Педал за газта-ниски обороти ?

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
Потребителски аватар
maslinkov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот maslinkov » Сря 04 юни 2008 15:20

lrlmodo написа:
siso92 написа:
lrlmodo написа:маслото няма нищо общо с оборотите, а това с времето и оборотите - направо ме срази :lol:
заминали са TPS-тата или други по-сериозни неща.......

Колега,светни ме повече,че съм бос като Росица Кирилова.К'во е ТПС?

:lol: датчик за положението на дроселовата клапа - на дросела отстрани е - то прецаква положението най-често :wink:

А един йезуитски въпрос: продава ли се отделно от клапата и колко струва?

Потребителски аватар
smash_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот smash_ » Сря 04 юни 2008 15:41

maslinkov написа:
lrlmodo написа:
siso92 написа:
lrlmodo написа:маслото няма нищо общо с оборотите, а това с времето и оборотите - направо ме срази :lol:

:lol: датчик за положението на дроселовата клапа - на дросела отстрани е - то прецаква положението най-често :wink:

http://vwclub.bg/forum/viewtopic.php?t=88836 почети тук :roll:

Потребителски аватар
maslinkov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот maslinkov » Сря 04 юни 2008 19:37

smash_ написа:
maslinkov написа:
lrlmodo написа:
siso92 написа:

http://vwclub.bg/forum/viewtopic.php?t=88836 почети тук :roll:

Тук ли да ти отговоря, или в твоята тема?
Сега съм на вълна лъгане на компа - утре вечер ще пиша за резултата. Днес сложихме друга клапа, макар и Д буква, но колата се държи нормално, ако изключим проблема с оборотите при вкл. консуматор и загряла. Утре - съпротивление на темп. датчика да лъже компа - явно причината е в него. До утре вечер на всички интересуващи се.

siso92
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот siso92 » Чет 05 юни 2008 9:06

Вие,двамцата,сваляте ли се?
Между другото почистих си клапата-същото.Ама въздушния филтър'майстора'го беше смачкал :evil: ,мамицата му некадърна!

Потребителски аватар
maslinkov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот maslinkov » Чет 05 юни 2008 13:01

siso92 написа:Вие,двамцата,сваляте ли се?
Между другото почистих си клапата-същото.Ама въздушния филтър'майстора'го беше смачкал :evil: ,мамицата му некадърна!

Сега те реплекирам и пиша по темата, без да те свалям. Днес сложиха на темп. датчик /извода, който отива към компа/ съпротивление 262 ома - оправи се само празния ход при загрял двг /840об/мин/, но като пусна фаровете, пак почват да играят мамка им. Мисля сега да сложа чисто нова реле- регулатор, дано се оправи и същесвременно продължавам да си търся евтина клапа.

Потребителски аватар
smash_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот smash_ » Пет 06 юни 2008 6:30

maslinkov написа:
siso92 написа:Вие,двамцата,сваляте ли се?

Сега те реплекирам и пиша по темата, без да те свалям. Днес сложиха на темп. датчик /извода, който отива към компа/ съпротивление 262 ома - оправи се само празния ход при загрял двг /840об/мин/, но като пусна фаровете, пак почват да играят мамка им. Мисля сега да сложа чисто нова реле- регулатор, дано се оправи и същесвременно продължавам да си търся евтина клапа.

Да ти кажа аз вчера си сложих нова клапа и познай какво - същата работа. Оказа се ламбда сонда, при все, че скоро я сменях. Като се изключи сондата колата заспива и в момента, в който я закачим - БУУМ - оборотите откачат. Съветвам те да не бързаш да купуваш дросел.

Потребителски аватар
maslinkov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот maslinkov » Пет 06 юни 2008 7:58

При мен ламбдата е ленива, но според майстора, това не може да е причина за играта на оборотите. Сега ми търси клапа втора употреба, като оригиналната ми, за проба, защото с тази, въпреки че работи сравнително добре, колата не влиза в сервизен режим по отношение на оборотите. Това за реле - регулатора също е в процес на изчакване и е моя идея, защото преди имах проблеми там, но електричара го изключва. Според основния майстор проблема най - вероятно, като изключи клапата ще се окаже в управляващия модул на компа - той се държи парадоксално, като включа фаровете, ама като се замисля тогава може и ленивата ми сонда да оказва влияние в първия момент, но после? След като видим резултата от смяна на клапата ще търся май компютър за проба, а как ще го разкодираме, засега не е на дневен ред на мисли. Така че и ти не бързай да си сменяш отново ламбда сондата.

siso92
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот siso92 » Пет 06 юни 2008 9:47

Момчета,мисля си,че колкото повече се бъзикаме с колите си,толкова по-зле става.При мен след почистване на клапата-повече се прецака или нещо с рестарта/адаптацията на компа обърках :dontknow: .

siso92
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот siso92 » Пет 06 юни 2008 10:10

Момчета,някой сетил ли се е за тъпия катализатор,дали не прави и той мизерий?

Потребителски аватар
maslinkov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот maslinkov » Пет 06 юни 2008 10:21

siso92 написа:Момчета,някой сетил ли се е за тъпия катализатор,дали не прави и той мизерий?

За него не вярвам, или ако има проблеми, то няма да е само на празен ход. А за клапата явно трябва да отидеш да ти я адаптират на диагностика, щом компа не може сам / и все пак изчакай поне 1 седмица, може да успее /

siso92
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот siso92 » Пон 09 юни 2008 10:20

А тоя катализатор да го махам ли?По километраж съм на 119500 в момента/което едва ли е вярно/,та да го махна ли или да сложа нов?И с кво се различават APQтата от другите мотори,само чух,че имали някаква простотия за изгорелите газове-тя сменя ли се?

Потребителски аватар
maslinkov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот maslinkov » Пон 09 юни 2008 10:32

siso92 написа:А тоя катализатор да го махам ли?По километраж съм на 119500 в момента/което едва ли е вярно/,та да го махна ли или да сложа нов?И с кво се различават APQтата от другите мотори,само чух,че имали някаква простотия за изгорелите газове-тя сменя ли се?

Моята е с само с 2000 км. по - малко, но не смятам да го махам, докато не се размирише на развалени яйца, както пишат колегите от форума.

siso92
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот siso92 » Вто 10 юни 2008 8:42

maslinkov написа:
siso92 написа:А тоя катализатор да го махам ли?По километраж съм на 119500 в момента/което едва ли е вярно/,та да го махна ли или да сложа нов?И с кво се различават APQтата от другите мотори,само чух,че имали някаква простотия за изгорелите газове-тя сменя ли се?

Моята е с само с 2000 км. по - малко, но не смятам да го махам, докато не се размирише на развалени яйца, както пишат колегите от форума.

Колега,благодаря,че ми обръщаш внимание!
Кажи повече за хавата с яйцата или темата коя е да я разгледам.

Потребителски аватар
maslinkov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот maslinkov » Вто 10 юни 2008 8:56

siso92 написа:
maslinkov написа:

Колега,благодаря,че ми обръщаш внимание!
Кажи повече за хавата с яйцата или темата коя е да я разгледам.

Виж тук и потърси още с тъсачката на "развалени яйца"
http://forum.vwclub.bg/viewtopi ... 658ab48275

siso92
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот siso92 » Сря 11 юни 2008 10:44

Мерси,колега!Значи не ми е за смяна,но по някое време ще го махна,а най-готиното е - сондата не ми е на катализатора :D и ще стане по-лесно.Ще ми излезе от 10/за махане и слагане на тръба/ до 35лв/ако сложа гъгне/.И све пак мисля,че и от него може да има проблеми.

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”