10 = 11.6? Според OMV - да.

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
Ivailo
Автомобил: VW Golf mk3
Двигател: AAZ
Контакти:

Мнениеот Ivailo » Вто 03 юни 2008 21:08

Божков написа:Добре де, разни комисии за защита на потребителя и институти по метрология не могат ли да се викнат на проверка да засекат бензиностанцията?

Да, но не и в Булгаристан!

Потребителски аватар
StanTheMan
Автомобил:
Двигател: AFT
Контакти:

Мнениеот StanTheMan » Вто 03 юни 2008 21:40

Някой беше казал, че БГ системата е мудна, бавна. Съгласен съм!
Тя не е за хора, тя е за.... охлюви!

100% съм съгласен!
Но все пак!
До мерки и теглилки няма смисъл да звъня, защото ми е пределно ясно кво ще стане.....

Колега, не искам да те убеждавам в каквото и да било, но все пак ще ти кажа: Не се проваля само този, който не опитва!
Пък и за проверката, която на теб ти е необходима не се изискват никакви лаборатории! просто да се разбере отговаря ли 1л. на един литър.
И все пак ако си спомняте едно време бутилките за газ на Шел, онези жълтите. Ами не бях аз този, който преди няколко години разгласи, че не са заредени с количеството, с което пише, че са - От някоя Агенция или Комисия бяха, не знам дали още Шел ги предлага тези бутилки с газ... така че ако си седим само вкъщи и да се ядосваме със сигурност нищо няма да се случи :wink:
И тук нещо интересно свързано с темата http://e-vestnik.bg/3553 - кучетата си лаят кервана си вървиии....

П.С. Имам познат, който допреди няколко месеца беше инспектор в Агенцията по метрология, но не тук в София. Ще гледам тези дни да се свържа с него и да го разпитам за процедурите за проверки.
Когато имам информацията ще пиша веднага :wink:

Потребителски аватар
Ivailo
Контакти:

Мнениеот Ivailo » Вто 03 юни 2008 23:44

Междувременно направих опита с водата вкъщи, щото колата ми изгасна и налях оня дизел от тубата.
Ами на същото ниво, на което беше и дизела (горе-долу) се събраха и 10-те литра вода, веднъж мерени от 10-литрова туба за вода, още веднъж мерени от 5 пъти * 2 литра бутилка от pepsi.

вари го, печи го - лъжат си гадовете.

Потребителски аватар
maiz
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот maiz » Сря 04 юни 2008 8:27

Това е старя история , от как си има бензиностанции си лъжат най-безсрамно,

Потребителски аватар
lrlmodo
Автомобил: Zafira OPC
Двигател: Z20LET

Мнениеот lrlmodo » Сря 04 юни 2008 8:28

Jogo_1 написа:тва за бензиностанцийте е ясно, забелязал съм че като зареждам на туба колата пада с 1 литър на 100.

и това е разлика на 1.4D дето харчи 4-5
направете си сметка как ни цакат, баси :evil:

Потребителски аватар
NORX
Автомобил:
Двигател:

..

Мнениеот NORX » Пет 06 юни 2008 16:34

Газовата ми бутилка събира 20 .......Зареждат ми 28 !!!!!!!

andro_
Автомобил:
Двигател:

Re: ..

Мнениеот andro_ » Пет 06 юни 2008 22:33

NORX написа:Газовата ми бутилка събира 20 .......Зареждат ми 28 !!!!!!!

свиквай :wink: .

Потребителски аватар
dragomir1402
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dragomir1402 » Пет 06 юни 2008 23:11

прав е колегата -свиквай-давам ти пример-в търново на еко петролеум-при напълно изразходвана газ-разбирай изгаснал мотор-бутилката събира максивув 31.5 литра-проверявано е няколко пъти.
същевременно при неизразходвана напълно бутилка на петрол и омв пълнят в същата бутилка по 35.

Потребителски аватар
Znajko
Автомобил:
Двигател:

ре

Мнениеот Znajko » Нед 15 юни 2008 21:09

Май най-коректни са Петрол

Потребителски аватар
GARTNER
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот GARTNER » Пон 16 юни 2008 7:06

dragomir1402 написа:

прав е колегата -свиквай-давам ти пример-в търново на еко петролеум-при напълно изразходвана газ-разбирай изгаснал мотор-бутилката събира максивув 31.5 литра-проверявано е няколко пъти.
същевременно при неизразходвана напълно бутилка на петрол и омв пълнят в същата бутилка по 35.

Еко петролеум -----Няма такава фирма от три години бе колега те си продадоха станциите на Еко Елда :dontknow:

brum
Автомобил: Golf Mk4
Двигател: AGU

Мнениеот brum » Пон 16 юни 2008 13:01

GARTNER написа:
dragomir1402 написа:

Еко петролеум -----Няма такава фирма от три години бе колега те си продадоха станциите на Еко Елда :dontknow:

Да бе, затова на моя етаж са им офисите и на вратата пише Еко Петролиум :) ...

Потребителски аватар
4oroi4o
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот 4oroi4o » Пон 16 юни 2008 13:46

longora написа:1 път на Лукойл отивам и сипвам 20лв или 8л и малко ... Стрелката трябваше да мръдне с около деление и малко, но за жалост мръдна само малко .... От тогава ходя и сипвам от крадена нафта на туби ... Поне тогава като кажа 40л сипвам 40л а не 35 ..

:да:

Потребителски аватар
Vizor
Изгубена душа
Автомобил: Subaru Forester XT
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Vizor » Пон 16 юни 2008 13:50

longora написа:1 път на Лукойл отивам и сипвам 20лв или 8л и малко ... Стрелката трябваше да мръдне с около деление и малко, но за жалост мръдна само малко .... От тогава ходя и сипвам от крадена нафта на туби ... Поне тогава като кажа 40л сипвам 40л а не 35 ..

ти сериозно ли вярваш на стрелката ти ? знаеш ли на какъв принцип е ?!?
не говори глупости човек .. правиш го вече хиляди пъти !
Виж какъв е принципа на датчика и ще разбереш, че за да видиш колко точно е трябва да имаш нивел в колата!
моята кола под лек наклон и ми "свършва" бензина
да отида да се оплача в шел ли ? :) и да кажа да оправят пътя щото стрелката си прави пишка с мене? ай стига...

Потребителски аватар
ANNIHILATOR
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ANNIHILATOR » Пон 16 юни 2008 14:17

Що се очудвате. Даваха по Дискавъри залавянето на организирана пристъпна групировка. Собственика на организацията Индиец.Има верига бензиностанции и хваща други индиици да му работят за безпари.Та тоя пич на всички бензиностанции на всички колонки имал устройства управлявани с дистанционно и превключвали колонката да мери вярно и невярно. Когато дойде някой с туба му пускат да му пълнят както си трябва, когато е някой с кола си го режат.
Та на всичко си има както казват хората чалъм. Само дето тук не им пука че ще види че не е толкоз за колкото си плащаш.

Потребителски аватар
Ivailo
Контакти:

Мнениеот Ivailo » Пон 16 юни 2008 16:44

ANNIHILATOR написа:Що се очудвате. Даваха по Дискавъри залавянето на организирана пристъпна групировка. Собственика на организацията Индиец.Има верига бензиностанции и хваща други индиици да му работят за безпари.Та тоя пич на всички бензиностанции на всички колонки имал устройства управлявани с дистанционно и превключвали колонката да мери вярно и невярно. Когато дойде някой с туба му пускат да му пълнят както си трябва, когато е някой с кола си го режат.
Та на всичко си има както казват хората чалъм. Само дето тук не им пука че ще види че не е толкоз за колкото си плащаш.

Точно това имах в предвид, не е никак сложно да се сложи по един прекъсвач за всяка колона на тяхното табло или там квото имат, който като е включен бута въздух, като е изключен - не.
Съответно го изключват или само като клиента си пълни (щото аз от време на време надигам пистолета да видя кво влиза - винаги влиза бяла течност), и ако пълни техен човек - го включват.
Елементарно за изпълнение, а какви пари се правят само не е истина.

Върни се в “ОФФ-Топик - други”