Избледняване MFA дисплей

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
theone
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот theone » Вто 27 май 2008 11:43

skotis написа:Добре, тази вечер ще го снимам, че сега съм на работа и ще видиш за какво става въпрос...може да видиш в гаража ми как си свети по принцип, но стане ли над 20 и нещо градуса...бледнее яко

Бе аз знам как си свети по принцип :) и аз имам MFA :) aма се опитвам да си представя доколко е зле както го описвате когато избледнее...
ще чакам снимките.

Потребителски аватар
The_Game
Автомобил: Golf IV
Двигател: ALH 1999

Мнениеот The_Game » Вто 27 май 2008 11:55

Извинявам се за спама , но може ли да се сложи MFA където заводско няма , сложна ли е процедурата (само километража ли се сменя) :roll:

Потребителски аватар
HAKI
Автомобил:
Двигател:

MFA

Мнениеот HAKI » Сря 04 юни 2008 12:41

Здравейте колеги аз имам същият проблем или поне близък до вашите и за да не пускам нова тема питам тук някой все пак успя ли да реши проблема или не ???? Като казвам близък до вашият проблем имам в предвит че при мен незнам дали е избледнял но показателите се четат само като го гледам от страни и то под ъгъл,от много близко...Благодаря предварително а в случай че никой не е успял да го оправи аз до 4 дни
ще разглобя моя и ще пиша дали съм успял.Поздрави

Потребителски аватар
skotis
Автомобил: VW Golf IV 1.8T GTI
Двигател: AGU

Мнениеот skotis » Сря 04 юни 2008 13:52

Ами да нещо такова се пада... "theone", извинявай, забравил съм съвсем за снимка на дисплея...скъсах се да пътувам насам натам в БГ и не само и затова, а и все съм със служебната, не мога да намеря време да си покарам колицата за удоволствие... ще го снимам довечера, каквото и да стане и ще ти покажа за какво става въпрос :)

Потребителски аватар
theone
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот theone » Сря 04 юни 2008 18:30

Няма проблем - търпелив съм :wink:

Потребителски аватар
eeedddeee
Автомобил:
Двигател:

Re: MFA

Мнениеот eeedddeee » Пет 04 юли 2008 16:57

HAKI написа:Здравейте колеги аз имам същият проблем или поне близък до вашите и за да не пускам нова тема питам тук някой все пак успя ли да реши проблема или не ???? Като казвам близък до вашият проблем имам в предвит че при мен незнам дали е избледнял но показателите се четат само като го гледам от страни и то под ъгъл,от много близко...Благодаря предварително а в случай че никой не е успял да го оправи аз до 4 дни
ще разглобя моя и ще пиша дали съм успял.Поздрави

Колега реши ли проблема ? и при мен се появи онзи ден оставих я на слънце около 4 часа и като запалих не се вижда нищо, след като подуха малко климата започна да се появяват цифрите. Пиши ако си решил проблема да поръчкаме поне в правилната посока Благодаря.

krasimir_nik
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот krasimir_nik » Нед 06 юли 2008 20:36

колега не знам дали си разглобявал такова табло,значи екранчето контактува с една гумичка с графитни пътечки просто внимателно отваря6ш почистваш платката с течно която не съдържа вода и захар тоест спирт 99% или продават такива течности за почистване на очила същото правиш и със стъкълцето а гуми4ката със сух парцал поставяш обратно и си ОК. (влагата от климатика прониква навскяде и когато лампата за осветление поработи малко влагата променя температурата и съпротивлението си и дисплея избледнява а може и да изчезне)

ПС: разглабяи внимателно че табото е скапо да не счупиш някоя щипка :shock

Потребителски аватар
RaVeN_
Автомобил: VW Golf Plus
Двигател: 2000 TDI

Мнениеот RaVeN_ » Чет 24 юли 2008 22:57

И аз имам подобен проблем!
Ще пробвам както каза колегата с почистване!

Потребителски аватар
nikiangel
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

re

Мнениеот nikiangel » Пет 25 юли 2008 11:34

RaVeN_ написа:И аз имам подобен проблем!
Ще пробвам както каза колегата с почистване!

Проблема е много подробно описан във форума на ауди.
Получава се от "изсъхване" на контактите на лентовия кабел който контактува с дисплея.

хората са се мъчили с почистване но ефекта е временен а резултата незадоволителен.

решението е нов дисплей за съответния модел табло... за А6 дисплея е около 170 евро и се поръчва от една специализирана за точно тези проблеми фирма в германия.
дисплея идва с нов лентов кабел който е залепен за него и гарантира дълга и безпроблемна работа.
Имаше едни фенове които си бяха поръчали и монтирали. Отзивите бяха че дисплея е като на чисто нова кола.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”