Здравейте, аз съм млад шофьор и наскоро ми донесоха от Германия Golf 4, 99г., 1.4, 75 к.с, бензин и имам няколко въпроса относно колата:
Значи след като я заведохме на сервиз, за да я обслужат и.т.н, ми казаха, че колата е възможно да губи масло, защото излизало малко пушек отнякъде си, не разбирам много и затова не мога да ви обясня, но ми казаха да я покарам и да видя дали ще губи масло и на какъв период. Въпроса ми е при вас случвало ли се е такъв проблем и доколко е сериозен, трябва ли да се притеснявам? Иначе други сериозни проблеми не откриха хората, поне засега..
Вторият ми въпрос е за скоростите - направи ми впечатление, че доста "трудно" се превключва от скорост на скорост. Сложил съм "трудно" в кавички, защото най-вероятно на мен ми е трудно, на шофьорските карах на едно Audi 80 и там скоростите ги превключвах супер лесно. От сервиза казаха, че скоростите са си много добре, та изках да ви попитам какво мислите вие по въпроса и има ли някаква особеност специално за Golf4?
Третият ми въпрос касае разхода на гориво, вечният въпрос. Значи първоначално колко е възможно да очаквам като разход на гориво градско, като се има и предвид, че аз няма да карам икономично, защото съм начинаещ шофьор?
Как мислите добър избор ли направих, че си взех Golf4 за първа кола?
Благодаря предварително на отговорилите!
Нов шофьор - голф 4, въпроси
- mania
- Автомобил:
- Двигател:
Най-напред честито! Голфа е прекрасна кола.
На първия ти въпрос - за да с исигурен в колата си иди и я прегледай в сервиза на BOSH, новия път, надлеза, по посока митниците. КАто се качиш от McDrive, караш по надлеза, минаваш първия светофар, където отдясно има OMV и след него е сервиза. Голям е, няма да го пропуснеш, пада се след бензиностанцията. Там искаш да ти я пернгледат, повечко пари е, но си знаят работата.
Иначе масло може да ти губи по много причини - може да го гори, да тече от някъде, тоя майстор май ти е казал нещо много общо. Ако е имал предвид , че гори масло и затова пеши може и да е по-сериозно, но нз. А освен това ти това не може да си сигурен, докъто не смениш маслото, защото ако е старо по принцип ще го гори. Като го смениш съответно няма
По втория ти въпрос - ако не чуваш хъркане, стъргане или няма непривични движения на скоростния лост сигурно просто са ти тнатегнати, което не е порблем. Сервиз за скорости има до стадион "Ботев", там може да идеш да ти ги погледне
Има едно "но", на Голф 3 ако скаш да пуснеш в движение 1-ва или 2-ра трябва да го направиш на много ниска скорост или с подаване на газ презди това. Иначе н евлидзат. При Голф 4 не знам дали е така, но ако е така не се очудвай, нормално си им е
По третия ти въпрос - Фолксвагените по принцип си горят повечко, така че докъто и свикнеш сигурно ще хапва 7-8 градско. Моето ГТИ хапва 10 като го карам спокойно
Та като ти даде по-голям разход не се пиртеснявай, фолксвагените са така. А з аикономичното каране - карай до 2000 оборота и си ок. Над тях вече я тормози. Поне при мен м/у 1500 и 2000 е най0-добре, хем е пъргава, хем не гор. Но твоята като е по-малка нз как точно ще върви ок.
http://www.catalog.auto.ru/catalog/cars ... agen/golf/ - тук има някои ентересни характеристики.
И така, честито. Много хубава кола си си избрал, стига само да си я пазиш
Смени си масло, филтри, накладки и евентуално дисковете и си готов. Другото е само бензин, успех! 
На първия ти въпрос - за да с исигурен в колата си иди и я прегледай в сервиза на BOSH, новия път, надлеза, по посока митниците. КАто се качиш от McDrive, караш по надлеза, минаваш първия светофар, където отдясно има OMV и след него е сервиза. Голям е, няма да го пропуснеш, пада се след бензиностанцията. Там искаш да ти я пернгледат, повечко пари е, но си знаят работата.
Иначе масло може да ти губи по много причини - може да го гори, да тече от някъде, тоя майстор май ти е казал нещо много общо. Ако е имал предвид , че гори масло и затова пеши може и да е по-сериозно, но нз. А освен това ти това не може да си сигурен, докъто не смениш маслото, защото ако е старо по принцип ще го гори. Като го смениш съответно няма

По втория ти въпрос - ако не чуваш хъркане, стъргане или няма непривични движения на скоростния лост сигурно просто са ти тнатегнати, което не е порблем. Сервиз за скорости има до стадион "Ботев", там може да идеш да ти ги погледне

Има едно "но", на Голф 3 ако скаш да пуснеш в движение 1-ва или 2-ра трябва да го направиш на много ниска скорост или с подаване на газ презди това. Иначе н евлидзат. При Голф 4 не знам дали е така, но ако е така не се очудвай, нормално си им е

По третия ти въпрос - Фолксвагените по принцип си горят повечко, така че докъто и свикнеш сигурно ще хапва 7-8 градско. Моето ГТИ хапва 10 като го карам спокойно

http://www.catalog.auto.ru/catalog/cars ... agen/golf/ - тук има някои ентересни характеристики.
И така, честито. Много хубава кола си си избрал, стига само да си я пазиш

Koментар по въпрос 2 и 3:
2. Типичен проблем при Г4 - скоростите (и особено 1ва и 2ра) влизат трудно! Писано е мн по въпроса - генерално решение за съжаление до момента няма. Проблема се проявява най-вече при топло (горещо) време и загрят автомобил. Някои казват че смяна на маслото на скоростната давало известен ефект, други не.... в крайна сметка решение на проблема като цяло няма - свиквай! всички сме така
3. градско е мнооооооооого оносително понятие - София е един град, Варна друг, Козлодуй 3ти
София - 8-11! но отново - твърде разтегнато понятие. в час пик в задръстване зимата може и 13 и обратно - цариградско - 7...
2. Типичен проблем при Г4 - скоростите (и особено 1ва и 2ра) влизат трудно! Писано е мн по въпроса - генерално решение за съжаление до момента няма. Проблема се проявява най-вече при топло (горещо) време и загрят автомобил. Някои казват че смяна на маслото на скоростната давало известен ефект, други не.... в крайна сметка решение на проблема като цяло няма - свиквай! всички сме така

3. градско е мнооооооооого оносително понятие - София е един град, Варна друг, Козлодуй 3ти

София - 8-11! но отново - твърде разтегнато понятие. в час пик в задръстване зимата може и 13 и обратно - цариградско - 7...

- Ixidor
- Автомобил: VW Bora 2.0 -- Honda CB500-R
- Двигател:
mania написа:в сервиза на BOSH, новия път, надлеза, по посока митниците. КАто се качиш от McDrive, караш по надлеза, минаваш първия светофар, където отдясно има OMV и след него е сервиза. Голям е, няма да го пропуснеш, пада се след бензиностанцията.
Я пак къде се намира щото не зацепих...

OMV, ако идваш от McDrive се пада отляво. Сервиза на BOSH както го обясняваш е на Кукленско шосе така ли??
Щото аз знам един до Механотехникума - BOSH (Castrol)... да не би за него да става дума?
Какви пари е прегледа?
- mania
- Автомобил:
- Двигател:
По посока митниците. Като хванеш надлеза, OMV ти се пада вляво, а сервиза е след него. М/у тях има един, който се казва КАМИОНА (с големи букви) и също се вижда. Общо взето като идеш там ще ти кажат, съвсем лесно е. А за парите не помня, беше преди две години. Помня, че беше по-скъпичко, но не непоносимо 

- security_g
- Автомобил:
- Двигател:
mania написа:По посока митниците. Като хванеш надлеза, OMV ти се пада вляво, а сервиза е след него. М/у тях има един, който се казва КАМИОНА (с големи букви) и също се вижда. Общо взето като идеш там ще ти кажат, съвсем лесно е. А за парите не помня, беше преди две години. Помня, че беше по-скъпичко, но не непоносимо
до пенев сервиоз!!!!
- chefito
- Автомобил:
- Двигател:
1. Скорости - сменено масло, стегнати и смазани механизми - ЕФЕКТ 0! Решение: Свикваш да ги вкарваш с чалъм...и всичко е наред.
2. Избор - избрал си бабирека на моторите от гамата. Аз съм със същият...причината да го взема беше по ниската цена, която обаче ме удари в джоба като поддръжка.
3. Разход - в момента съм на 8.7 градско бензин и планувам газова с разход 9/100 у градо...
ЧЕСТИТА КОЛИЦА!
2. Избор - избрал си бабирека на моторите от гамата. Аз съм със същият...причината да го взема беше по ниската цена, която обаче ме удари в джоба като поддръжка.
3. Разход - в момента съм на 8.7 градско бензин и планувам газова с разход 9/100 у градо...
ЧЕСТИТА КОЛИЦА!
- security_g
- Автомобил:
- Двигател:
колега как го постигаш тоя разход ???? кажи ми пиниза ,че аз под 10 не мога да падна в градоchefito написа:1. Скорости - сменено масло, стегнати и смазани механизми - ЕФЕКТ 0! Решение: Свикваш да ги вкарваш с чалъм...и всичко е наред.
ЧЕСТИТА КОЛИЦА!
- chefito
- Автомобил:
- Двигател:
security_g написа:колега как го постигаш тоя разход ???? кажи ми пиниза ,че аз под 10 не мога да падна в градоchefito написа:1. Скорости - сменено масло, стегнати и смазани механизми - ЕФЕКТ 0! Решение: Свикваш да ги вкарваш с чалъм...и всичко е наред.
ЧЕСТИТА КОЛИЦА!
Начина е следният:
При всяка възможност включване на 5-та и каране със 55км/ч, при тръгване повече от 2000 оборота не се вдигат и веднага втора, трета и нататък...пускане на свободна преди светофар...ако гледаш че е червен...не пуска климатика...това е...ааа и гледам да слагам само на лукойл...изчакване сутрин поне минута на празен ход...
- Vask0
- Автомобил: VW Arteon
- Двигател: CUAA
chefito написа:security_g написа:колега как го постигаш тоя разход ???? кажи ми пиниза ,че аз под 10 не мога да падна в градоchefito написа:1. Скорости - сменено масло, стегнати и смазани механизми - ЕФЕКТ 0! Решение: Свикваш да ги вкарваш с чалъм...и всичко е наред.
ЧЕСТИТА КОЛИЦА!
Начина е следният:
При всяка възможност включване на 5-та и каране със 55км/ч, при тръгване повече от 2000 оборота не се вдигат и веднага втора, трета и нататък...пускане на свободна преди светофар...ако гледаш че е червен...не пуска климатика...това е...ааа и гледам да слагам само на лукойл...изчакване сутрин поне минута на празен ход...
И аз така карам човек като тебе.Климатика го пускам само наванка, ако е супер горещо, ако не си свалям само джамовете

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”