Пасат 5 или Ауди А6

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen
BMW_gazar
Автомобил:
Двигател:

Пасат 5 или Ауди А6

Мнениеот BMW_gazar » Чет 05 юни 2008 10:01

Пасат 5 1999г. или Ауди А6 от същата година. Дизел или Бензин, и ако можете да ми дадете малко повече инфо за пасатчето щото съм се мераклисъл да си взимам такъв какво ме съветвате да гледам при покупката
поне научи кой пасат кой е-иначе въпроса става комичен... :wink: mod edit: vaskoto1
mod edit: vaskoto1

Потребителски аватар
Мартин
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Мартин » Чет 05 юни 2008 10:08

От 1999 е Пасат 5 колега и аз пределено бих предпочел него. Един бензинов двигател 1.8Т, мисля че се държи чудесно, но вече зависи и от личните ти предпочитания. Можеш да ни насочиш малко, ако споделиш колщо ще го караш, основно къде...?

Потребителски аватар
Tyan
Ън Мън
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tyan » Чет 05 юни 2008 10:08

пасат 5 е тази година не 4 ;) аз съм за Аудито

Потребителски аватар
propparo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот propparo » Чет 05 юни 2008 10:27

Още един глас за Аудито--много по-напред от Пасата за тая година на производство.А дизел бензин--хубава дилема наистина,особено на фона на променящата се финансова картина при горивата.

Потребителски аватар
Madj0
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Madj0 » Чет 05 юни 2008 10:34

Бих предпочел А6-цата 1.9ТДИ 130 кончета но тя е от 2001 г
За 2.5 ТДИ мога да кажа ( дълбок да ти е джоба )
Така че от 99г 1.8Т Пасата е доста по евтин кат цена на покупка , но Ауди-то си заслужава всяка стотинка отгоре

Потребителски аватар
kamo
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот kamo » Чет 05 юни 2008 11:28

Аз съм за Пасата (щото карам такъв сигурно :D).
Сега сериозно, не виждам причина да се дават екстра пари за почти същия автомобил. Освен това не получаваш повече функционалност от повечето дадени пари. Единствено удовлетворение е че караш премиум марка. Това предполагам също е важно. За мен не е, аз имам по-прагматияна нагласа.
Относно двигателите - бензин 1.8 или 1.8Т. Наоколо ми все колеги с TDI-та от всички марки на VAG. Напоследък влязоха нещо в черна серия. Все едни съединители, маховици, турбини се чупят и какви пари дават не е истина. Знам, че има много съфорумци с различно мнение от моето, но моя опит показва, че бензина е по-тънък за поддръжка.

Потребителски аватар
kacho
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот kacho » Чет 05 юни 2008 11:47

Пасат 1.8Т е много приличен автомобил, останах доволен от моя, вече 30 000км и сменям само консумативи, вървежа е доста приличен, возията също, широк, удобен, Ауди А6 се ползва с друго реноме, ако това търсиш ок, но иначе VW Пасат Б5 по нищо не отстъпва

Потребителски аватар
vw16v
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vw16v » Чет 05 юни 2008 13:53

Определено на твое място бих избрал А6 пред пасата.А6/С5/ е по-висок клас-пасата В5/3В/ ползва обща платформа с А4 /В5/.А6 по мое мнение е по-красивият автомобил,далеч по-комфортен,изработен с по-качествени материали и по-добра сглобка-все пак е автомобил ,който VAG са позиционирали в премиум сегмента като пряк конкурент на 5 серия и Е-клас.Като двигател,предвид скъпото първоначално обслужване и не особено добрата слава на 2.5 ТДИ-150 к.с.,твърдо съм за бензиновите 1.8Т или 2.4-24V,като оптимални за купето.Има и 1.9 ТДИ ,но със 110 к.с. не знам доколко удачен ще е за по-тежкото купе на А6.1.8-20V също трудно би се справил с купето на А6 и според мен не е удачен избор.Предимствата на пасат 5 в случая са по-ниската цена при закупуване и малко по-евтината подръжка или както обикновено добро съчетание цена /качества,които предлага както всяко ФВ,а също и по-големият избор от подходящи за купето мотори /1.8,1.8Т,1.9ТДИ/110 к.с.,ТДИ-ПД/116 к.с. от моделна 2000 г./ които могат да се намерят на пазара на разумна цена .Като цяло обаче на който и от двата автомобила да се спреш няма да сгрешиш.Успех с избора и покупката !

Потребителски аватар
20vTurbo
Автомобил: Jetta GLI Mk6 TSI + Octavia VRS
Двигател: 2012 20 TSI CCTA 2003 18 AUQ
Контакти:

Мнениеот 20vTurbo » Чет 05 юни 2008 18:35

Пасата е по лек което предлага по-добра динамика при еднакви двигатели и е по икономичен и с малко по евтина поддръжка. Според мен е не по малко комфортен макар и не толкова луксозен и претенциозен.

Потребителски аватар
Dan4ote
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Dan4ote » Чет 05 юни 2008 19:54

като комфорт са еднакви, имам доста преки наблюдения, а ако е с кожен салон пасата - по ме кефи

Потребителски аватар
AmW
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот AmW » Чет 05 юни 2008 20:47

20vTurbo написа:Пасата е по лек което предлага по-добра динамика при еднакви двигатели и е по икономичен и с малко по евтина поддръжка. Според мен е не по малко комфортен макар и не толкова луксозен и претенциозен.

Много точно казано :) а аудито не е ли по скъпичко ?!

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Нед 08 юни 2008 16:05

vw16v написа:Определено на твое място бих избрал А6 пред пасата.А6/С5/ е по-висок клас-пасата В5/3В/ ползва обща платформа с А4 /В5/.А6 по мое мнение е по-красивият автомобил,далеч по-комфортен,изработен с по-качествени материали и по-добра сглобка-все пак е автомобил ,който VAG са позиционирали в премиум сегмента като пряк конкурент на 5 серия и Е-клас.

А наясно ли си, че А4/А3/Голф/Бора/Октавия/Толедо/Леон са на една платформа? И какво следва от това? Че Пасат и Голф са на една база, така ли? Нещо си в грешка, колега...
п.п. За да не оспамвам допълнително темата - да, верно сега проверих, че споделят обща база с А4, което страшно ме изненада, т.к. съм имал възможност да покарам и да се повозя на задните седалки и на двете. Пасатът е доста по-широк и комфортен... Е, нека бъда извинен за некомпетентността си :?

Последна промяна от stefan4o на Нед 08 юни 2008 16:36, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
webdude
Автомобил: Ford Mondeo MK3
Двигател:

Мнениеот webdude » Нед 08 юни 2008 16:27

stefan4o написа:
vw16v написа:Определено на твое място бих избрал А6 пред пасата.А6/С5/ е по-висок клас-пасата В5/3В/ ползва обща платформа с А4 /В5/.А6 по мое мнение е по-красивият автомобил,далеч по-комфортен,изработен с по-качествени материали и по-добра сглобка-все пак е автомобил ,който VAG са позиционирали в премиум сегмента като пряк конкурент на 5 серия и Е-клас.

А наясно ли си, че А4/А3/Голф/Бора/Октавия/Толедо/Леон са на една платформа? И какво следва от това? Че Пасат и Голф са на една база, така ли? Нещо си в грешка, колега...

Пасат през повечето си поколения е правен на удължена платформа от Голф !

Б5 и Б5,5 са разработвани заедно със А4 и са на обща платформа

Потребителски аватар
vw_edition
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот vw_edition » Нед 08 юни 2008 18:02

давам мнение като човек които не само кара пасат 5.5 но и като човек които има доста наблюдения с тези коли и бензиновите и дизеловите. аз съм твърдо за пасата не че карам такъв а просто ми харесва като форма повече и има някои части които са на малко по народни цени отколкото на аудито . за дилемата бензин - дизел не знам какво да ти кажа и не знам за какво ти трябва колата , ако си за градско - бензин е по добрата алтернатива , аз понеже пътувам доста по провинция чужбина и т.н. дизела ми е по насгода. на извънградко падам на 5.5 - 6 литра като имаш предвид че мотора е 2.5 , на градко нещата обаче отиват към 11-12 както и да го пестиш. просто дизела си е за дълъг път палиш караш и не се занимаваш с нищо. до скоро карах А6 и там изваждане имаше дал Бог !!! с пасата да чукна дърво за момента вече бая километри е масла филтри и нафта ! това си иска . много е важно и на какъв попадаш все пак но за мен верният избор с по малко главоболия е пасат 5 или 5.5 ако си намериш че са малко кът ;)

Потребителски аватар
Tedo-
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tedo- » Пон 09 юни 2008 14:21

А6 определено е по-голям и по-скъп клас автомобил... Дали ще избереш него или пасата е въпрос на това какво търсиш в колата комфорт и престиж или практичност...
не на последно място, когато се купува 2-ра употреба е състоянието на конкретните екземпляри... аз най-много бих се интересувал от това...

Личен съвет - не си избирай кола от Горубляне или от автокъща, а търси от собственик и преценявай човека /дали си е поддържал колата/...
Джамбазите винаги взимат коли с проблеми, които замазват колкото да се продаде - ако колата е в добро състояние или бъде отремонтирана качествено, те няма да могат да спечелят почти нищо от нея...

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”