Дъждовни проблеми :)

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
craghackBG
Автомобил:
Двигател:

Дъждовни проблеми :)

Мнениеот craghackBG » Пет 06 юни 2008 10:46

Вчера излюска страшен дъжд за около 10 минути. Колата беше паркирана на улицата. Днес като потеглих и завих на първото кръстовище някъде отпред под предното стъкло се заклатушка бая вода - над литър, ако съдя по шума :( . Като стигнах до службата отворих капака и погледнах, но не открих къде се е насъбрала. Има там една гумена лента и пластмасите под стъклото. Последните са от две половини едната, от които като че ли е хлабава, а и пластмасовата джаджа с резбица, която я държи е отишла.
Сега колата е паркирана и от нея продължава да се стича вода. Водата тече от горната страна на корите под калниците. Странното обаче е, че докато карах е намокрило и вътре в купето - пода пред дясната предна седалка. Това последното като че ли е най притеснително :cry:
Та идеята е къде може да се събира водата и как да сваля тези пластмаси, за да погледна под тях :oops:

Потребителски аватар
rymo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rymo » Пет 06 юни 2008 10:54

Махаш гуменото уплътнение, и изваждаш корите(пластмасите) под тях се крият разни компоти, филтри за вентилатора на купето и ала-бала.
Има и едни канали за оттичане на водата- вероятно са запушени с листа, дървесни хвърчила и подобен излишък... прочистваш и си готов.
В търсачката ако питаш колко отговори ще ти даде по темата....чудо.
Успех.

Потребителски аватар
Shmaaat
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Shmaaat » Пет 06 юни 2008 12:38

Един литър е нищо, аз както си карах се напълни цялата кола, 4 пърста, краката ми потънаха, рибки можех да отгледам :lol: оказа се същия проклет филтър...

Потребителски аватар
CTaH4o
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот CTaH4o » Пет 06 юни 2008 15:20

еми така става като не се сещаме да чистим пробката - колите искат сами да се къпят :lol:

dkalfov
Автомобил: corrado
Двигател: pg
Контакти:

Мнениеот dkalfov » Съб 07 юни 2008 12:57

Shmaaat написа:Един литър е нищо, аз както си карах се напълни цялата кола, 4 пърста, краката ми потънаха, рибки можех да отгледам :lol: оказа се същия проклет филтър...

даааа и аз правих тази интервенция тия дни немога да изсуша още руспията имаше 4 пръста вода .ако бях завъдил някое рибе щеш да е екзтра

craghackBG
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот craghackBG » Нед 08 юни 2008 16:56

При мен проблемът се оказа малко по-тежък. Бяха се запушили отворите и от двете страни на колата. Неприятното е, че този от страната на водача се достига по-трудно - трябва да свалиш чистачките изцяло, за да може да махнеш кората.
Проблемът са не само листата, но и прахоляка по нашите пътища и улици. от едната страна нямаше кьораво листо, а просто пепеляка се бе превърнал във финна глина, която бе запушила отвора перфектно :evil: .
Както и да е реших пролема :)

Потребителски аватар
CTaH4o
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот CTaH4o » Нед 08 юни 2008 19:52

craghackBG написа:При мен проблемът се оказа малко по-тежък. Бяха се запушили отворите и от двете страни на колата. Неприятното е, че този от страната на водача се достига по-трудно - трябва да свалиш чистачките изцяло, за да може да махнеш кората.
Проблемът са не само листата, но и прахоляка по нашите пътища и улици. от едната страна нямаше кьораво листо, а просто пепеляка се бе превърнал във финна глина, която бе запушила отвора перфектно :evil: .
Както и да е реших пролема :)

при мен за тази от ляво нямаше нужда да махам чистачкит, ама за тая от шоф страна не съм гледал
и хм може би е време да погледна
иначе аз преди години бях удрял полото и бях строшил фара и като го чистих си намерих стъклата от фара :lol:

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”