Защо всички се оплакват?

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
guard
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот guard » Сря 21 дек 2005 10:35

scuba написа:
Стиви Джи написа:Как осем месеца бе, аз съм чувал от запознати, че там има два сезона - 15 август и зима.

офф Тая година лятото беше късо: Падна се в сряда :lol:

Ех, ама и вие сте едни.........Канада голяма бе, ако говорите за Аляска става.........ама в Торонто преди 2-3 седмици, когато тук беше 5градуса, там беше 20 бе......Онтарио е най-южната част......

Потребителски аватар
VW_FEN
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VW_FEN » Сря 21 дек 2005 12:03

Абе, баси, колко много хора със свободно време имало тука... що не донесете една каса бира и картофки, та барем да стане дискусията хептен българска ;) Всеки си говори и си мисли, че той е прав и се опитва да убеждава другите в неговото твърдение...
Били бачкали чужденците, имало яка конкуренция... ми ше има бе, нали за това са напред в икономикат. От там се връщат онези българи, на които не им изнася якото бачкане. Щото тука ни е лесно, нали :) биричка, пиене, ядене, пък все нямаме пари...
Другото, което е ннаболял проблем - кой е тоя луд, дето ви е заблудил, че в БГ може да се успее с честен труд!?!?!?!?!?!??????????? :shock Хора, бе да не сте се натряскали някъде предварително за коледните празници???? Съжалявам, че така грубо го казвам, ама просто съм изумен какъв здрав и непоклатим оптимизъм ви е останал, след всичките шибаний в тая държава...

Потребителски аватар
CellNet ™
Sheriff
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот CellNet ™ » Сря 21 дек 2005 12:07

Абсолютно си прав тва е истината :D
Седи си в Бг този дет не иска да бачка и да мине метър :?

Потребителски аватар
scuba
R.I.P. Holy Diver
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот scuba » Сря 21 дек 2005 12:10

CellNet ™ написа:Абсолютно си прав тва е истината :D

Aхаммм. Всички работодатели в сял свят седят и си викат: "Абе тея работливи и кадърни българи няма ли да дойдат тука, да им даваме едни високи заплати бе. Кво ли седят там и се мъчат?"

Момчета що говорите глупости? Всеки еркек дет си мисли, че лесно се печелят пари в странство, отива, започва да продава пици и след 1 година се връща. Не си мислете че всички американци и канадци вземат по 10К на месец

Потребителски аватар
VW_FEN
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VW_FEN » Сря 21 дек 2005 12:19

Ами явно сме разделени на два лагера - едните вземат по 700+ лева и са много добре и всичко им е като в песен, другите сме от "ниската класа", дето едвам смогваме да вържем двара края с около 200 лева...
Ами то не става така. Сития на гладния не вярва. И народът го е казал. Е аз поне съм пробвал няколко работи - и да си скъсаш гъза от бачкане - тва е - в БГ не може да се изкарат пари по честен начин.
Значи стигаме до следния извод: И в БГ и в чужбина си късаш задника от бачкане, обаче там ти дават да речем 2000 евро, а не някакви си мизерни 200 лева (или хайде 500, щот и тея пари са малко реално погледнато). И много хора ще кажат - "да, ама там един сандвич струва 10 евро, едно кафе струва 5 евро, а едни цигари струват 7 евро и т.н. ... На което пък аз ще отвърна - Няма да ядете сандвичи, да пиете кафе и да пушите, а ще си купувате хляб, и кренвирши, които със сигурност излизат пъти по-евтино от сандвичите и тва е! Който иска, ще успее. Ще пести, ще събира пари и ще има. Който е научен от тук да чака на готово някой да му дава пари, загубен е там и се връща тук после и говори колко било трудно.

Потребителски аватар
CellNet ™
Sheriff
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот CellNet ™ » Сря 21 дек 2005 12:23

Искам да ви кажа че имам доста пиятели дет са били в Щатите и в странство и само ги оплюват кат се върнат, били са ги сдухвали от работа там и незнам си кво още и после кво при първа възможност всички се върщат там. Истината е че българите се плашат от много работа :evil:
Не остана такъв бизнес от който можеш да правиш /а не да преживяваш/ пари, червените пари са навсякъде и само те се котират. Друго имат кинти тези които едно време са купили апартаменти и други имоти и разни реститути и т.н. Немам нищо против обаче загина средната класа в БГ. :?

Потребителски аватар
CellNet ™
Sheriff
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот CellNet ™ » Сря 21 дек 2005 12:29

Тъпото е:
1. Кой си плаща осигуровките в БГ - големите перачи на пари ли?
2. Кой си плаща текущите сметки? - циганите ли /скоро ще са мнозинство/?
3. Кой си плаща таксите и митата на колите? - собствениците на скъпи коли ли?
4. Кой си плаща данъците в Бг? - сенчестият бизнес ли?
5. Кой работи в Бг? - ?
6. Българина е честен човек нали?

Я всеки да си отговори и да помисли малко :roll:

Потребителски аватар
VW_FEN
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VW_FEN » Сря 21 дек 2005 12:34

scuba написа:
CellNet ™ написа:Абсолютно си прав тва е истината :D

Aхаммм. Всички работодатели в сял свят седят и си викат: "Абе тея работливи и кадърни българи няма ли да дойдат тука, да им даваме едни високи заплати бе. Кво ли седят там и се мъчат?"

Момчета що говорите глупости? Всеки еркек дет си мисли, че лесно се печелят пари в странство, отива, започва да продава пици и след 1 година се връща. Не си мислете че всички американци и канадци вземат по 10К на месец

Батка, кой ти казва, че всички си мислят, че там е лесно???? Напротив - там е още по трудно от тук, но поне знаеш за какво се скъсваш от работа. А не като тука - бачкаш, бачкаш, бачкаш, накрая на месеца вземаш 200 лева и ги даваш само за храна. Ако си харесаш нещо и искаш да си го купиш, няма начин. Не може. И от там ставаш нервен, щот кат го вземеш тва нещо - било то обувки, дрехи, телефон, си спокоен и ти е кеф. Като не можеш да си го позволиш, въпреки че си се скъсал да бачкаш, почваш да се караш с другите, почва да не ти пука за нищо и да псуваш наред... и така постепенно нацията ни става дивашка - щото имаме пари само колкото за храна. И за това всички са се овълчили и те гледат на кръв. и В същото време гледаш как некви мутри ти светкат с фарове да им се махнеш от пътя, щото ако не се махнеш, на светофара ше те спукат от бой без да им мигне окото.

Потребителски аватар
batmilko
Автомобил: Opel Zafira
Двигател: 1900 CDTI
Контакти:

Мнениеот batmilko » Сря 21 дек 2005 12:34

CellNet ™ написа:.....

пак показваш бистър ум 8)
как па ги подбра тия въпроси, дали някой ще се навие да си отговори честно :?:

Потребителски аватар
VW_FEN
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VW_FEN » Сря 21 дек 2005 12:35

CellNet ™ написа:Тъпото е:
1. Кой си плаща осигуровките в БГ - големите перачи на пари ли?
2. Кой си плаща текущите сметки? - циганите ли /скоро ще са мнозинство/?
3. Кой си плаща таксите и митата на колите? - собствениците на скъпи коли ли?
4. Кой си плаща данъците в Бг? - сенчестият бизнес ли?
5. Кой работи в Бг? - ?
6. Българина е честен човек нали?

Я всеки да си отговори и да помисли малко :roll:

Абсолютно съгласен с тебе! bowdown

Toledo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Toledo » Сря 21 дек 2005 12:35

VW_FEN написа:Другото, което е ннаболял проблем - кой е тоя луд, дето ви е заблудил, че в БГ може да се успее с честен труд!?!?!?!?!?!???????????

Аз познавам такива . И съм си съвсем наред :wink:

Потребителски аватар
batmilko
Автомобил: Opel Zafira
Двигател: 1900 CDTI
Контакти:

Мнениеот batmilko » Сря 21 дек 2005 12:38

Toledo написа:Аз познавам такива

абе то и аз познавам....ама знаеш ли колко са малко, апа знаеш ли колко са много тия дето не са си ги изкарали с честен труд......и отделно тия дето с честен труд па едвам кретат......

Потребителски аватар
VW_FEN
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VW_FEN » Сря 21 дек 2005 12:38

Toledo написа:
VW_FEN написа:Другото, което е ннаболял проблем - кой е тоя луд, дето ви е заблудил, че в БГ може да се успее с честен труд!?!?!?!?!?!???????????

Аз познавам такива . И съм си съвсем наред :wink:

Дай ми го тоя човек да си поговорим с него, много ще ми е интересно да срещна единствения такъв в БГ... Ама той сигурно взема 1000+ лева, нали ;)
Абе, я да направим една тема "Кой колко пари получава на заплата?" и който взема над 500 лева, няма да има право да пише там!
Ще пишем само хора, които сме на мнение, че БГ няма бъдеще и че истината трябва да се търси на запад от Балканите!

Toledo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Toledo » Сря 21 дек 2005 12:46

VW_FEN написа:Дай ми го тоя човек да си поговорим с него, много ще ми е интересно да срещна единствения такъв в БГ... Ама той сигурно взема 1000+ лева, нали ;)

Тц, не ги взема, а си ги изкарва. И са доста повече от 1000+ според мен. И няма нищо ненормално - софтуерист, работи със сина си, правят софтуера на няколко фирми и нямат причини да се оплакват . И според мен има много такива хора в БГ. Да не говорим за разни занаятчии, майстори и т.н. Не виждам какво толкова има нечестно в труда им :roll: Предполагам, че и тук във форума има много такива :wink:

Потребителски аватар
VW_FEN
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VW_FEN » Сря 21 дек 2005 12:50

ОООО, да бе батка, хиляди софтуеристи има в БГ, нали... Абе, аз кат казвам, че сития на гладния не вярва... ма кой ли ме слуша...
То има и големи играчи на фондовата борса в Ню Йорк, които карат просто BMW 525 от 91 година и вземат по десетки хиляди долари; има и брокери, които купуват имоти и ги препродават, като по този начин изкарват много добри пари. Има и разработчици на софтуер, както казваш ти, но тези хора са единици. Стига сте категоризирали нещата!
-> ааа, тоя бил софтуерист и взема 1000+, значи в БГ всечки е перфектно и цъфти направо!!!!! УРААААААААА Йееееееее Оправихме се! Няма кво да пишем повече. Всеки си знае неговото. Ма то за тва е и off topic, та да може всеки да си излее мъката... ако всички бяхме на едно мнение, щеше да е скучно. Стойте си в България при турците, циганите, мърсотията, мутрите, простотията, ВиК, БТК, топлофикация, дебилщината, олигофренията, тъпите депутати и други такива подобни хубави и направо перфектни неща. ;) Пожелавам ви всичко най-хубаво и дано пък тая година намалят и хубавите данъци, та съвсем всичко да заблести!!! Събираме се една групичка желаещи да бачкаме на запад и отиваме там при нормалният живот. Тъкмо ще си направим един VW клуб на БГ за чужбина ;) www.vwclub-bg.запад.com ще се казва сайтът ;)

Последна промяна от VW_FEN на Сря 21 дек 2005 12:59, променено общо 1 път.

Върни се в “ОФФ-Топик - други”