Защо не се говори за системата 'цип' при задръстванията.

Маршрути, хотели, заведения, проблеми на пътя
Потребителски аватар
Veso101
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Veso101 » Чет 13 дек 2007 8:40

myrshavija написа:Още по-забавно е как чужденците, които в собствената си страна даже не могат да проумеят идеята да се наруши закона, след известен период в милата ни родина карат като професионални бакшиши.

Защото там има закони, а тук няма.
Тоест има ги написани , но ако няма начин да прилагат, следят и налагат санкции, всъщност това закони ли са???
И защото е възможно да се кара така....
Същото е и при фирмите, всяка западна фирма , като влезе в БГ и види какъв разграден двор е всичко и........goes Bulgarian way.
Примери мога да дам много:
Алпинише меирадер,
Щрабаг,
Била,
Кауфланд,
EVN,
CEZ,
EON.
и много още други

Потребителски аватар
mladvampirTDI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mladvampirTDI » Чет 13 дек 2007 8:55

niks76 написа:не знам за вас как е ,ама аз винаги се 4удя как в 4ужбина българите могат да карат културно и с респект към другите ,а като се приберат в бг става ебати анархията
аз нахалници също не пускам как бъде...

Ako се загледаш в новините в последно време за катастрофи на нашенци в чужбинско, май вече и натам изнасяме простотията.

НЯМА ОПРАВИЯ, УБЕДИХ СЕ, ТАКА ЧЕ КОЙТО МОЖЕ ДА БЕГА, ТУКА САМО ЧАЛГА И ИДИОТЩИНА.

Потребителски аватар
Vizor
Изгубена душа
Автомобил: Subaru Forester XT
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Vizor » Чет 13 дек 2007 9:17

Има една друга приказка колеги..

"Я не сакам да ми е добре, я сакам на Вуте да му е зле!" ;)

Потребителски аватар
zaro
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zaro » Чет 13 дек 2007 9:23

Veso101 написа:Алпинише меирадер,
Щрабаг,
Била,
Кауфланд,
EVN,
CEZ,
EON.
и много още други

Все фирми на който са им сложени Български директори на заплати - ходи не злоупотребявай:)

А Щрабаг сега се сещам ядоха едно дръвце във Видинско, какво няма да бягат...............

Потребителски аватар
empaher
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот empaher » Съб 15 дек 2007 1:16

с нова книжка съм и затова си изграждам навици от сега.... Винаги пускам пешеходци, като засека или се мушна пред някои авариики (наи ми е готино като ми присветне), всичко това го правя с идеята и мене да ме пускат... Има и нещо друго, което забелязвам в София, които кара по бавно и искаш да го изпревариш си седи в лявата лента и трябва да го изпревариш от дясно, това нещо поне аз съм го забелязал само в софия....

Потребителски аватар
stan4o_mc
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stan4o_mc » Съб 07 юни 2008 1:23

empaher написа:с нова книжка съм и затова си изграждам навици от сега.... Винаги пускам пешеходци, като засека или се мушна пред някои авариики (наи ми е готино като ми присветне), всичко това го правя с идеята и мене да ме пускат... Има и нещо друго, което забелязвам в София, които кара по бавно и искаш да го изпревариш си седи в лявата лента и трябва да го изпревариш от дясно, това нещо поне аз съм го забелязал само в софия....

Аз също сега градя навици - имам малко над 10хил.км зад волана, т.е. нищо. Шофьорската солидарност я възприех, като задължителна от старата школа(бащата) и сега даже ми е тъпо, когато някой не благодари за жеста. А охлювите в лява лента не са само в София. Където не съм бил - там не съм видял.

Потребителски аватар
hooligans
Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
Двигател: 1.6 AEE

Мнениеот hooligans » Съб 07 юни 2008 2:11

винаги пускам , стига да не стане така че да спра и да го чакам да мине колоната ..... абсолютно винаги пускам даже не една кола .... а когато набият клаксоните тия от зад със съвсем спокоен жест си искарвам ръката стисната на юмрук със преобладаващ среден изправен пръст :lol:

Потребителски аватар
maniak
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот maniak » Съб 07 юни 2008 7:20

Хубавото е че в София найстина започнахме да се пускаме и да сме по колегиални.
Естествено селяци и комплексари винаги ще има.
Аз винаги пускам ( по системата цип), а като ме пуснат махам ( С цел този отзад да се изкефи и да бъде толерантен и следващия път)

assd
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот assd » Съб 07 юни 2008 10:03

аз пускам само жени и VW, маршрутки и таксита - не! въпреки че е гадно да караш зад жена, дето не знае какво прави и къде иска да отиде.. .ама съм кавалер, кво да правиш :lol:

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Съб 07 юни 2008 10:27

Insect написа:На мен ми е по скоро мания да пропускам други коли... Някак си ме кефи и морално ме извисява над свирещите отзад 8)Както каза Боб.Баев.. Музиката на МАХХХХХ :oops: :lol: :wink:

True, true

Потребителски аватар
vasstop
Гадфадъ'
Гадфадъ'
Автомобил: Golf 2 syncro
Двигател: 1P 1990
Контакти:

Мнениеот vasstop » Съб 07 юни 2008 12:08

Защо не се говори за системата 'цип' при задръстванията.
Защото е по-скоро въпрос на манталитет и лично мислене и отношение към останалите на пътя, нещо като неписан закон, който не е регламентиран в правилника за движение по пътищата.
Забелязвам обаче, че все повече се проявява и при нас, предимно в София са ми наблюденията.
Аз вече гледам да спирам и на пешеходци и ако понякога не спра се чувствам леко кофти.

Потребителски аватар
lyubobg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот lyubobg » Съб 07 юни 2008 12:15

аз тази система я практикувам ама не съм знаел че се казва така :)

Потребителски аватар
zaro
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zaro » Съб 07 юни 2008 13:20

Точно така, цивилизованите хора го правят това от самосебеси, без да знаят какво е.
Аз също винаги пускам, обикновенно по една кола, обаче осъзнавам че и аз много се муша, а ако някои почне да ми свири, моментално набивам спирачки и поздравявам младоженеца:)

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Съб 07 юни 2008 13:25

спасението е система gzip, цип няма да помогне при толкова коли...

Потребителски аватар
Torsi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Torsi » Съб 07 юни 2008 14:07

хаха И аз се старя да пускам една две коли на кръстовище, ама като ги видя да се изсипват всичките тарикати и ствам като селянче..Много се вра между тях и не им давам...Никакво възпитание..Понякога дори почвам да се нервя...

Бтв направило ми е впечатление че в чужбина за да няма задръствания които става главно заради светофари, хората тръгват едновременно...Докато на мен ми прави впечатление че в БГ първия като тръгне, задния се е отвеял и така на зелено минават 5-10 коли и после 2 минути се сгъстяват защото всички имат някакви бавни реакции, а ако всички тръгват едновременно, независимо дали този пред теб е тръгнал или не става много ефикасно...Ест. този отпред ако изобщо не тръгне спираш, :lol: :lol:

Върни се в “Пътеводител”