Колеги, надявам се нямате нищо напротив, защото цитирах някои от мненията анонимно в моя блог.
Ако някой има нещо напротив нека пише, ще изтрия неговия цитат.
10 = 11.6? Според OMV - да.
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- Vizor
- Изгубена душа
- Автомобил: Subaru Forester XT
- Двигател:
- Контакти:
Glove написа:При мен редовно в газова бутилка 25л се наливат 28л така че какво да ти кажа. Решил съм някой ден да я сваля и да и премеря обема!
Весо напълно нормално е това и да ти кажа според мен не те лъжат дори и с литърче и съм го обяснявал много пъти, а и ти много добре го знаеш.. па ако не го знаеш имаш химичка, която да ти го обясни

-
- Автомобил: Passat B5 1999
- Двигател: 1.9 TDI AFN
checheneca написа:Лукойл Велико Търново в посока към Варна е една от мн. бензиностанции с подобни измами.Аз лично съм свидетел как се разпрява собственик на др.автомобил пред мен.Човека излезна изжан нерви щом си погледна фактурата.Колата му е с резервуар 60л. а на фацтурата пише 70л... Като чух кво станало запалих и беж даме няма.Да ама едвали само там е така
Там не знам дали лъжат, ама горивото им си е традиционно гадно! Принципно само от Шел зареждам ... но там като сипвах нафта последния път ми сипаха някво жалко подобие на гориво.
Това, че доста от бензиностанциите държат по-висока температура в резервоаите си и като налеем горивото и то се свива също е вярно за съжаление

- Oxyde
- Автомобил:
- Двигател:
Аз от шел отдавна се разочаровах...техния безнзин свършва доста по бързо..от лукойлския да речем...принципно аз винаги си зареждам от Еко ,заради клубната карта...но вчера нямах възможност и заредих на един лукойл..газ...и като тръгна тая кола...направо незнам какво стана се едно и бях сипал самолетно гориво...тестовете с бензиностанциите продължават...истината е някъде там.....
- StanTheMan
- Автомобил:
- Двигател: AFT
- Контакти:
Колега, понеже не съм точно наясно каква е процедурата, ще ти кажа следното:
Свържи се (по който искаш от долу посочените начини
)с агенцията по метрология да пратят човек на място и да пусне една проверка на колонките.
Адрес: ул. 6-ти септември 21, 1000 София Телефонна централа: 02/989 84 88
Факс: 02/986 17 07 e-mail: mail@sasm.orbitel.bg
На тях това им е работата - да правят инспекция и контрол на всичко що е свързано с мерки и теглилки.
Другото, което мога да ти прадложа е да звъннеш на 070011122 - това е телефона на комисията за защита на потребителя.
Надявам се да съм бил полезен и определено вярвам, че поне от едната от двете институции ще ти обърнат необходимото внимание за да излезе истината наяве.
Успех!
Съжалявам, ама нета нещо ми се е***
Свържи се (по който искаш от долу посочените начини

Адрес: ул. 6-ти септември 21, 1000 София Телефонна централа: 02/989 84 88
Факс: 02/986 17 07 e-mail: mail@sasm.orbitel.bg
На тях това им е работата - да правят инспекция и контрол на всичко що е свързано с мерки и теглилки.
Другото, което мога да ти прадложа е да звъннеш на 070011122 - това е телефона на комисията за защита на потребителя.
Надявам се да съм бил полезен и определено вярвам, че поне от едната от двете институции ще ти обърнат необходимото внимание за да излезе истината наяве.
Успех!
Съжалявам, ама нета нещо ми се е***
- VW_forever
- Автомобил:
- Двигател:
StanTheMan написа:Колега, понеже не съм точно наясно каква е процедурата, ще ти кажа следното:
Свържи се (по който искаш от долу посочените начини)с агенцията по метрология да пратят човек на място и да пусне една проверка на колонките.
....
.... сетих се за следният случай, мисля че беше предаване на Валя Ахчиева...
Една женска (френски автомобил, нов мисля че беше, но това са подробностти), та сипва бензин на една бензиностанция в София
и двигателят и лееееко ...

Отива в сервиз и там и казват, че причината е в горивото.
Посъветвали я да сипе в туба от въпросната бензиностанция и директно в агенцията по метрология...
... и сега вече започват мъките. В агенцията и казват, че процедурата е следната:
1. Не им трябва гориво, защото може умишлено да му е сложила примеси. (това звучи логично)
2. Трябва да пусне жалба, въз основа на която в двуседмичен срок да се назначи комисия, която да отиде да вземе проби. (и жалбата и комисията звучи логично, ама за тези две седмици, не само бензина ще е друг,
а и цистерната в която е бил бензина, вече може да е друга)

3. След като се вземат пробите, отново имаше някакъв срок, за който да се направи анализ и обявят резултатите...
(ето още една вратичка за този дето се е наакъл да може да се избърше, срещу малка комисионна в нечии джоб разбира се)
... та, ако анализът докаже злоупотреба, се съставя акт (сумата беше страшно голяма).
Предаването завърши с това, че досега такъв акт в БГ не е съставян.
Значи, ние организациите и институциите си ги имаме, плащаме данъци, получават си хората заплатите.
Нормално е, така е навсякъде. Друг е въпросът при нас колко са ефективни...
В даденят случай, с касовата бележка от бензиностанцията, с протокол от специалист в сервиза, с моментално взети проби от резервоарът и от колонката, истината щеше да е на лице. Толкова ли е трудно?
Някой беше казал, че БГ системата е мудна, бавна. Съгласен съм!
Тя не е за хора, тя е за.... охлюви!
- Ivailo
- Автомобил: VW Golf mk3
- Двигател: AAZ
- Контакти:
Значи да поясня... Жалба до КЗП съм пуснал от сайта им. Трябва да ми отговорят в срок от 1 месец. До мерки и теглилки няма смисъл да звъня, защото ми е пределно ясно кво ще стане:
Аз: "Ало, еди къде си са ме прецакали така и така"
М&Т: "ОК, ще проверим"
======
М&Т: "Ало, ОМВ ли е? След 1 седмица ви идваме на проверка."
ОМВ: "ОК, няма проблем, ще си оправим бъкиите, каква сума да приготвим?"
Просто няма смисъл. Щом имат печати на колонката трябва да ти е ясно, че живеем в Булгаристан.
Аз: "Ало, еди къде си са ме прецакали така и така"
М&Т: "ОК, ще проверим"
======
М&Т: "Ало, ОМВ ли е? След 1 седмица ви идваме на проверка."
ОМВ: "ОК, няма проблем, ще си оправим бъкиите, каква сума да приготвим?"
Просто няма смисъл. Щом имат печати на колонката трябва да ти е ясно, че живеем в Булгаристан.
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Местоположение: София Nissan Primera GT, Passat 5.5 TDI, Mondeo MK4
Аз пък съм улучил бензиностанцията май:)
Лукоил в Дружба-1, на Искърско шосе след естакадата посока центъра.
Няколко пъти съм пълнил бензин до горе, това при светнала лампа, повече от 52 литра не е събирала, а дават резервоара 60 литра. Газовата ми е 35 литра, тоест 28 при 80 процента напълване, повече от 27 и нещо при празна бутилка не са ми сипвали. Дано не почнат и там да правят далавери!
Няколко пъти съм пълнил бензин до горе, това при светнала лампа, повече от 52 литра не е събирала, а дават резервоара 60 литра. Газовата ми е 35 литра, тоест 28 при 80 процента напълване, повече от 27 и нещо при празна бутилка не са ми сипвали. Дано не почнат и там да правят далавери!
- Ivailo
- Автомобил: VW Golf mk3
- Двигател: AAZ
- Контакти:
DundyTheCroc написа:Аз пък съм улучил бензиностанцията май:)
Дай точен адрес ако може, че не мога да я намеря по картите тази.
Следващата, която ще пробвам ще е тя и ако съм доволен от литрите ще зареждам само там

Лукоил-България ли е или лукоил-петрол (ако останаха още такива)?
- arrougance
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Върни се в “ОФФ-Топик - други”