подава си газ сам

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
mitacee
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mitacee » Нед 18 май 2008 17:27

абе и на мен ми го казваха на друго място това че това било нормално и че компа го правил за да не загасне кола но реших все пак да питам

vvk79
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот vvk79 » Пет 30 май 2008 10:27

колеги пиша ви ако имате проблеми си граенето на оборотите на газ оправят се от изпарителя

nepreklonniq
Автомобил:
Двигател:

високи обороти

Мнениеот nepreklonniq » Пон 02 юни 2008 16:55

Здравейте!При мен се получи следното:при изключване от скорост / от 4-та или 5-та /при обороти 3000-4000, оборотомерът пада до 2000-2100 и си стои там???Това е когато карам на газ.Когато превключа ръчно на бензин всичко с оборотите си е нормално!Пробвах да ги сваля от изпарителя/Lovato/,но не се получи ?Честно казано не знам какво става???

Потребителски аватар
mitacee
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mitacee » Вто 03 юни 2008 19:53

аз го имах същия проблем при мен се оказа че е дърпала въздух от тампона на моното и в началото не беше осезаемо поради което направих пътеки до газаджиите и елкона но след извесно време като взе да свисти като прахосмукачка го смених и проблема се оправи та при мен беше това

nepreklonniq
Автомобил:
Двигател:

подава си сам газ

Мнениеот nepreklonniq » Вто 03 юни 2008 20:20

Здравейте колеги!А колко струва този прословут тампон на моното???Днес смених смесителя на газта с чисто нов,така също и смених филтърчето на газовия клапан,сега пък не успявам да я настроя да държи обороти на ПХ-АБЕ ВЪОБЩЕ РАДОСТ ВКЪЩИ !!!!!

Потребителски аватар
doktora
Автомобил:
Двигател:
Местоположение: гр.Лясковец,обл.В.Търново, PASSAT B4, COMBI,1.8Mi, ADZ , 94г, LPG BRC
Контакти:

Мнениеот doktora » Сря 04 юни 2008 13:15

Тази тема е за раздел Газови уредби. Мисля че там има поне една подобна тема, в която се обсъжда абсолютно същото.
Аз също го имам този проблем, по точно явление, предполагам че го има и почти всеки колега с газова уредба, т.е. това си е нещо нормално. Причината - по спомени от времето когато го обсъждахме, мисля че беше свързано със спирането на притока на бензин към двигателя по нанадолнище, което няма как да стане когато колата е на газ.Друг е вече въпроса, ако това явление :) се появява когато караме и на бенз.
За да не бъда голословен, погледнах в раздел Газови уредби и видях тази тема http://vwclub.bg/forum/viewtopic.php?t=79725, в която пък се обсъжда някакво устройтсво икономайзер, което разрешава проблема с произволното подаване на газ по нанадолнище.
А ето едно точно обяснение на колега от клуб Ситроен, на това какво точно се случва когато двигателя папка бензин .

"Спира се притока на гориво когато автомобила се движи на скорост, без да е натиснат педала на газта и оборотите са над 1600. С други думи пускаш баир без да изключваш от скорост и без да натискаш газта. Двигателят гасне, защото в него нищо не гори, но се върти от колелата посредством трансмисията, т.нар. принудителен празен ход или моторна спирачка."

Потребителски аватар
mitacee
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mitacee » Пет 06 юни 2008 19:26

чесно да ти кажа нямам спомен за цената на този тампон нещо кам 25-30 лева ли беше незнам ще те излъжа

Потребителски аватар
mitacee
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mitacee » Пет 06 юни 2008 19:33

това с промяната на оборотите незнам да не е от друго при мен като си паднеха нормално и си държеше без проблем единствено проблема беше че не падаха ковеха на 2000оборота и това е и като смених тампона това нещо се оправи

nepreklonniq
Автомобил:
Двигател:

Странен свистящ звук откъм моноинжекциона

Мнениеот nepreklonniq » Пон 06 окт 2008 18:46

Здравейте колеги! Като запаля, отпред се чува силен свистящ звук-като че ли излиза въздух под налягане?!Предполагам че е от тампона на моното, защото вчера в големия дъжд колата някак си работеше много нестабилно на празен ход.Двигателя е ААМ на Passat B4 Моля някой да ми каже дали съм прав, и дали този тампон се сменя лесно?

Потребителски аватар
snupeca
Автомобил: Skoda Octavia
Двигател: ALH
Контакти:

Мнениеот snupeca » Пон 06 окт 2008 19:32

Върни се в “Passat”