Проблем със стабилността на ГТИ?

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
GTIteam
Автомобил:
Двигател:

Проблем със стабилността на ГТИ?

Мнениеот GTIteam » Пет 23 дек 2005 17:58

От известно време колата ми седи нестабилна при левите завои (при десбите по-малко)особено като е с по-голяма скорост направо едвам я удържам (примерно ляв завой със средна острота на магистрала Хемус с 140)...имам чувството че ще се катурна в полето :oops:

Също като карам направо и мина през някоя неравност или бабуна наблюдавам едно леко играене - пак върви колата напред ама купето си подскача налявои се унася като лодка малко.

На мене ми прилича на амортисьор или на нещо по окачването понеже днес я клатих и дясната част на колата определено подскача доста нагоре-надолу а лявата си е твърда както подобава за GTI

Та въпроса ми е как точно да разбера какъв е проблема та да знам каква сума да приготвя евентуално?

пс: колата е Г3 ГТИ 16В 1996 година
мерси предварително

Потребителски аватар
HF
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот HF » Пет 23 дек 2005 18:24

И на мен ми мяза на амортисьор (и) + евентуално тампони. Ходиш на тестер и след тва сменяш. Задни Sachs Advantage за ГТИ, заедно с прашниците и труда ми излязоха около 260, предните са около 100 отгоре.
Сменяй преди да си се пребил :!:

Потребителски аватар
niki_vw
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот niki_vw » Пет 23 дек 2005 18:32

Колега иди на "Рогошко шосе" в сервиз Д&Н има безплатен стенд за амортисьори и безплатен преглед на ходовата част и според мен ще ти стане ясно какво точно му има на ГТИто. Аз специално съм много доволен от ъслугите на момчетата там и от частите които монтират

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Пет 23 дек 2005 19:43

Абе малко лощ изказване но голфчетата не са стабилни в завой.Имам спомени от 2 ката , а и 3 ката не е цвете.
В замяна на това 155 цата седи като залепена на пътя и при рязко разтърсване наляво надясно пак си върви по пътя.
С 2 ката заради 1 кривване заради камък на магистралата се метнах по таван, а беше с нови амортисори и пружини и след преглед и регулировка на предницата. Сега с 3 ката пак е много тантела работата направо ме е страх да направя резки движения .

Потребителски аватар
GTIteam
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот GTIteam » Пет 23 дек 2005 20:14

Това за мене са глупости
С моя ГТИ си атакувам завоите под ъгъл който с БМВ 3ка,5ица или друга кола не мога - а карам и 3те коли и разни други служебни...

За Стабилността на ГТИ нямам никакви претенции...когато е изправен Голфа :lol: :lol:

Потребителски аватар
SnowMaster
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот SnowMaster » Пет 23 дек 2005 23:22

подкрепям GTIteam-ако голфа не е стабилен(закола от този клас)то коя?

hristian37
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот hristian37 » Съб 24 дек 2005 11:22

подкрепям kris11 за стабилността на алфата-но тя е друг клас кола,но дори и пасата не е толкова стабилен макар че е по тежък.А карал съм и корадо Г60 и то не е толкова стабилно-като ГТИ е

Потребителски аватар
Golf 3 1.8
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Golf 3 1.8 » Съб 24 дек 2005 11:23

Не съм съгласен че голфа не е стабилен!!Старата ми тройка на магистралата с 200 изобщо не можеше да стане и дума за нестабилност.Имах чувството че при 200 е по стабилна от 170!!! :D

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Контакти:

Мнениеот kris11 » Вто 27 дек 2005 22:39

Пичове нищо лично нямам. Все пак се качете на 1 Алфа 155 2,0л покарайте и сами ще се уверите.
@ GTIteam Виждам , че си от Пловдив. Там има много Алфи даже и 155 ците са доста / като идвам там ги виждам/ м, апък и мойта е с пловдивска регистрация.Качи се покарай и сам прецени за стабилността. И аз бях съм много лоши предубеждения , ч е е италианска талига, но покарах и се убедих в обратното. За подръжка и ремонт е ад , пръста си няма де да завреш, да не говорим за елементарна смяна на крушка на фар :( , а пък , ако е вечер става :( :( :( . Но за стабилност нямат грешка - ненапразно сума ти години биеха баварките и мерцовете на DTMa. 155 има невероятна устойчивост и стабилност.

Потребителски аватар
Даскала™
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Даскала™ » Вто 27 дек 2005 22:45

kris11 написа:Пичове нищо лично нямам. Все пак се качете на 1 Алфа 155 2,0л покарайте и сами ще се уверите.
@ GTIteam Виждам , че си от Пловдив. Там има много Алфи даже и 155 ците са доста / като идвам там ги виждам/ м, апък и мойта е с пловдивска регистрация.Качи се покарай и сам прецени за стабилността. И аз бях съм много лоши предубеждения , ч е е италианска талига, но покарах и се убедих в обратното. За подръжка и ремонт е ад , пръста си няма де да завреш, да не говорим за елементарна смяна на крушка на фар :( , а пък , ако е вечер става :( :( :( . Но за стабилност нямат грешка - ненапразно сума ти години биеха баварките и мерцовете на DTMa. 155 има невероятна устойчивост и стабилност.

Кога ше пазарим кошницата Golf?Можеш ли да ми кажеш какво означава Aspirato Super Elegance?

П.П Момчета,по-добро от Golf 3 няма на света бели :wink:

Потребителски аватар
SnowMaster
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот SnowMaster » Вто 27 дек 2005 23:25

в крайна сметка защо трябва да сравняваме голфа с алфа(да ги сравняваме по здравина да речем).Мисля че проблема е в амортесора

Потребителски аватар
brabus
R-циклопедист на VW
R-циклопедист на VW
Автомобил: Golf II GTI PB A4 Avant 1.8 TQ
Двигател: 1991 2003
Контакти:

Мнениеот brabus » Сря 28 дек 2005 8:38

Размивате темата и ще трия :lol:
Провери си стабилизиращата щанга да не се скъсал тампона.

Изображение

Позиции 15 и 17

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Контакти:

Мнениеот kris11 » Сря 28 дек 2005 9:35

Можеш ли да ми кажеш какво означава Aspirato Super Elegance?
wink:[/quote]
Това е името на модела.Италианска измишлотина на има. Така ми излиза на 1 програма за италиански коли e-per по номера на рамата.
"Super Elegance" е , че освен централно, климатроник, ABS, серво на волана,ел.огледала, фарове за мъгла има тонирани стъкла, плюшен салон в 2 цвята , махагонов волан ,задни щори - май и друго има ама не се сещам.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”