Какво и къде се гледа при покупка на Голф 4 ?!

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
Dorian
Автомобил: Golf 4 TDI
Двигател: AHF

Мнениеот Dorian » Пет 06 юни 2008 23:24

Vio написа:Благодаря за отговорите отново, темата започва да става интересна. До тук - колебания между 1.4 и 1.6 (8в или 16в) , дизеловия вариант от 90 или 110 к.с. остава втори , не заради друго а защото бъдещата шоферка на голф-а има предубеждения към "алтернативните горива". До тук за година споменахме от 2001 натам и да гледам за highline, при 4ворките какви бяха модификациите ?

Trendline,Comforline,Highline-като последното е с най-много екстри,а един съвет при покупкатa вдигаш кората в багажника и до резервната гума има лепенка с данни на мотора,киловати и за оборудването каквo e :wink:

Потребителски аватар
theone
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот theone » Съб 07 юни 2008 11:38

Dorian написа:а един съвет при покупкатa вдигаш кората в багажника и до резервната гума има лепенка с данни на мотора,киловати и за оборудването каквo e :wink:

Dorian доста рядко има ценни изказвания, но в случая подкрепям - не се води по модификацията - типичен пример е моята кола - води се Comfortline, но това е само базата, на която първия собственик е стъпил за да добави още доста екстри по поръчка. гледай списъка с отделни екстри - или където каза Дориан, или в книжката на колата обикновено залепен на първата страница. Повечето от екстрите разбира се са видими и без въоръжено око :)

Аз лично бих наблегнал на годината на производство и екстрите пред мощността на двигателя, ако колата ще се кара в БГ. с 30 или 50 коня повече нито ще стигне по бързо до Ст. Загора по магистралата, нито ще прескача дупките по-меко! БГ си е OFFroad и тъй като едва ли с голф ще тръгне да катери баирите, не разбирам защо приоритета да е мощност. пак мнение без намерение за спор ;)

P.s. Dorian, сега видях че нескопосно си вкарал коментар и за екстрите в самия цитат - попитах те нещо конкретно - КОЯ екстра не се предлага за 1.4 16V например или за SDI?? Това че не си виждал 1,8 с абсолютно базова конфигурация (няма дори ел. стъкла) не бива да те подвежда. какво да гледам на моя голф? всяка екстра е поръчвана. За базовите екстри има значение единствено годината, а не двигателя.

Потребителски аватар
junakov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот junakov » Съб 07 юни 2008 16:01

Dorian написа:
junakov написа:
Dorian написа:Щом като колата е за жена то както каза и ти се търси икономия а не мощност затова като вариант бих те посъветвал примерно 1.6 с 8 или 16клапана Вървенето е приятно(не бързо) и разход около 9-10л/100 е поносим щом щея карате на бензин.По-малкия 1.4 мотор гори пак толкова а и по се мъчи повече и обикновенно се предлага с най-малко екстри!
По-големите мотори си горят около 2 литра отгоре а и данака за тях става в пъти повече,такаче според мен няма смисъл от такъв за жена
Бих те посъветвал да вземеш и TDI, но цената му щее поне с около 2000 повече,а щом няма дая карате много според мен нее оправдана инвестиция,а и с тази цена на нафтата :twisted:
Затова аз препоръчвам 1.6 бенз с ниво на оборудване ''Highline'' че поне да има повечко екстри.Равносметка-гори малко,най-евтина поддръжка спрямо другите,нисък данак и ненапоследно място до 10000лв.можеш да вземеш чудесен екземпляр.
Това сие мое мнение,но се надявам дасъм ти бил полезен :wink:

Колега що го плашиш с данъка моя е 32 лева и някви стотинки мотора ми е като твоя 1.9 тди ахф 110 коня разход 5.2 - 5.4 литра май е по добре дизела на фона на 1.6 бензин 10 на сто обърни го в левчета и май няма разлика кой знае каква някакви стотинки моя съвет е вземи си каквато и да е важното да е читава и на сметка верно че дизела
( двигател) е малко по скъп но за мен е по оправдано аз карам много успех

Данака за миналата година ми беше 140лв. сега тази година е 200лв. за AHF-мотора Аз неможах да скатая и мия писаха 110к.с. а чесно казано незнам ти как си минал само с 32лв. :?:

Ами не знам имам я от година и половина миналата година за половин година платих 17 и нещо тая 32 и нещо , не не съм я записъл 90 коня 110 си е не знам какво става и аз знам че за тази кола е около 200 лева ама тия нашите в данъчното май май нещо не са в ред 2 пъти да се объркат НО ВСЕ ПАК СЪМ НА ДАЛАВЕРА ДЕ хахааххахахаа

Потребителски аватар
Dorian

Мнениеот Dorian » Съб 07 юни 2008 17:15

theone написа:P.s. Dorian, сега видях че нескопосно си вкарал коментар и за екстрите в самия цитат - попитах те нещо конкретно - КОЯ екстра не се предлага за 1.4 16V например или за SDI?? Това че не си виждал 1,8 с абсолютно базова конфигурация (няма дори ел. стъкла) не бива да те подвежда. какво да гледам на моя голф? всяка екстра е поръчвана. За базовите екстри има значение единствено годината, а не двигателя.

Аз голф4 1.4 16в. с highline оборудване несъм виждал никаде,но немисе спори с теб ...

Потребителски аватар
Dorian

Мнениеот Dorian » Съб 07 юни 2008 17:20

junakov написа:
Dorian написа:
junakov написа:
Dorian написа:Щом като колата е за жена то както каза и ти се търси икономия а не мощност затова като вариант бих те посъветвал примерно 1.6 с 8 или 16клапана Вървенето е приятно(не бързо) и разход около 9-10л/100 е поносим щом щея карате на бензин.По-малкия 1.4 мотор гори пак толкова а и по се мъчи повече и обикновенно се предлага с най-малко екстри!
По-големите мотори си горят около 2 литра отгоре а и данака за тях става в пъти повече,такаче според мен няма смисъл от такъв за жена
Бих те посъветвал да вземеш и TDI, но цената му щее поне с около 2000 повече,а щом няма дая карате много според мен нее оправдана инвестиция,а и с тази цена на нафтата :twisted:
Затова аз препоръчвам 1.6 бенз с ниво на оборудване ''Highline'' че поне да има повечко екстри.Равносметка-гори малко,най-евтина поддръжка спрямо другите,нисък данак и ненапоследно място до 10000лв.можеш да вземеш чудесен екземпляр.
Това сие мое мнение,но се надявам дасъм ти бил полезен :wink:

Колега що го плашиш с данъка моя е 32 лева и някви стотинки мотора ми е като твоя 1.9 тди ахф 110 коня разход 5.2 - 5.4 литра май е по добре дизела на фона на 1.6 бензин 10 на сто обърни го в левчета и май няма разлика кой знае каква някакви стотинки моя съвет е вземи си каквато и да е важното да е читава и на сметка верно че дизела
( двигател) е малко по скъп но за мен е по оправдано аз карам много успех

Данака за миналата година ми беше 140лв. сега тази година е 200лв. за AHF-мотора Аз неможах да скатая и мия писаха 110к.с. а чесно казано незнам ти как си минал само с 32лв. :?:

Ами не знам имам я от година и половина миналата година за половин година платих 17 и нещо тая 32 и нещо , не не съм я записъл 90 коня 110 си е не знам какво става и аз знам че за тази кола е около 200 лева ама тия нашите в данъчното май май нещо не са в ред 2 пъти да се объркат НО ВСЕ ПАК СЪМ НА ДАЛАВЕРА ДЕ хахааххахахаа

Ами то и доколкото знам данака за различните градове е различен,но чак пък такава разлика 32-200лв. :shock :shock

Потребителски аватар
airjohn
Автомобил: 2020 Skoda Karoq
Двигател:

Мнениеот airjohn » Съб 07 юни 2008 17:24

Моя данък в СФ за същия мотор 2000г. е 135лв,но явно във Вн са по големи кожодери от бате Гойко. :D

Потребителски аватар
theone
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот theone » Съб 07 юни 2008 18:11

Dorian написа:Аз голф4 1.4 16в. с highline оборудване несъм виждал никаде,но немисе спори с теб ...

Има огромна разлика между това какво си виждал и действителността ;) Съседа ми има 1.4 16V с всички възможни екстри за модела.
Наистина по-добре не спори!

Потребителски аватар
Dorian

Мнениеот Dorian » Съб 07 юни 2008 18:17

airjohn написа:Моя данък в СФ за същия мотор 2000г. е 135лв,но явно във Вн са по големи кожодери от бате Гойко. :D

Тя и гражданската за София е по-евтина от Варна :(

Потребителски аватар
Dorian

Мнениеот Dorian » Съб 07 юни 2008 18:21

theone написа: Съседа ми има 1.4 16V с всички възможни екстри за модела.

Хаха,несе обиждай ама това като го прочетох ми стана много смешно :D :D

Потребителски аватар
theone
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот theone » Съб 07 юни 2008 18:28

Dorian написа:
theone написа: Съседа ми има 1.4 16V с всички възможни екстри за модела.

Хаха,несе обиждай ама това като го прочетох ми стана много смешно :D :D

Ни най-малко не се обиждам, а още по-малко виждам смешното :dontknow:

tzon
Автомобил:
Двигател:

голф 4

Мнениеот tzon » Съб 07 юни 2008 21:17

колега продавам голф 4 нов внос обслужен изцяло хай лаит изпалнение с 4 еарбага и климатроник черен ако искаш снимки кажи може да го видиш, а мотора е 1,8 без турбото 125 коня

Потребителски аватар
theone
Автомобил:
Двигател:

Re: голф 4

Мнениеот theone » Нед 08 юни 2008 7:43

tzon написа:колега продавам голф 4 нов внос обслужен изцяло хай лаит изпалнение с 4 еарбага и климатроник черен ако искаш снимки кажи може да го видиш, а мотора е 1,8 без турбото 125 коня

"хай лаит"? Това някаква нова модификация ли е?? :lol: :bowdown

А междудругото това ме наведе на мисълта - има ли Г4 с по-малко от 4 AirBag-а?

Потребителски аватар
leonardo_vd
Автомобил: Golf mk1 VR6 TURBO
Двигател: AAA
Контакти:

Re: голф 4

Мнениеот leonardo_vd » Нед 08 юни 2008 9:06

theone написа:
tzon написа:колега продавам голф 4 нов внос обслужен изцяло хай лаит изпалнение с 4 еарбага и климатроник черен ако искаш снимки кажи може да го видиш, а мотора е 1,8 без турбото 125 коня

"хай лаит"? Това някаква нова модификация ли е?? :lol: :bowdown

А междудругото това ме наведе на мисълта - има ли Г4 с по-малко от 4 AirBag-а?

Да има SDI-ta i TDI-da 90коня

А по темата не мога да се изкажа понеже съм пристрастен, но поне съм сигурен че няма 1,4 или 1,6 с оборудване като на ГТИ. 1,8Т е моето предложение, казах ви че съм пристрастен :oops:

Последна промяна от leonardo_vd на Нед 08 юни 2008 10:19, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
forski
Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
Двигател:
Контакти:

Мнениеот forski » Нед 08 юни 2008 9:10

Какъв е тоя данък 200лв :roll: :roll: :roll:

Потребителски аватар
Dorian

Мнениеот Dorian » Нед 08 юни 2008 9:58