Лагери на задните главини
Лагери на задните главини
Колеги, получила се е хлабина на задните главини. Може ли някой да ми каже колко трябва да е хлабината на задните лагери? Нямам динамометрични ключове и тем- подобни, става въпрос с подръчни средства , колко да се навие отвие ??? № ключ.
vv
Колеги със сигурност лгерите не вият, не загряват, Просто този луфт се усеща когато рязко се дръпне или бутне задната гума, чува се и леко тракане, което аз го отдавам на на луфта.Знам, че трябва да се натегне лагера но въпроса е колко?
vv
Знам например,че: Има лагери които се стягат до край и после се връща половин или цял оборот. Ития лагери ли са тоя принцип ?
- parno
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
натискаш в горния край колелото с крак така гледаш за луфт.
вдигаш колата на крик и натягаш лагера на ръка...
гледаш си как се върти колелото (дали не му обираш инерцията)
и така.......може да напълниш и капачките им с грес ...така или иначе си ги свалил...
ама може и да не са лагерите ами самите оси. на моята сменяхме лагерите ама пак има луфт.старост кво да праиш
вдигаш колата на крик и натягаш лагера на ръка...
гледаш си как се върти колелото (дали не му обираш инерцията)
и така.......може да напълниш и капачките им с грес ...така или иначе си ги свалил...
ама може и да не са лагерите ами самите оси. на моята сменяхме лагерите ама пак има луфт.старост кво да праиш
- веселин
- Автомобил: SkodaFabia 1 sedan
- Двигател: BNM 1.4 TDI-PD 2007
- Контакти:
Re: vv
valeri1 написа:Знам например,че: Има лагери които се стягат до край и после се връща половин или цял оборот. Ития лагери ли са тоя принцип ?
Търкаляй при Vaskoto 1 да ти ги оправи - стига си се тормозил , че е тънка работа - брадатия си знае работата !!!!!

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”