гръцките катаджии са полудели

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
poni
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот poni » Вто 03 юни 2008 17:23

Vladko написа:Легенди са това че в Германия взимат по 10-20евро и си затварят очите :idea: не го пробвайте :idea: :wink:

Абе склонен съм да им вярвам на абитата,щото откъдето са минали след тях ...потоп!Само в ръцете те гледат!и в словения не вземаха рушвети,ама ме забърсаха 80 евро за претоварването :)

Потребителски аватар
веселин
Автомобил: SkodaFabia 1 sedan
Двигател: BNM 1.4 TDI-PD 2007
Контакти:

Мнениеот веселин » Вто 03 юни 2008 17:28

Ясо паликари - спазвайте правилата да не ви дерат византийците кой където свари!!!

black`
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот black` » Вто 03 юни 2008 22:09

Ми нормално тук правилата ако не важат, там не е така. Когато бях последния път един местен дето ни возеше каза, че ако платиш веднага глобатата намалява. Ама ако се забавиш повече от 2 седмици май беше лихвите са почти двойни и от 200 евро за няколко км. превишена, щяла да му стане към 400 500. :shock :lol: Ама евала за това щото се кара по-нормално и спокойно от тук. Дори ми направи впечатление, че със скутер като бръмчах всички ми пазеха дистанция 1.5 отстрани и 20-30 метра отзад. Като първоначално си мислех, че ще ме претрепе някой както ми се случва тук особено с тая мизерна скорост дето правеше по магистралата с 80. :lol: Та май не те са изтрещели... :drive Я си признай как навлезе в насрещното пред патрулката по-добре. :lol:

Потребителски аватар
Golfer_pz
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Golfer_pz » Вто 03 юни 2008 22:25

20vTurbo написа:
Golfer_pz написа:
assd написа:е тука не е ли така? като видят наще катаджии чужд номер и хоп палка
тва си е практика навсякъде

прав си така е, наще си внесоха кола от САЩ, и още на първото и разхождане на БГ територич веднага ни спряха и ни одариха глоба 120 лв заради чуждите номера. Тфа си е просто навсякаде из цяла БГ. :evil:

Заради чуждите номера?!?! Е, че що не може ми да си я караш с чуждите номера? Аз съм се возил лично в Кайен и БМВ 750 с американски номера в БГ и да ти кажа не съм чул собствениците да се оплакват от такова нещо.

еми да ти кажа и аз незнам :roll: но как ни видяха колата с американските номера и веднага дигнаха палките и мн се замислих защто? а то по закон имаш право 3 месеца да караш с чужди номера в БГ, а ние след 1 ден я изкарахме да се повозим и веднага. :evil: опитахме се да кажем кога е внесена и т.н но с катаджии не може да се спори :screwy :mad:

Потребителски аватар
20vTurbo
Автомобил: Jetta GLI Mk6 TSI + Octavia VRS
Двигател: 2012 20 TSI CCTA 2003 18 AUQ
Контакти:

Мнениеот 20vTurbo » Сря 04 юни 2008 0:35

Golfer_pz написа:
20vTurbo написа:
Golfer_pz написа:
assd написа:е тука не е ли така? като видят наще катаджии чужд номер и хоп палка

прав си така е, наще си внесоха кола от САЩ, и още на първото и разхождане на БГ територич веднага ни спряха и ни одариха глоба 120 лв заради чуждите номера. Тфа си е просто навсякаде из цяла БГ. :evil:

Заради чуждите номера?!?! Е, че що не може ми да си я караш с чуждите номера? Аз съм се возил лично в Кайен и БМВ 750 с американски номера в БГ и да ти кажа не съм чул собствениците да се оплакват от такова нещо.

еми да ти кажа и аз незнам :roll: но как ни видяха колата с американските номера и веднага дигнаха палките и мн се замислих защто? а то по закон имаш право 3 месеца да караш с чужди номера в БГ, а ние след 1 ден я изкарахме да се повозим и веднага. :evil: опитахме се да кажем кога е внесена и т.н но с катаджии не може да се спори :screwy :mad:

По закон имате право колкото искате да си я карате с чуждите номера, само трябва да излизате всеки 6 месеца от България, например да пиете по едно кафе в Гърция и после се връщате обратно. Колата трябва да е регистрирана или на чужда фирма или на чужд гражданин. Капитоля защо мислиш, че продава толкова скъпи акцизни коли с немски номера.

Потребителски аватар
Мартин
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Мартин » Сря 04 юни 2008 8:44

Vladko написа:Легенди са това че в Германия взимат по 10-20евро и си затварят очите :idea: не го пробвайте :idea: :wink:

В Германия още не съм глобяван, но на Словенско - Австрийската граница спрях да си взема винетка за Австрия и след като се качих в колата, запалих, още не сам тръгнал и ме смазаха с 30 Евро за колан. Аз обяснявам, че още не съм тръгнал, оня вика, че щом съм запалил двигателя край! И си ми написа фиша, без да му мигне окото! Така че внимавайте!

Потребителски аватар
Dpop
Автомобил: VW
Двигател:

Мнениеот Dpop » Сря 04 юни 2008 10:48

Независимо от всичко съм останал с впечатление, че в Гърция си имат особенно отношение към нас, но не в наша полза. И случая с колегата намирисва на тенденциозно отношение към нашите съграждани. Целта на който и да е закон не е да се налага наказание/глоба на всяка цена, а да има превантивна роля и да се установява приемлив ред, който да се спазва, така че да се живее по-спокойно и добре. Поне аз така разбирам нещата.
Вярно е и че у нас органите на реда следят стрикно за изпълнението на закона от страна на чужденците, но и за нас не е като да ни жалят.

Потребителски аватар
Golfer_pz
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Golfer_pz » Сря 04 юни 2008 15:08

20vTurbo написа:
Golfer_pz написа:
20vTurbo написа:
Golfer_pz написа:

По закон имате право колкото искате да си я карате с чуждите номера, само трябва да излизате всеки 6 месеца от България, например да пиете по едно кафе в Гърция и после се връщате обратно. Колата трябва да е регистрирана или на чужда фирма или на чужд гражданин. Капитоля защо мислиш, че продава толкова скъпи акцизни коли с немски номера.

еми и аз така знам но заради тях се принудихме да й сменим номерата иначе щеше да си остане с чуждите но .... какво да се прави :roll:

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”