10 = 11.6? Според OMV - да.

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
Ivailo
Автомобил: VW Golf mk3
Двигател: AAZ
Контакти:

Мнениеот Ivailo » Пон 02 юни 2008 7:08

Колеги, надявам се нямате нищо напротив, защото цитирах някои от мненията анонимно в моя блог.
Ако някой има нещо напротив нека пише, ще изтрия неговия цитат.

Потребителски аватар
Vizor
Изгубена душа
Автомобил: Subaru Forester XT
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Vizor » Пон 02 юни 2008 8:14

Glove написа:При мен редовно в газова бутилка 25л се наливат 28л така че какво да ти кажа. Решил съм някой ден да я сваля и да и премеря обема!

Весо напълно нормално е това и да ти кажа според мен не те лъжат дори и с литърче и съм го обяснявал много пъти, а и ти много добре го знаеш.. па ако не го знаеш имаш химичка, която да ти го обясни ;)

Потребителски аватар
dude
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dude » Пон 02 юни 2008 8:14

след известно време, пластасовата туба се раздува леко, така че е нормално да побере над 10 л, но чак пък 11.6 ми се вижда множко

Svetlix
Автомобил: Passat B5 1999
Двигател: 1.9 TDI AFN

Мнениеот Svetlix » Пон 02 юни 2008 8:20

checheneca написа:Лукойл Велико Търново в посока към Варна е една от мн. бензиностанции с подобни измами.Аз лично съм свидетел как се разпрява собственик на др.автомобил пред мен.Човека излезна изжан нерви щом си погледна фактурата.Колата му е с резервуар 60л. а на фацтурата пише 70л. :roll: .. Като чух кво станало запалих и беж даме няма.Да ама едвали само там е така :roll:

Там не знам дали лъжат, ама горивото им си е традиционно гадно! Принципно само от Шел зареждам ... но там като сипвах нафта последния път ми сипаха някво жалко подобие на гориво.

Това, че доста от бензиностанциите държат по-висока температура в резервоаите си и като налеем горивото и то се свива също е вярно за съжаление :roll:

Потребителски аватар
Oxyde
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Oxyde » Пон 02 юни 2008 11:02

Аз от шел отдавна се разочаровах...техния безнзин свършва доста по бързо..от лукойлския да речем...принципно аз винаги си зареждам от Еко ,заради клубната карта...но вчера нямах възможност и заредих на един лукойл..газ...и като тръгна тая кола...направо незнам какво стана се едно и бях сипал самолетно гориво...тестовете с бензиностанциите продължават...истината е някъде там.....

Потребителски аватар
StanTheMan
Автомобил:
Двигател: AFT
Контакти:

Мнениеот StanTheMan » Пон 02 юни 2008 22:25

Колега, понеже не съм точно наясно каква е процедурата, ще ти кажа следното:
Свържи се (по който искаш от долу посочените начини :wink: )с агенцията по метрология да пратят човек на място и да пусне една проверка на колонките.
Адрес: ул. 6-ти септември 21, 1000 София Телефонна централа: 02/989 84 88
Факс: 02/986 17 07 e-mail: mail@sasm.orbitel.bg
На тях това им е работата - да правят инспекция и контрол на всичко що е свързано с мерки и теглилки.

Другото, което мога да ти прадложа е да звъннеш на 070011122 - това е телефона на комисията за защита на потребителя.

Надявам се да съм бил полезен и определено вярвам, че поне от едната от двете институции ще ти обърнат необходимото внимание за да излезе истината наяве.
Успех!

Съжалявам, ама нета нещо ми се е***

Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
Контакти:

Мнениеот Vlad777 » Вто 03 юни 2008 0:12

StanTheMan написа:...
съгласен съм с колегата! това са компетентните органи. всичко друго си е само прах в очите и люпене на семки...

пиши една жалба и я пращай

Потребителски аватар
VW_forever
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VW_forever » Вто 03 юни 2008 2:11

StanTheMan написа:Колега, понеже не съм точно наясно каква е процедурата, ще ти кажа следното:
Свържи се (по който искаш от долу посочените начини :wink: )с агенцията по метрология да пратят човек на място и да пусне една проверка на колонките.
....
На тях това им е работата - да правят инспекция и контрол на всичко що е свързано с мерки и теглилки.

.... сетих се за следният случай, мисля че беше предаване на Валя Ахчиева...
Една женска (френски автомобил, нов мисля че беше, но това са подробностти), та сипва бензин на една бензиностанция в София
и двигателят и лееееко ... :bishop
Отива в сервиз и там и казват, че причината е в горивото.
Посъветвали я да сипе в туба от въпросната бензиностанция и директно в агенцията по метрология...
... и сега вече започват мъките. В агенцията и казват, че процедурата е следната:

1. Не им трябва гориво, защото може умишлено да му е сложила примеси. (това звучи логично)
2. Трябва да пусне жалба, въз основа на която в двуседмичен срок да се назначи комисия, която да отиде да вземе проби. (и жалбата и комисията звучи логично, ама за тези две седмици, не само бензина ще е друг,
а и цистерната в която е бил бензина, вече може да е друга)
:wink:
3. След като се вземат пробите, отново имаше някакъв срок, за който да се направи анализ и обявят резултатите...
(ето още една вратичка за този дето се е наакъл да може да се избърше, срещу малка комисионна в нечии джоб разбира се)
... та, ако анализът докаже злоупотреба, се съставя акт (сумата беше страшно голяма).
Предаването завърши с това, че досега такъв акт в БГ не е съставян.

Значи, ние организациите и институциите си ги имаме, плащаме данъци, получават си хората заплатите.
Нормално е, така е навсякъде. Друг е въпросът при нас колко са ефективни...
В даденят случай, с касовата бележка от бензиностанцията, с протокол от специалист в сервиза, с моментално взети проби от резервоарът и от колонката, истината щеше да е на лице. Толкова ли е трудно?
Някой беше казал, че БГ системата е мудна, бавна. Съгласен съм!
Тя не е за хора, тя е за.... охлюви!

Потребителски аватар
Ivailo
Контакти:

Мнениеот Ivailo » Вто 03 юни 2008 7:41

Значи да поясня... Жалба до КЗП съм пуснал от сайта им. Трябва да ми отговорят в срок от 1 месец. До мерки и теглилки няма смисъл да звъня, защото ми е пределно ясно кво ще стане:
Аз: "Ало, еди къде си са ме прецакали така и така"
М&Т: "ОК, ще проверим"
======
М&Т: "Ало, ОМВ ли е? След 1 седмица ви идваме на проверка."
ОМВ: "ОК, няма проблем, ще си оправим бъкиите, каква сума да приготвим?"

Просто няма смисъл. Щом имат печати на колонката трябва да ти е ясно, че живеем в Булгаристан.

Потребителски аватар
kacho
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот kacho » Вто 03 юни 2008 9:16

за съжаление е така, шуробаджанащината е НАВСЯКЪДЕ

DundyTheCroc
Автомобил:
Двигател:
Местоположение: София Nissan Primera GT, Passat 5.5 TDI, Mondeo MK4

Мнениеот DundyTheCroc » Вто 03 юни 2008 11:54

Аз пък съм улучил бензиностанцията май:)
Лукоил в Дружба-1, на Искърско шосе след естакадата посока центъра.
Няколко пъти съм пълнил бензин до горе, това при светнала лампа, повече от 52 литра не е събирала, а дават резервоара 60 литра. Газовата ми е 35 литра, тоест 28 при 80 процента напълване, повече от 27 и нещо при празна бутилка не са ми сипвали. Дано не почнат и там да правят далавери!

Потребителски аватар
Ivailo
Контакти:

Мнениеот Ivailo » Вто 03 юни 2008 15:50

DundyTheCroc написа:Аз пък съм улучил бензиностанцията май:)
Лукоил в Дружба-1, на Искърско шосе след естакадата посока центъра.
Няколко пъти съм пълнил бензин до горе, това при светнала лампа, повече от 52 литра не е събирала, а дават резервоара 60 литра. Газовата ми е 35 литра, тоест 28 при 80 процента напълване, повече от 27 и нещо при празна бутилка не са ми сипвали. Дано не почнат и там да правят далавери!

Дай точен адрес ако може, че не мога да я намеря по картите тази.
Следващата, която ще пробвам ще е тя и ако съм доволен от литрите ще зареждам само там :)
Лукоил-България ли е или лукоил-петрол (ако останаха още такива)?

Потребителски аватар
Jogo_1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Jogo_1 » Вто 03 юни 2008 19:17

тва за бензиностанцийте е ясно, забелязал съм че като зареждам на туба колата пада с 1 литър на 100.

Потребителски аватар
arrougance
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот arrougance » Вто 03 юни 2008 19:30

да не споменаваме и кви боклуци слагат в тия "горива" ,а пък и отделно си дялкат в литрите,общо всето българска работа...А И ДА НЕ СПОМЕНАВАМЕ И ЦЕНАТА...

Потребителски аватар
Божков
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Божков » Вто 03 юни 2008 20:31

Добре де, разни комисии за защита на потребителя и институти по метрология не могат ли да се викнат на проверка да засекат бензиностанцията?

Върни се в “ОФФ-Топик - други”