пак за автомобилното фолио

Споделете опит за собственоръчно направени подобрения или ремонти на вашият Volkswagen или попитайте как да ги направите сами
Потребителски аватар
wolf
Автомобил:
Двигател:

пак за автомобилното фолио

Мнениеот wolf » Пет 06 юни 2008 9:18

интересувам се някой дали си е слагал на колата от фолиото llumar и какво е мнението му за него, също таке ме интересува дали избелява и дали се надрасква.
начина на монтиране същия ли е като на обикновенното фолио от 5 лева
мерси

Потребителски аватар
mr_bush
Автомобил: Vw Transporter T6
Двигател: 2016

Мнениеот mr_bush » Пет 06 юни 2008 11:49

Вземи си от американското (дебелото) към 11лв е някъде ;)

Потребителски аватар
gomez
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот gomez » Съб 07 юни 2008 16:03

Абе какво е това тъпо мнение за некво американско за 11 лева ??!! :evil:

Това фолио LLUMAR e милион пъти по-качествено и по-скъпо!!!
А по въпроса.......не си ли гледал клиповете в Utube ???
НАй-доброто фолио !!!

Потребителски аватар
pRo_4_LiFe
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот pRo_4_LiFe » Съб 07 юни 2008 19:32

LLUMAR определено!
http://www.youtube.com/watch?v=PVeUmUx925k

Потребителски аватар
MrLover
Автомобил: Passat
Двигател: AMX

Мнениеот MrLover » Съб 07 юни 2008 19:45

pRo_4_LiFe написа:LLUMAR определено!
http://www.youtube.com/watch?v=PVeUmUx925k
:да: :да: :да:

Потребителски аватар
h4p
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот h4p » Нед 08 юни 2008 0:06

добре де, кой от вас е с такова Лумар фолио, че всички викате "най-доброто" (не се заяждам, просто ми е интересно) и ако наистина има такъв ефект, то колко пари струва ми е чудно

Потребителски аватар
Peteff
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Peteff » Нед 08 юни 2008 8:01

доколото знам квадратния метър е около 30 лева . това е цената само на фолиото и то от средния клас , не от тези като на клипчето - там цените вече са доста по сериозни

Потребителски аватар
gomez
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот gomez » Нед 08 юни 2008 9:10

Тук в София е около 30 лева квадратния метър от най-доброто за кола ...... цената варира според затъмнението ! А тези на клипчетата са така наречените "бронирани" , но те са безцветни !!! Аз си купих за мойта кола ATR 15 ( не най-тъмното ) и цената му беше 29 и некви стотинки за квадратен метър............ролката е широка 152 см, а дължината е на метри! Сметнете си колко ви трябват!!!!

Най-важното е, че аз прецаках цялото фолио, което взех, в мъчене да го направя пустия заден джам !!! Не се опитвайте, ако не сте го правили !!! Става , но винаги остават балончета ....... незнам как се справят професионалистите с извивките !!!

Аз си купих и пистолет за горещ въздух, спец. шпакла, дестилирана вода и бебешки шампоан, за течността !!! А и изгледах всички филми и изчетох бая разяснения, но резултата не ми хареса, защото съм перфекционист !!!!!

Сега съм назад с около 120 лева, поне !!! :oops: :oops: :oops:

Потребителски аватар
Peteff
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Peteff » Нед 08 юни 2008 12:45

и на мен нещо не ми се получава със слагането на фолио,добре че пробвах с обикновенно.тези дни мисля да ида да ми сложи някой който си разбира от работата

Потребителски аватар
Asen_D
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Asen_D » Нед 08 юни 2008 13:26

gomez написа:Тук в София е около 30 лева квадратния метър от най-доброто за кола ......

Ще споделиш ли от къде го купи.....

maznia
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот maznia » Нед 08 юни 2008 14:34

Направа на странични стакла -- ето как си го сложих аз но преди това го осрах поне три пъти изрязвате си шаблон от найлон или весник колкото джама и слагате шаблона на джама да пасва точно по краищата .С цел да не се мачка фолиото докато го напасвате по стаклото за да одрежите фолио, не трябва да се мачка фолиото че после остават шупли. След направата на шаблона го налагате варху фолиото на една маса и с маркер очертаваш и режеш -още веднъж казвам фолиото не трябва да се мачка и пречупва изобщо.Ако трябва някой да ви помага да даржи да не се запрята докато чертайте и режете. След това като изрежете шаблона внимателно разлепвате фолиото от целуфана като едновременно с това отлепвате и пръскате с праскалката С ВОДА по фолиото. Разлепяте -- разлепаш и пръскаш по разлепеното фолио обилно нека тече вода на сякаде.След разлепянето на фолиото и обилното му пръскане отивате до колата и зачиствате стаклото перфекно с препарат за стакла да нема мазни пръсти слизате с мокрото фолио и го залепвате на джама преди това го напръскайте с вода. Фолиото не трябва да изсъхва или самозалепя едно в друго и мачка. Най важната операция със шпатулата изтегляте водата но много леко без да натискате изобщо ама изобщо не се натиска за да не се дере фолиото и да не се осуква понеже при натискане силно със шпатулата фолиото се разтяга и осуква глади се леко със шпатулата нежно леко и меко като децка главичка колкото да поизлезе водата но не напълно - след това идва опцията със сошоара само духате докато стоплите целия джам и пак лекинко със шпатулката кадето има балончета ако има де, шпатулата се движи много леко се едно галиш перде.

За заден джам особенно тези облите стакла фолиото много трудно се напасва аз си изрязах дебела лента като задна щора и я залепих от крайния горен реотан до крайния долен реотан фолио, и го лепнах по лесно че иначе много трудно се изпъва и изглажда. И на полото стои добре .

Който иска да го направи както трябва по добре да отиде да даде пари да му го направят професионално задното стакло .

Аз преди време заради това тъмното фолио си счупих стопа като давах назад вечер не се вижда и сега съм с фолио тип мрежа едно на точки по ма кефи и се вижда вечер.
- успех дали американско дали бг според мен нема значение. Освен ако не се слага на свалящи прозорци и там си трябва разглобяване на врата и много нерви по добре на мастор да ти го напрай.

На колегата който пита за фолиото llumar да отиде да му сложат само на задното стакло че е най трудно и да гледа внимателно и да помни сам нема да успее па за страничните е лесно може и сам след това, не слагай най тъмния цвят. фолиото е средна работа аз мисля че не си струва след време може ти доде мерак да го смениш с друго. Ако ще спускаш стакла пак се драска ако не са ти наред уплатненията стаклата ти надрани ли са отвън слагай по евтино аз моето го менкам на година и половина две кат ми омръзне

Потребителски аватар
gomez
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот gomez » Нед 08 юни 2008 15:14

http://www.llumar.hu/bulgarski/addressbg.htm

В квартал Лозенец, пада се срещу МОЛ-а, две преки навътре !!!
ул. Цветна градина 24 !!!

Но не се мъчете сами......не става като на клиповете !!! Всяка прашинка и мърсотийка е проблем! И размера при изрязване и изкарването на течността !!!

Потребителски аватар
valyo_v
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот valyo_v » Пон 09 юни 2008 22:02

здравейте.. до сега не бях чувал за това фолио!моя голф го взехме от германия с фолио FoliaTec което си има сертификат и печат по стъклата,но предполагам че поради староста му вече (според цифрите е около 8 годишно) на задното стъкло започна да се прецаква фолиото и да се отлепя по краищата :( сега мисля да го сменям,но не искам да си слагам фолио от 3лв ролката че като знам колко е отвратително и как не се вижда през него.. :roll:
във Варна че вече и в Добрич слагат някакво американско фолио което не е от евтините (около 20 лв е метъра или нещо подобно) и съм чувал че се вижда добре през него и не се надрасква и мисля да слагам от него,но вие ме заинтигувахте с това LLUMAR! ако някой може да каже каква е цената за фолиото + монтаж от фирмата и дават ли документ за пред куките че няма проблем да се кара с такова фолио(а за предните странични стъкла?). ако е така и е прилична цената (до колкото разбрах около 30лв на квадрат е самото фолио) съм готов да си сменя фолиото на всички стъкла.

това да има печат на фолиото или документ за него е мн добре,когато куките се заядът и им покажеш.. започват да мънкат и ти пожелават приятен път понеже не знаят за какво иде реч и не рискуват да успорваш акта след това :)
на моята само на предното стъкло нямам фолио и така е внесена регистрирана в кат и вече за 4та година ще минава преглед в бг без проблем.предполагам не се заяждат понеже от вътре навън се вижда мн добре дори и на тъмно.

Потребителски аватар
wolf
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот wolf » Вто 10 юни 2008 13:48

дали продавачите предлагат и монтаж?

Потребителски аватар
CA7772MC
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот CA7772MC » Вто 10 юни 2008 14:54

За това фолио LLUMAR съм чувал че дават гаранция до 5г.Като стана на въпрос за фолио......... ако тонирам стъкалата на 15 % заводско,и отида на техно тест дали ще ми променят в талона това нещо.

Върни се в “Направи си сам!”