Проблем с халоген на Г3

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
GRUEL
Автомобил: 1995 Golf III GT
Двигател: AEK

Проблем с халоген на Г3

Мнениеот GRUEL » Пет 06 юни 2008 19:09

Та значи дремя си в хубавото задръстване на семинарията следствие на обилня валеж и си зяпам задницата на една баничарка вече цели 40 минути и ми направи впечатление че нещо фаровете ми май не са както трябва. Викам си заминали са уплътненията и сигурно вече плуват рибки вътре...Както и да е, угасих ги и си продължих. Пред нас започнах да ги оглеждам ама им нямаше нищо, запалих ги - светят си като хората, запалих и халогените и ....единия - свети, другия - и той свети ама някак си по-така.... Чукнах го леко по стакълцето и "Ооо, да! :011: Вече съм в клуба на Бързи и Яростни, имам си бял неон под предната броня"! Беше се разтопила пластмасата между рефлектора и фасунката и се беше стекла върху крушката, която упорито си светеше. :shock Та въпроса ми е от какво може да се е получило??? Калпава крушка, лош контакт, или морално остарял халоген. Нещо по инсталацията?

П.С. Търся си шофьорски халоген хела с метален рефлектор :oops:

Потребителски аватар
Bundy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Bundy » Пет 06 юни 2008 22:28

Много ми е интересно как си разбрал че фаровете ти светят "по така"??
Моите халогени са стандартни HELLA с обикновенни крушки и когато ги пусна заедно с фаровете не ми става по светъл пътя(а крушките са нови) в мъгла не съм ги пробвал още но нощно време са си чисто и просто красив фасон за околните и още един консуматор за акумулатора!

andro_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот andro_ » Пет 06 юни 2008 22:35

Bundy написа:Много ми е интересно как си разбрал че фаровете ти светят "по така"??
Моите халогени са стандартни HELLA с обикновенни крушки и когато ги пусна заедно с фаровете не ми става по светъл пътя(а крушките са нови) в мъгла не съм ги пробвал още но нощно време са си чисто и просто красив фасон за околните и още един консуматор за акумулатора!

Аз не разбирам много,ама при мен на халогенки се увеличава силата на светене да кажем на 5-8 м от предницата на колата.Ако твоите светят някъде в космоса (ако са нерегулирани) може и нищо да не светят.
Колкото до мъглата - помагат,но много малко.

Потребителски аватар
GRUEL

Мнениеот GRUEL » Пет 06 юни 2008 22:36

Първо като пусна халогените нощем много ясно се очертава там където светят (осветяват повече от фаровете) и си се вижда, спокойно може дад се кара и само на халогени.
Второ разбрах че светят "по-така" щото си видях отражението на предницата ми в багажника на баничарката пред мен... :D

:) колегата ме изпревари с няколко секунди....Тва се опитвах да кажа като имах предвид че осветяват повече от фаровете....

Потребителски аватар
Bundy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Bundy » Пет 06 юни 2008 22:56

Извинявам се.... :lol: явно аз не съм бил наясно... А как се регулират??

andro_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот andro_ » Пет 06 юни 2008 23:16

Bundy написа:Извинявам се.... :lol: явно аз не съм бил наясно... А как се регулират??

Едното от болтчетата по захващането им служи за регулиране.

Потребителски аватар
Bundy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Bundy » Пет 06 юни 2008 23:58

Е как по точно??? Въртя го и те се мърдат ли как??? съжалявам ама тая тънкост наистина не ми беше ясна та ако може по подробно като на малоумен да ми обясните за да мога да си го направя утре?

Потребителски аватар
GRUEL

Мнениеот GRUEL » Съб 07 юни 2008 8:44

Има едно болтче, което стои някак си по-навътре, за кръстата отвертка е. Като го въртиш и халогена се повдига или сваля, в зависимост от посоката на която въртиш. Като си сложиш ръката пред халогена ясно ще видиш до къде е "отрязана" светлината и почваш да въртиш, докато халогена почне да свети на около 10 метра пред колата. После изравняваш другия с този и си готов....

Последна промяна от GRUEL на Съб 07 юни 2008 9:41, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Bundy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Bundy » Съб 07 юни 2008 9:38

Благодаря колега...!

Потребителски аватар
Bundy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Bundy » Съб 07 юни 2008 13:35

колеги намерих го тоиа кръстатия болт за регулирането обаче е само един... За какво е нагоре-надолу или наляво-надясно! Не би ли трябвало да има и за двете посоки?? Внесете малко пояснение моля ви!

Потребителски аватар
GRUEL

Мнениеот GRUEL » Съб 07 юни 2008 15:16

Болта е само за нагоре-надолу и така се регулират. Халогените не се регулират настрани....

Потребителски аватар
Bundy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Bundy » Съб 07 юни 2008 15:27

Благодаря колега.... Стана ми пределно ясно вече!

Потребителски аватар
polturgais
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот polturgais » Сря 11 юни 2008 12:38

колеги и аз малко да се включа , фаровете за магла по принцип не трябва да ти бият по осветяемост самия фар а да го спомагат , те трябва да осветяват ниско пред колата , както беше писал колегата на 10-тина метра и да осветяват участатка от пътя неолувим за фаровете "ниско банкета" , аз съм с депо халогени с лупи и светят мн добре , а да не говорим за хела там вече е 10х , така че с хела та и хубави крушки и раглаж заспиава

Потребителски аватар
ilkomotor
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ilkomotor » Сря 11 юни 2008 13:04

...аз продавам принципно халогени на DEPO , и не е имало оплакване от клиентите, а самите халогени са с метален рефлектор!!! а същевременно съм виждал оргинална HELLA разтопена!! явно се разхлабват някой ел.връзки и почват да греят.... :idea:

Потребителски аватар
polturgais
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот polturgais » Сря 11 юни 2008 13:46

ами маи зависи къде е правена тая хела но за депото съм много доволвн , а колега проблем ли ще е да се отклоня от темата и да питам на какви ценички ги даваш депото

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”