Премахване капак на двигател на Г4

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
kambone
Автомобил: Passat b5.5 2001
Двигател: 1.8T AWT
Контакти:

май не е толкова просто

Мнениеот kambone » Пон 02 юни 2008 14:28

момчета май не е само това което ми казахте, дали е различно? въпреки че сте със същия двигател
поподърпах и понадигах тук и там има напрежение не е като да е свободен или само нанизан а тръбата не помръдва ни на вън ни на вътре така като напипвам и отглеждам май е е дно цяло с капака
с напипване и позавиране намерих 2 връзки но немога да се наведа или да напипам болт ли е или е щипка точно са зад тръбата капака като че ли е хванат като със скоба за тръбата за въздуха и от другата страна на същото място където има пълна траба
болт ли е кръстат ли е или шестограм или е само чопче .. немога да го видя а и аз съм 100 кила не е лесно :)
ето ви къде са

Изображение и Изображение

Потребителски аватар
kambone
Контакти:

Мнениеот kambone » Пон 02 юни 2008 16:24

Решено - всичко е до груба сила :)

там където са кръгчетата се натиска изотдолу с показалец и се дърпа силно и той излиза

това е всичко :)

Потребителски аватар
junakov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот junakov » Пон 02 юни 2008 17:55

theone написа:
batkotivalio написа:Със алармата също може да се затварят прозорците автоматично след заключване.

Говорим за фабричната аларма....!! Ако има такъв начин съм изключително любопитен да го узная, тъй като темата е коментирана многкратно във форума и се стигна до извода че такава възможност няма, различна от това да пъхнеш ключа и да го задържиш в закл положение докато се вдигнат.

Някой беше споменал че като се задържи бутона за заключване ( единично натискане и задържане ) се вдигали не съм го пробвал защото не ползвам фабричната аларма а със другата се затварят опитаи и успех

Потребителски аватар
kambone
Контакти:

Мнениеот kambone » Пон 02 юни 2008 22:31

беше споменал но не каза как го е направил
и аз съм го чел тук това
разправяха ми хора с 4ки и с октавия че като си извадели ключа от стартера и им се вдигали джамците
като ходих на диагностика питах човека и той каза че трябвало да си "обуча" ключа да го прави

да пуснем нова тема може би?

Потребителски аватар
dokros
Автомобил: SEAT TOLEDO 2000
Двигател: 1.9 TDI ALH
Контакти:

Мнениеот dokros » Пон 02 юни 2008 23:27

Кой по-точно ти го каза?

Потребителски аватар
kambone
Контакти:

Мнениеот kambone » Сря 04 юни 2008 8:36

под Еврогаз има един сервиз там е Емо има 3 халета правят всичко и прегледи и до него има още един тип казваше се Цанко илИ Тошо пак там , прави ми диагностика преди време и имах проблем малък
Иначе само там ходя много съм доволен екстра са и ти обръщат внимание и каквото искаш това правят.
И там тоя тип го питах и той разправя че трябвало само да си обуча ключа и започна да ми показва въртя на ляво въртя надясно и ги натиска и нестана и той каза че не си спомня как точно ставало но го бил правел преди

Потребителски аватар
theone
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот theone » Сря 04 юни 2008 18:36

Aз съм сигурен (99,99%) в 2 неща:

1. фабричната аларма не предлага друга възможност за вдигане на прозорците освен задържане на ключа в заключено положение в ключалката.

2. Подобна възможност каквато ви се иска не е предвидена фабрично и не може да бъде активирана просто чрез VAG-COM както други.

Номера със задържане на копчето работи! Но не при Г4, а при други коли (например Vectra).

Потребителски аватар
dokros
Автомобил: SEAT TOLEDO 2000
Двигател: 1.9 TDI ALH
Контакти:

Мнениеот dokros » Сря 04 юни 2008 19:13

Фабричната аларма няма опции за вдигане на стъклата от дистанционното- знам го добри майстори ,не са тези , за които спомена.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”