колеги здравейте ,искам да попитам за мнение от по-компетентните,става дума за голф 3 1,9 чист дизел ,мисля че е 75 коня ,гори по 1л на 1000км ,мерена му е компресията 28-29 ,колата е на един познат ,казали му 4е ще трябва да се сменят сегменти,и също маслото има голямо налягане ,какъв ще му е по точно проблема и дали само със сегменти ще се оправи ,това ми каза и това пиша не разбирам много затова питам да не го прецакат в някои сервиз и ако знаете някаде в пловдив добър майстор на дизели евентуално за диагностика и ремонт,мерси предварително!
mod edit: gr_kanev
ако не е тайна, какво образование имаш завършено ?
гори масло-голф 1,9 дизел
- gr_kanev
- Доктора
- Автомобил: VW Transporter T5 2006
- Двигател: AXD
1. Колегата е написал каква компресия има.
2. Горенето на масло и намалената компресия не е задължително да са взаимносвързани.
3. Едва ли наклона ще даде по-добри данни от манометъра. Освен това има изисквания при меренето на компресия - студен, топъл, ...
4. Доколкото знам на Г3 "чист" дизел е 64 к.с., а 75 к.с. е с турбо - код на двигателя AAZ.
2. Горенето на масло и намалената компресия не е задължително да са взаимносвързани.
3. Едва ли наклона ще даде по-добри данни от манометъра. Освен това има изисквания при меренето на компресия - студен, топъл, ...
4. Доколкото знам на Г3 "чист" дизел е 64 к.с., а 75 к.с. е с турбо - код на двигателя AAZ.
- goderzi
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
...
отваряй двигателя и майсторчето,ако му разбира ще го оправи...
иначе с гадаене няма да стане
аз така направих преди време за около 450 лева
и стана пушка...
иначе с гадаене няма да стане

аз така направих преди време за около 450 лева
и стана пушка...
- Краси Кунчев
- Автомобил:
- Двигател:
Смяна на сегменти
Здрасти колега.Видях че поста ти е от отдавна,но се почувствах длъжен да отговоря.Преди време карах Г2 и трябаше да се сменят сегменти.Един приятел ми препоръча майстор в Цалапица,за целия ремонт ми взе 220лв. като вътре влизат и материалите.А в Пловдив ми искаха 450лв. Майстора се казва Петьо GSM 0899390460.Успех.
Върни се в “Дизелови агрегати”