Съвети при покупката на PASSAT B4 ?

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
petko5
Автомобил: VW Golf 3
Двигател: ААМ

Съвети при покупката на PASSAT B4 ?

Мнениеот petko5 » Сря 04 юни 2008 20:55

Колеги здравейте :)
Искам да си купувам PASSAT B4 :)
Само хубави мнение чета за тази модел :), което много ме радва :)
В момента карам Голф 3 1,8 ABS 90кс.(с АГУ) и съм адски доволен, но започва да ми малее :(
Хубавите неща са ясни :roll:
Моля за съвет от бивши и настоящи собственици на PASSAT B4, какво да гледам, на какво да наблегна при покупка на въпросния модел, за да нямам проблеми по-нататък ?

Благодаря Ви предварително :)

Поздрави :)

Гергин
Автомобил: Passat 4
Двигател: AGG

Мнениеот Гергин » Чет 05 юни 2008 9:43

Търси по мощен от 1.6 i. Задължително я пробвай как се държи при шофиране с по висока скорост. С гуми 15 е много добре и е по проходима (аз съм рибар). Ако слагаш газ се поинтересувай как стоят нещата за двигателя които си харесъл. Всички огледалца, ел съкла, странични огледала и т.н са скъпи и трудно се намират по морги и т.н . Странично ел. огледало от 90 до 130лв. :shock. За ел. стъклата не ми се говори. Стопове, брони, ХАЛОГЕНИ,...цифра. Поне в София. Пробвай климатика и наблюдавай оборотите на празен ход, да не влезеш в приключение. И с това се изчерпват май лошите страни :D Карам б4 от година, бива :D И най важното търси КОМБИ с работещ климатик, е нема такава кола. Отплеснах се, има и голяма доза късмет в избора, за жалост. Ти си стара риба и сигурно знаеш повече от мене. :wink: :D

Пиши каква си я свършил. Успех.

Потребителски аватар
doktora
Автомобил:
Двигател:
Местоположение: гр.Лясковец,обл.В.Търново, PASSAT B4, COMBI,1.8Mi, ADZ , 94г, LPG BRC
Контакти:

Мнениеот doktora » Чет 05 юни 2008 10:00

След като голфчето ти е станало тясно, ако искаш голяма и широка кола, ако искаш да не се притесняваш за багажа, купи си комби.
Имай в предвид обаче, че Пасата, особено комбито е тежка кола, на която и трябват повече кончета. При положение че си свикнал на по пъргаво голфче, със сигурност по тромавия пасат ще ти направи леко лошо впечатление.Затова моя съвет е да си търсиш двулитров бензинов мотор, защото 1.8 двигател му е малко слабичък. За дизел не мога да ти кажа каква кубатура да търсиш.

Потребителски аватар
Andrey
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Andrey » Чет 05 юни 2008 12:13

добър избор. Много неща пише за тази кола във форума. С 1.8 е малко тромава но се свиква. Аз направих същата конверсия от ГОЛФ на ПАСАТ и в началото е малко странно. Обаче с газифицирането нямаш проблем.
Сега съвет - задължително си погледни врътките на парното - да са здрави, да прехвърля топло/студено и да насочва струята където трябва, че ако са изгорели уплътненията е страшна гадост - сваля се табло.
Успех в търсенето

Потребителски аватар
Dpop
Автомобил: VW
Двигател:

Мнениеот Dpop » Чет 05 юни 2008 14:12

В качествата на мотора 1.8 ABS си имаш затвърдено мнение, така че не виждам какво да допълня, освен това което са посочили и колегите: очаквай на пасата да е малко по тромав при ускорение. Това е основното, което да те насочи към 2-литровия инжекцион.
По състоянието на окачването е най-добре да се уговориш и отидеш при някой от небезизвесните ни колеги с канал, за да си наясно какво е положението. Хем и една VAG"слушалка" на компа, а и компресийка да се замери. Сигурно си видял и немалкото теми, в които се коментира превключването на скоростите.

Огледай износеността на волана по местата, където най-често са ръцете, за да ти подскаже дали отчетеното на километража е близо до истината. За същото подсказва и износването на гумите на педалите, но както предполагам знаеш тези на съединителя и на спирачката не са скъпи и могат да се подменят, така че обърни внимание на газта. Състоянието на уплътненията особенно на предните врати също дават информация за писаното горе.

За да прецениш на пръв поглед зе евентуални удари и последващи корекции те насочвам към следващите редове.
Огледай отстоянията на капаците и на вратите до съседните детайли дали са равни по цялата дължина, а също и да няма разминаване на детайлите закрепени с винтове и дари боята на винтовете не е излющена или с различен цвят.

Предполагам е излишно да те подсещам, но следи внимателно за индикациите на светлинните датчици на арматурното табло при подеден контакт и след запалване на двигателя.

И най-важното, :) късмет колега.

Потребителски аватар
Stefanoz
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stefanoz » Чет 05 юни 2008 18:00

Когато купувах моя красавец,казах на Добри да я запали,да отвори предния капак,да пусне климатика,да го подгоним на газ и на бензин....и след 1 час вече търсехме нотариус.Евала на момчето за всичко ми каза истината.Всичко е на късмет,колега :wink: Ако започнеш много да избираш,скоро няма да си купиш Пасат Б4 :cry:

Потребителски аватар
zdrash
Автомобил: Touareg 7P
Двигател: CVWA

Мнениеот zdrash » Чет 05 юни 2008 19:06

според мен 150 коня са точно на долната граница за тая кола
(недостатък е само високия данък - 180лв.)
-по шумен е от Голф-а
-друса повече от нормалното за такава голяма кола
-за 50 000 км и 2 години съм сменил само 1 бубина
вземи си 2.0 16v - няма да съжаляваш
успех

Потребителски аватар
MITKO_DVD
Автомобил: Passat B4
Двигател: 2E 1994
Контакти:

Мнениеот MITKO_DVD » Чет 05 юни 2008 19:19

Ела ти продам моя ти си го виждал даже убавец от секъде :wink:

Кво да ти каам сам ше видиш гледана колица, :wink: :wink: :wink:

Потребителски аватар
petko5
Автомобил: VW Golf 3
Двигател: ААМ

Мнениеот petko5 » Чет 05 юни 2008 22:28

Колеги, златни сте :) :beer
Много ви благодаря :)

MITKO_DVD написа:.......... убавец от секъде :wink: ..................

Ти си виновен, че се запалих по този модел :)
Твоята, верно е убавец :wink:

Потребителски аватар
doktora
Автомобил:
Двигател:
Местоположение: гр.Лясковец,обл.В.Търново, PASSAT B4, COMBI,1.8Mi, ADZ , 94г, LPG BRC
Контакти:

Мнениеот doktora » Пет 06 юни 2008 12:18

Кола и жена - на късмет :lol: :lol: :lol: , тъй че докато не се хвърлиш надолу с главата, няма как да разбереш какво си взел :) . Пък и тя колата е като жената - гледаш я от вън една убава, наточена. излъскана, с екстри хахаха, обаче като отвориш капака хахахаха или като я покараш малко :lol: :lol: :lol: и разбираш що за стока е :)
Сега малко сериозно - забравих да ти кажа , ако колцата е с ABS, погледни дали лампичката за тази система, която се намира до врътките на парното, дали светва при даване на контакт от ключа, а след запалване на двигателя - дали угасва!!!
Чао и успех!

Гергин
Автомобил: Passat 4
Двигател: AGG

Мнениеот Гергин » Съб 07 юни 2008 11:38

doktora написа:Кола и жена - на късмет :lol: :lol: :lol: , тъй че...... Сега малко сериозно - забравих да ти кажа , ако колцата е с ABS, погледни дали лампичката за тази система, която се намира до врътките на парното, дали светва при даване на контакт от ключа, а след запалване на двигателя - дали угасва!!!
Чао и успех!

:!: :!: :!: Много важно. Приключението иначе е голямо!!

Потребителски аватар
MITKO_DVD
Автомобил: Passat B4
Двигател: 2E 1994
Контакти:

Мнениеот MITKO_DVD » Съб 07 юни 2008 14:47

Пеца не се праи а казвай кви пари даваш за моя половер :wink:

Потребителски аватар
mitacee
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mitacee » Нед 08 юни 2008 19:48

е е е вие колко проблеми му изброихте се някой ще покаже аз мойта когато я взимах я запалих направих едно кръкче и бройх парите колега всичко е на късметако е нов внос дори и този който ти я продава не е наясно мномго много с състоянието й само предишния собственик си знае как е колата

Потребителски аватар
velinsl
Автомобил: B3 ---B4
Двигател: ABS --- 1Z

Мнениеот velinsl » Сря 09 юли 2008 0:19

колега пробвай я да върви климатик, ел стъкла, ръждив аспух. Другото е божа работа. Кола и жена са така на късмет - не знаеш после кво ще излезе.

Потребителски аватар
vanko_VW
Автомобил: Ford Focus
Двигател:

Мнениеот vanko_VW » Сря 09 юли 2008 7:30

да използвам темата за да не пускам нова,вчера до като обикалях града и в движение видях един В4 който досто ме впечатли(като цена) и ми мина през ума да го взема,но първо искам и вашето мнение :arrow: 95г.,2бр.airbag,ABS,хидравлика,централно и още некви работи,но не можах да ги видя,а и двигателя е 2.0,но не разбрах нищо повече за него,та имате ли представа какъв ще е двигателя на този хубавец,а забравих да кажа че е комби :wink:

Върни се в “Passat”