мен :wink:

Върни се в “Силов тунинг”