подава си газ сам
-
- Автомобил:
- Двигател:
високи обороти
Здравейте!При мен се получи следното:при изключване от скорост / от 4-та или 5-та /при обороти 3000-4000, оборотомерът пада до 2000-2100 и си стои там???Това е когато карам на газ.Когато превключа ръчно на бензин всичко с оборотите си е нормално!Пробвах да ги сваля от изпарителя/Lovato/,но не се получи ?Честно казано не знам какво става???
-
- Автомобил:
- Двигател:
подава си сам газ
Здравейте колеги!А колко струва този прословут тампон на моното???Днес смених смесителя на газта с чисто нов,така също и смених филтърчето на газовия клапан,сега пък не успявам да я настроя да държи обороти на ПХ-АБЕ ВЪОБЩЕ РАДОСТ ВКЪЩИ !!!!!
- doktora
- Автомобил:
- Двигател:
- Местоположение: гр.Лясковец,обл.В.Търново, PASSAT B4, COMBI,1.8Mi, ADZ , 94г, LPG BRC
- Контакти:
Тази тема е за раздел Газови уредби. Мисля че там има поне една подобна тема, в която се обсъжда абсолютно същото.
Аз също го имам този проблем, по точно явление, предполагам че го има и почти всеки колега с газова уредба, т.е. това си е нещо нормално. Причината - по спомени от времето когато го обсъждахме, мисля че беше свързано със спирането на притока на бензин към двигателя по нанадолнище, което няма как да стане когато колата е на газ.Друг е вече въпроса, ако това явление
се появява когато караме и на бенз.
За да не бъда голословен, погледнах в раздел Газови уредби и видях тази тема http://vwclub.bg/forum/viewtopic.php?t=79725, в която пък се обсъжда някакво устройтсво икономайзер, което разрешава проблема с произволното подаване на газ по нанадолнище.
А ето едно точно обяснение на колега от клуб Ситроен, на това какво точно се случва когато двигателя папка бензин .
"Спира се притока на гориво когато автомобила се движи на скорост, без да е натиснат педала на газта и оборотите са над 1600. С други думи пускаш баир без да изключваш от скорост и без да натискаш газта. Двигателят гасне, защото в него нищо не гори, но се върти от колелата посредством трансмисията, т.нар. принудителен празен ход или моторна спирачка."
Аз също го имам този проблем, по точно явление, предполагам че го има и почти всеки колега с газова уредба, т.е. това си е нещо нормално. Причината - по спомени от времето когато го обсъждахме, мисля че беше свързано със спирането на притока на бензин към двигателя по нанадолнище, което няма как да стане когато колата е на газ.Друг е вече въпроса, ако това явление

За да не бъда голословен, погледнах в раздел Газови уредби и видях тази тема http://vwclub.bg/forum/viewtopic.php?t=79725, в която пък се обсъжда някакво устройтсво икономайзер, което разрешава проблема с произволното подаване на газ по нанадолнище.
А ето едно точно обяснение на колега от клуб Ситроен, на това какво точно се случва когато двигателя папка бензин .
"Спира се притока на гориво когато автомобила се движи на скорост, без да е натиснат педала на газта и оборотите са над 1600. С други думи пускаш баир без да изключваш от скорост и без да натискаш газта. Двигателят гасне, защото в него нищо не гори, но се върти от колелата посредством трансмисията, т.нар. принудителен празен ход или моторна спирачка."
-
- Автомобил:
- Двигател:
Странен свистящ звук откъм моноинжекциона
Здравейте колеги! Като запаля, отпред се чува силен свистящ звук-като че ли излиза въздух под налягане?!Предполагам че е от тампона на моното, защото вчера в големия дъжд колата някак си работеше много нестабилно на празен ход.Двигателя е ААМ на Passat B4 Моля някой да ми каже дали съм прав, и дали този тампон се сменя лесно?