Протест срещу акцизите на горивата, включете се, ако искате

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
One
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот One » Пет 30 май 2008 9:29

yeti123 написа:Снощи цената е паднала с 5$ като е стигнала 126$ за барел, при запазване на нивата долар/евро.
Я сега да видим, ще има леко намаление на цената на бензина, или пак ще ядем дръвцето?

тия цени дето ни ги натрапват като цената от 135 долара за барел преди няколко дни са за доставка на петрол през 2016 година :)
а тоз петрол дето сега консумираме под формата на горива е купен сигурно преди 5-8-10 години на цена по 25-30 долара ;)
ама това никой не го казва нали ;) :) :)

Потребителски аватар
yeti123
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот yeti123 » Пет 30 май 2008 9:50

One написа:
yeti123 написа:Снощи цената е паднала с 5$ като е стигнала 126$ за барел, при запазване на нивата долар/евро.
Я сега да видим, ще има леко намаление на цената на бензина, или пак ще ядем дръвцето?

тия цени дето ни ги натрапват като цената от 135 долара за барел преди няколко дни са за доставка на петрол през 2016 година :)
а тоз петрол дето сега консумираме под формата на горива е купен сигурно преди 5-8-10 години на цена по 25-30 долара ;)
ама това никой не го казва нали ;) :) :)

Абсолютно не си прав тука, но не ми се обяснява за "опция", "фючърс", и т.н. и как се продава и купува!

One
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот One » Пет 30 май 2008 10:17

yeti123 написа:Абсолютно не си прав тука, но не ми се обяснява за "опция", "фючърс", и т.н. и как се продава и купува!

Абсолютно има нужда да обясняваш ;)

сигурно ще ни убедиш , че рафинериите си пазаруват петрола ден за ден :) или месец за месец......
хахахахаха
яйде нема нужда

Потребителски аватар
kamo
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот kamo » Пет 30 май 2008 11:13

yeti123 е прав. Тва, че петрола е "купен" преди n-години, нищо не значи. Тук имат значение очакванията.
Искат се познания по икономика.

Потребителски аватар
Dpop
Автомобил: VW
Двигател:

Мнениеот Dpop » Пон 02 юни 2008 11:37

Vizor написа:На работа съм .. няма как да дойда... абсурд е просто :(

Включи се в обедната почивка :wink: , имаш ми номера, звънни да те насоча къде сме. И други сме на работа.
Аз ще дойда направо на храм паметника "Александър Невски", т.е. отпадам от евентуалната организация в Гео Милев.

Потребителски аватар
schmidt
Автомобил: vw mk3 tdi-gti
Двигател: 1z 90hp
Контакти:

Мнениеот schmidt » Пон 02 юни 2008 11:45

На всякаде дизела е най-евтиното гориво, но не и тук в родната ни България... тука естествено е най-скъп! Безобразие!

Потребителски аватар
Vizor
Изгубена душа
Автомобил: Subaru Forester XT
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Vizor » Пон 02 юни 2008 11:49

schmidt написа:На всякаде дизела е най-евтиното гориво, но не и тук в родната ни България... тука естествено е най-скъп! Безобразие!

ти пък сега гледай да отидеш за това да протестираш, че да ми вдигнат и бензина!!!!

Потребителски аватар
parno
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот parno » Пон 02 юни 2008 11:50

Vizor написа:
schmidt написа:На всякаде дизела е най-евтиното гориво, но не и тук в родната ни България... тука естествено е най-скъп! Безобразие!

ти пък сега гледай да отидеш за това да протестираш, че да ми вдигнат и бензина!!!!

пфахахахахааахххахаха mhihi
ам с този протест до кога ще се точите...няма ли да го бъде вече...
гледам за утре сте се назлобили...само да не останете 2ма 3ма

Потребителски аватар
Kingpin
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Kingpin » Пон 02 юни 2008 12:09

Вие двамата хейтъри мноо знаете, ма ходите на работа с трамвая нали :lol: :lol: :lol: :lol: Аз съм на протеста утре, препоръчвам ви и вие да дойдете. :wink:

Потребителски аватар
parno
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот parno » Пон 02 юни 2008 12:11

далеч съм иначе ще дойда.ходя пеш предимно като гледам да не ме блъснат mhihi

stanev11
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stanev11 » Пон 02 юни 2008 12:13

народа сме си овци и 5 лв да ни направят бензина и нафтата пак ще си траем и ще си караме по разбитите пътища,бях на протеста,само че от страната на защитниците на власта,е нямаше протест,таксиметровите шофьори си работеха и изобщо не ги вълнуваше цената на горивата,имаше малко камиони по околовръстен и нищо друго

Потребителски аватар
Dpop
Двигател:

Мнениеот Dpop » Пон 02 юни 2008 12:33

stanev11 написа:народа сме си овци и 5 лв да ни направят бензина и нафтата пак ще си траем и ще си караме по разбитите пътища,бях на протеста,само че от страната на защитниците на власта,е нямаше протест,таксиметровите шофьори си работеха и изобщо не ги вълнуваше цената на горивата,имаше малко камиони по околовръстен и нищо друго

Недей да правиш такива квалификации и заключения. Ако си точен ела утре да видиш за какво става дума. Таксиметровите шофьори, в голямата си част са в зависимост от фирмите работодатели, ние също имаме работа и работодатели, но търсим начин да заявим позицията и исканията си. И най-важното, ние сме свободни хора.

Който търси решение на даден проблем, намира начин за решаването му.
Който търси оправдание за това, че не може да се справи с даден проблем намира основания за това.

Има на таз земя оптимисти и заради тях човечеството върви напред.

Ще вметна, че протестното шествие което ще се осъществи утре с начален час 11.00 ч. до храм паметника "Ал. Невски" е напълно законно, като е спазено изискването на чл. 11, ал. 1 от ЗАКОНА ЗА СЪБРАНИЯТА, МИТИНГИТЕ И МАНИФЕСТАЦИИТЕ.

Потребителски аватар
LILO&STICH
ябълката на раздора
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот LILO&STICH » Пон 02 юни 2008 12:39

Dpop написа:.....
теб Роската ли ще те вози mhihi mhihi mhihi

Потребителски аватар
Dpop
Двигател:

Мнениеот Dpop » Пон 02 юни 2008 12:42

LILO&STICH написа:
Dpop написа:.....
теб Роската ли ще те вози mhihi mhihi mhihi

Абе не бих му отказал, но засега се ослушва :( , така че ако кажеш :wink: съм при теб.
Важното е да сме сите заедно там.

Последна промяна от Dpop на Пон 02 юни 2008 12:43, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
shondy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот shondy » Пон 02 юни 2008 12:43

Изображение

Имам едно голяма молба, тъй като аз лично отговарям за редът и дисциплината на мероприатието : За всички нарушения и отклонения от маршрута и оговореният ред отговаряме лично ,както и организатора - тоеста аз ,затова искам да ви помоля да спазваме всички законови изисквания и да няма "изцепки" ,защото както вие така и аз ще бъдем подведени под съдебна отговорност. А Изискванията включват : да не се хвърля нищо от колите ,да не се показваме през прозорците на колите ,да не предизвикваме безредици в колоните на протеста ,които бяха ограничени до 30 автомобила * за момента , всички останали на площада пред А.Невски да спазват благоприличие и да не се включват междувременно в колоната охранявана от полицията . За момента се боря срещу това да премине само едно колона с 30 автомобила с помоща на Юрист консултант и искренно се надявам ,този проблем да бъде разрешен.

Изисква се да бъдат представени и искния от наша страна пред господата от съответните органи от държавата занимаващи се с тях .Нашите основни искания са : (пример)

1-Искане за понижаване цена на горивата и отпадане на акциза ,както и замразяването им до 2011г ,датата на приемането му официално от ЕС.

а) Аргумент за Цената - Искане за официална справка за доставната цена на Украинският нефт, от който „Лукоил” произвежда горивото си.
б) Аргумент за Цената – По-ниска цена на горивото трябва да бъде постигната и заради по-ниското качество на българското гориво.
в)Аргумент за Цената - спекулата за цената дизеловото гориво (има таблица с производителността на петрола ,която показва че цената на дизеловото гориво би следвало да е по-ниска и то значително от тази на бензина заради добива му, което говори за неформално картелно споразумение между доставчиците и производителите).
г) Аргумент за Акциза - Правителството да намали и премахне до 2011г. акциза посредством програма за плавно покачване ,заедно с доходите и минималната работна заплата. Ако бъде отказано ще се изисква постигане на европейско ниво на платежоспособност в рамките на 2008 година.
- Основание - Изкуствено облагане на суровина ,за да се постигне събиране на данъци и насочване на финанси към сивата икономика с цел облаги за управляващите .

2 - Искане за строг контрол на качеството на горивата.

а) Аргумент - има една единствена лаборатория за иследвания на качеството им в България ,която в момента по наша информация не функционира.
б) Аргумент - хилядите вреди и разходи от некачествено гориво ,искане за установяване на нов ред по тази точка и решаване на проблема.

3 - Искане за обосновка относно данъците и таксите от автомобилите

а) Какво е направено откакто се събира винетната такса по състоянието на пътищата ?
б) Колко милиона събира държавата от такси от автомобили и какъв е бюджета на министерството и съответно общините за ремонти и контрола върху тях?
в) Къде се разпределят и ще се разпределят другите финанси постъпили от данъкоплатците ,при положение че всички годишни такси : ЕКО такса , Данъци и задължения за автомобилите се увеличават почти двойно?
г) Кога от тях ще се насочат пари за реални цели с видим резултат?

4 - Искане за вземане на мерки и поставяне на краен срок относно поддръжката на българските пътища ,и регулиране на движението по тях.

а) Ужасното състояние на пътищата в България:
- аргументи - трафика ,щетите от пътищата по автомобилите , и хилядите отнетите човешки животи.
б) Няма спазване на законовата наредба относно придвижване на различни видове тежкотоварни и леки автомобили по пътната мрежа в София и страната.
в) Пътна маркировка ,знакови обозначения и известяване за налични ремонти по пътищата на момента видно не съществуват и не функционират грамотно.
- Може да бъде въведена система за известяване при пътни ремонти и отклоняване движението по нормални заобикалящи маршрути ,както и екипи работещи 24 часа на ключовите места.

5 - Искане за изграждане на нови пътни полигони за обучение на млади шофьори и нова система за взимане на провеждане на изпити от категория „В”

- Искането включва : Нови учебни полигони и премахване на корупцията при провеждането на изпити от категория „В”. За да може да се постигне по-голяма сигурност на пътя.

Върни се в “ОФФ-Топик - други”