Хидравлика на волана - теч?!?
Хидравлика на волана - теч?!?
Здравейте, колеги! От около година имам Pasat B5 и му се радвах до оня ден... Накратко - чух свирене и се оказа, че няма масло в казанчето на хидравликата
, долях (това което ми дадоха с уверението, че става е като малинов сироп), след около месец пак същото и вчера както карам усетих волана супер твърд, погледнах и се оказа, че в казанчето няма никой, четох из форума, но не открих нищо, ще купя масло от фирмения магазин, но дали ще помогне, да пробвам с присадка за теч...? Имам липса и на идея, чудя се какво да правя. P.S. От Варна съм, ще съм благодарен на всякакви съвети.

- ChimeyJimmey
- Автомобил: торанага
- Двигател: AXQ
Можеш да прочетеш малко информация и тук. 
- Oxyde
- Автомобил:
- Двигател:
angel1223 написа:за същото нещо мой колега със пасат 90 г бенз се изръси 800лв във VW сервиза в Бургас не знам дали върна старата рейка
най добре е да отидеш в друг сервиз за хидравлики..не в Фолксфаген официялния защото ще ти откъснат главата....прицнипно "рециклиране" на рейка струва около 220лв..и кат сложиш и работа 300 някаде...
п.с ако не намериш в Бургас...по ефтино ще т иизлезне да дойдеш в София..тука има няколко места кадето правят такива ремонти
-
kundak
- Автомобил:
- Двигател:
за ремонта
колега отиваш на някои сервиз да ти свалят реиката после или отиваш до казанлак (там има завод кадето ги правят) или я прашташ по някоя кориерска фирма до там с наложен платеж на едно audi A4 tdi излезна цялата работа около 500 лв всичко
- Oxyde
- Автомобил:
- Двигател:
Re: за ремонта
kundak написа:колега отиваш на някои сервиз да ти свалят реиката после или отиваш до казанлак (там има завод кадето ги правят) или я прашташ по някоя кориерска фирма до там с наложен платеж на едно audi A4 tdi излезна цялата работа около 500 лв всичко
500 са мнго колега..той за 50-60лв ако кара на бензин ще дойде до софия и ще му я оправят за не повече от 250-300лв...
-
angel1223
- Автомобил:
- Двигател:
колега в предния пост забравих да допълня че и аз го имах този проблем не само колегата за когото писах при мене теча не беше голям и проблема го реших като смесих хидрав масло със малко грес високооборотна /такава имаме на работата/ ивече става 1год нямам ядове дано да съм бил полезен на моя Пасат стана не знам за Б5 дали ще стане
днес се обаждах къде ли не!!!!
Оказа се,че във Варна никъде не се ремонтират(рециклират) тези рейки, и на въпроса "Може ли да ме насочите някъде?" всички ми казваха да си търся втора употреба и да си търся някъде да я сменят, но никой не се наема. Само на едно место - в Тополи - ми обявиха 150-200 лв за труд, а рейката струва 400 - 450 лв и никъде я нямат в наличност. Обадих се и на човека от София, мисля че беше в Студентски град, тел взех от форума, каза ми, че ще я отремонтира за 1 ден в рамките на работното време и!!!цена на всичко - 260 лв
. Излиза, че ще е по - добре да се идва в сф... и дава 1 год гаранция! Кво да искам повече?
Оказа се,че във Варна никъде не се ремонтират(рециклират) тези рейки, и на въпроса "Може ли да ме насочите някъде?" всички ми казваха да си търся втора употреба и да си търся някъде да я сменят, но никой не се наема. Само на едно место - в Тополи - ми обявиха 150-200 лв за труд, а рейката струва 400 - 450 лв и никъде я нямат в наличност. Обадих се и на човека от София, мисля че беше в Студентски град, тел взех от форума, каза ми, че ще я отремонтира за 1 ден в рамките на работното време и!!!цена на всичко - 260 лв
. Излиза, че ще е по - добре да се идва в сф... и дава 1 год гаранция! Кво да искам повече?- Oxyde
- Автомобил:
- Двигател:
biso1 написа:днес се обаждах къде ли не!!!!Оказа се,че във Варна никъде не се ремонтират(рециклират) тези рейки, и на въпроса "Може ли да ме насочите някъде?" всички ми казваха да си търся втора употреба и да си търся някъде да я сменят, но никой не се наема. Само на едно место - в Тополи - ми обявиха 150-200 лв за труд, а рейката струва 400 - 450 лв и никъде я нямат в наличност. Обадих се и на човека от София, мисля че беше в Студентски град, тел взех от форума, каза ми, че ще я отремонтира за 1 ден в рамките на работното време и!!!цена на всичко - 260 лв
. Излиза, че ще е по - добре да се идва в сф... и дава 1 год гаранция! Кво да искам повече?
- bisi-vraca
- Автомобил:
- Двигател: