Мигачи - ползване като сайд маркери

Споделете опит за собственоръчно направени подобрения или ремонти на вашият Volkswagen или попитайте как да ги направите сами
Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Съб 07 юни 2008 15:27

Ами ето какво сътворихме с моя баджанак в този кофти дъждовен ден, стана много яко, макар и от снимката да не личи, мигачите се виждат идеално и на светло и на тъмно. Използвани:
1. 2 х габаритни диодни крушки от Руския пазар в нашия град - 2 лева комплекта.
2. Малко тенол и колофон
3. ПВЦ-изолираща лента
4. Две парченца двужилен многожичен кабел
Отварянето на мигачите няма нужда да го обяснявам - при моя случай - тясна броня, развиват се по два болта, които държат всеки мигач, с малко издърпване се вади от щифтовете самото тяло на мигача. Запояват се кабелчетата за всяка диодна лампичка, изолират се с ПВЦ и другият край на кабелчето с доста зор се пъха през гуменото уплътнение, през което минава кабелът за мигача. Издърпва се, докато лампичката допре "дупето" си в уплътнението и така няма нужда да се пробива и залепя каквото и да е, защото тя си стои доста добре... След това другия край на кабелчето се пъха в женския щифт, след това се пъха мъжката част от щифта, която служи и за фасунга на самия габарит и така става плътно и не е нужно да се запоява. Просто се изолира пак с ПВЦ-лента. Ето крайният резултат - снимка и клипче, довечера в тъмното ще снимам пак, за да се види по-добре.
Клипче: http://www.zazz.bg/play:cacb9b56
Снимка:
Изображение
Здрач - габарити
Изображение
Къси+габарити
Изображение

http://www.vbox7.com/play:6fe00e28

Последна промяна от stefan4o на Съб 07 юни 2008 20:26, променено общо 2 пъти.

Потребителски аватар
ceci4
Автомобил: VW Golf V TDI 16V
Двигател: BKD 2004

Мнениеот ceci4 » Съб 07 юни 2008 19:28

Според мен е станало доста сполучливо. Аз обаче ще пробвам с различни светлини - блед бял цвят за маркер и силен оранжев за мигач

Потребителски аватар
vladtod®
Автомобил: Passat
Двигател:

Мнениеот vladtod® » Вто 10 юни 2008 12:15

stefan4o написа:..........

добре е ,но не забравяй да пишеш ако някой ти налети в следствие на заблуда.Аз не писах но бързо преправих както си е било след като на няколко пъти ме "нахраниха" и за малко да ме "маркират",ако стане сакътлък и без да си виновен изядаш попарата.

Потребителски аватар
valyo_v
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот valyo_v » Вто 10 юни 2008 16:51

остава варианта колегата да си взема едни бели капачета за мигачите (в софия са по 3.50 бройката),да им махне жълтите бленди и да си сложи жълти крушки.така габарита си свети беличко а като се пусне мигача си е жълтичко и няма начин да се заблуди някой :)

Потребителски аватар
mafiota
Автомобил: Audi A6 C5
Двигател: APU

Мнениеот mafiota » Вто 10 юни 2008 20:08

абе маи най-добре ще си е с отделни мънички саид маркерчета. Волво много обичат да слагат такива по колите си:)

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Вто 10 юни 2008 20:46

vladtod® написа:
stefan4o написа:..........

добре е ,но не забравяй да пишеш ако някой ти налети в следствие на заблуда.Аз не писах но бързо преправих както си е било след като на няколко пъти ме "нахраниха" и за малко да ме "маркират",ако стане сакътлък и без да си виновен изядаш попарата.

Ами ако говориш за мигачите - то на клипчето се вижда - достатъчно добре контрастират, все пак посред бял ден дори не се вижда, че има включени габарити. Вечерта също много отчетливо се виждат мигачите, когато ги пусна...
остава варианта колегата да си взема едни бели капачета за мигачите (в софия са по 3.50 бройката),да им махне жълтите бленди и да си сложи жълти крушки.така габарита си свети беличко а като се пусне мигача си е жълтичко и няма начин да се заблуди някой

Ами, колега, първо идеята беше да измисля фарове за мъгла, вградени отпред на мястото на мигачите, но така и не намерих такива бели капачета за мигачите. Но пък от друга страна така е по-американска (ще ми се да си взема една Джета американско изпълнение, даже съм набелязал една), все пак в УСА колите нямат бели мигачета (говоря стандартно, заводските ФауВе-та), мене ме кефи оранжевия габарит, засега ще е така, по-нататък ще мисля и фарове за мъгла, които да са вградени в мигачите. Баджанакът ми показа едни "лунички" (фирмата, в която работи се занимава с осветление за реклами, дискотеки и т.н.) които светят повече от заводските фарове за мъгла на повечето коли, които съм виждал, само дето стъкълцата им са напълно прозрачни и не пръскат светлината както по принцип би трябвало да бъде... В момента, в който измисля къде да бучна такива лунички ще направя снимки с крайния резултат...

Потребителски аватар
parno
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот parno » Вто 10 юни 2008 21:30

stefan4o - отиваш на ул Хр.Ботев където е Хоби кар магазина...там са наредени няколко един след друг магазини за авточасти..
има един с зелени дограми (продаваха скутерчета едно време, след бившия маг. "Зора").Влизаш и си вземаш по 3 кинта парчето бяло стъкълце :)

Върни се в “Направи си сам!”