ПОЗДРАВИ И ОТ МЕН, LZ1KKA !!!
За жалост от доста време седя без радио и няма как да се обадя... тъжно .. много тъжно...
Mish87 написа:Някой да е бил из Казанлък на Хоби ЕкспотоНие бяхме малка групичка, но като че ли тая година нямаше кой знае какво... 73
Stoi написа:Mish87 написа:Някой да е бил из Казанлък на Хоби ЕкспотоНие бяхме малка групичка, но като че ли тая година нямаше кой знае какво... 73
Аз бях заедно с групата от Пловдив. То принципно не е голямо събиране. Май най-интересен е битака който става на улицата. Понякога доста ценни неща излизат там. Имаше и авиосъбор на летището тази година. Летяхме и на делтапланери
Rumen написа:На теория би трябвало да се контролира от Комисията за регулиране на съобщенията (КРС), но на практика мисля, че никой не го прави. Личното ми мнение е че контрола върху свободните и радиолюбителските честоти от страна държавния регулативен орган е силно занижен, да не кажа никакъв. Ако не правиш простотии и безобразия не ми се вярва някой изобщо да прояви интерес към теб и към така нареченото "пиратстване" в радио ефира. В крайна сметка и те са бюджетна организация, която също има своите проблеми произтичащи от занижените квоти за персонал, слабо мотивирани служители (поради нивото на заплатите им), орязан и контролиран бюджет. Предполагам, че в повечето случаи когато изобщо се размърдат да работят то е по подаден сигнал, който както казах ако не правиш простотии, надали има кой да подаде. Да не говорим, че в КРС са достатъчно ангажирани с проверки на техническото оборудване на фирми и организации които ползват така наречените платени честоти (СОТаджии, таксита, спедиторски фирми, локални и национални радио и телевизионни станции, интернет провайдъри и всякаква там сволач която ползва ефира за да си прави бизнеса). Еднствените неща които със сигурност се следят зорко са т.нар. авио-честоти (на които си говорят самолетите и летищата) и честотите на МВР и МО (но тях си ги следят съответните организации). Реалните проблеми, които би могъл да имаш е евентуална засечка и проверка от служител на МВР който да те види със станция и да иска да види честотите на които я ползваш и дали имаш удостоверение за радиолюбител, ако я ползваш на несвободните честоти.Shadow_GL написа:....първо кой ще разбере (в смисъл следи ли се за това) и второ с по висока мощност реално ще попреча/навреда ли на някой, нали все пак е отворена честота.
infineon написа:Внимавайте- Служители на КРС следят темата, ще ви споделя само че ефира се следи стриктно и има пеленгаторни станции които мерят постоянно и ако се появи сигнал някъде където не трябва да има- сещате се какво става
infineon написа:Внимавайте- Служители на КРС следят темата, ще ви споделя само че ефира се следи стриктно и има пеленгаторни станции които мерят постоянно и ако се появи сигнал някъде където не трябва да има- сещате се какво става
Mish87 написа:Stoi написа:Mish87 написа:Някой да е бил из Казанлък на Хоби ЕкспотоНие бяхме малка групичка, но като че ли тая година нямаше кой знае какво... 73
Аз бях заедно с групата от Пловдив. То принципно не е голямо събиране. Май най-интересен е битака който става на улицата. Понякога доста ценни неща излизат там. Имаше и авиосъбор на летището тази година. Летяхме и на делтапланери
Мдааа битака беше интересен. Вие не бяхте ли с бели тениски дето пишеше PLD TEAM ?!
vasstop написа:За малко по-висока цена, това е по-добро:
http://www.409shop.com/409shop_product.php?id=107033
Върни се в “ОФФ-Топик - други”
Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 17 госта