лостче за чистачки

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
troy99
Автомобил:
Двигател:

лостче за чистачки

Мнениеот troy99 » Нед 08 юни 2008 14:34

Здрасти на всички колеги.Имам един въпрос отностно лостчето за чистачките че вече останах без нерви до преди малко се цапах заради пръскалките че нещо не бачкат.Та въпроса ми е как се разглобява това чудо почти успях да махна долната кора даже и това неможах да направя искам достъп до онези пластинки да ги позачистя малко че нещо много мърсотия и за това нещат да пръскат...

п.п. моторчето работи пробвал съм го,колата е голф 2

Потребителски аватар
valkilmera
Автомобил: Golf3 4 Audi A3
Двигател: ABS AZD 8P

Мнениеот valkilmera » Пон 09 юни 2008 22:56

За какво говориш колега!!!
За лост4ето или за пръска4ките.
Оточни се!!! :shock :banghead:

Потребителски аватар
Gesha_GTI
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Gesha_GTI » Вто 10 юни 2008 22:53

пластмасовите кори се отвиват с 2 винчета от долу.След това отвиваш централния болт на волана,вадиш го и има четри болчета който държат двете лостчета :wink:

Потребителски аватар
milmar
Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
Двигател: 1Z and CBDC

Мнениеот milmar » Сря 11 юни 2008 9:00

Gesha_GTI написа:пластмасовите кори се отвиват с 2 винчета от долу.След това отвиваш централния болт на волана,вадиш го и има четри болчета който държат двете лостчета :wink:

Точно така се разглобява !
Но .....
:snorkel02
много неприятна работа , аз съм отварял и почиствал моите не знам колко пъти :x , но просто не са направени добре , пък и пластмасата е "поразклатена" , разбита . Тези контакти като не контактуват добре - греят , нагарят :? става още по-лошо , проблема е че помпичките се захранват директно , а не през реле .

Потребителски аватар
valkilmera
Автомобил: Golf3 4 Audi A3
Двигател: ABS AZD 8P

Мнениеот valkilmera » Чет 12 юни 2008 0:46

...

Потребителски аватар
biostrong
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот biostrong » Чет 12 юни 2008 15:30

на мен след като ми писна да сменям лостове - точно заради този проблем с пръскалките накрая си смених лоста с такъв от МК3 и нещата заспаха - направен е много по-кадърно просто не е с пластини а е с ключета - обаче иска и преправяне

вариант 1: разглобяваш всичко и вадиш чак конзолата (кожуха) около ключа за запалване и я сменяш с такава от г3 - според мен е по лесния вариант - и след това вече си слагаш ключ от мк3

вариант 2: оставяш си твоята конзола но - режеш долната дупка за болта за закрепване на лостчетата - после завивваш мисля че на дясната дупка беше болта (само той пасва) после взимаш 1 винт (не болт) дълъг примерно 1 сант повече от твойте болтове и по дебеличък и го навиваш в лявата дупка на лостовете но така че да се вреже в алуминия отдолу някаде извън стандартната дупка за болта защото отворите не съвпадат а отдолу просто не слагаш нищо - аз съм така и нямам грижи ама както казах иска малко пилене и преправяне

цветовете на кабелите съвпадат 1:1 даже остават 2 свободни от ключа на тройката само че ако взимаш такъв ключ си отрежи и буксите от кабелите на 3ката че са различни от на 2ката

troy99
Автомобил:
Двигател:

:)

Мнениеот troy99 » Пон 23 юни 2008 19:02

Благодаря за изчерпателните отговори :-) успях да го разглобя това чудо позачистих пластинките и пак нищо купих и друго моторче но проблема не е от нито едно от двете моторчето за праскалките върти само че бавно следователно и него разглобих...нищо му няма на моторчето стига ток до него но не достатъчно ще го закарам на токаджия да го направи че ми писна...вчера 2 часа в жегата се занимавах с това чудо :-D
Още веднъж благодаря на всички 8)

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”