Задна чистачка - Г4 - как да стигна до нея

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
forski
Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
Двигател:
Контакти:

Задна чистачка - Г4 - как да стигна до нея

Мнениеот forski » Вто 10 юни 2008 18:57

Колеги как да стигна до чистачката на петата врата че нещо насича като я включа.Какво се разглабя,искам да я смажа с някаква смазка да не вземе да изгори моторчето.Аз поне тъкава диагноза и слагам,някой ако мисли че е друго да каже :wink:
mod edit: vasstop

Потребителски аватар
Гумата
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Гумата » Вто 10 юни 2008 19:07

И при мене спира по средата на прозореца ама когато не е пускана за по дълго време когато я пусна и вали сама се оправя явно нещо клеясва ама не съм я разглобявал изглежда ми доста сложно за разглобяване май се сваля кората ама ме е страх да не изпочупя щипките.

Потребителски аватар
forski
Двигател:
Контакти:

Мнениеот forski » Вто 10 юни 2008 19:16

Абсолютно същият проблем е и при мен колега,и причината да не я разглобя до сега е същата :lol: :lol: :lol:шибана чистачка

Потребителски аватар
Гумата
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Гумата » Вто 10 юни 2008 19:38

forski написа:Абсолютно същият проблем е и при мен колега,и причината да не я разглобя до сега е същата :lol: :lol: :lol:шибана чистачка

Ако искаш пробвай да я напръскаш с WD40 но няма да има особен ефект.При мене и предните го правят този проблем но не винаги независимо на коя степен ги пусна се движат всеедно е на първа степен но съм решил да не ги пипам докато тотално не се скапят.

Потребителски аватар
forski
Двигател:
Контакти:

Мнениеот forski » Вто 10 юни 2008 19:46

Имаше тема за предни бавноработещи чистачки,колега се оплакваше че едвам се влачат и лечението което му препоръчаха докторите беше разглабяне и смазване на движещите се механизми защото клеясвали :roll: Ще разглабям и аз ами не мога да се накумя още :lol:
Мен ме е страх да не изгори някое моторче че на предната кола Опел Асма ми изгоря моторчето на задната чистачка и се наложи да дам 70кинта а не ми се даваха :evil:А тук ще е примерно не 70 ами 170

Потребителски аватар
gomez
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот gomez » Вто 10 юни 2008 20:14

Сваля се кората като първо се развиват две винтчета в дръжките(ръкохватките на кората) после се дърпа и се маха, на щипки е! После се вижда механизма и го смазвате с масълце и готово !!! :wink:

Потребителски аватар
forski
Двигател:
Контакти:

Мнениеот forski » Вто 10 юни 2008 20:24

тенкю вери мач :lol: :wink:

Потребителски аватар
security_g
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот security_g » Вто 10 юни 2008 22:34

и аз имам тоя проблем със задната чистачка!!!!

Потребителски аватар
forski
Двигател:
Контакти:

Мнениеот forski » Сря 11 юни 2008 6:59

Май е всеобщо заболяване,някой ще трябва да се жертва за всеобщото благо и да я разглоби че да светне и останалите братя как става номера :lol: :lol: Аз ще пробвам да я поправя(счупя) в неделя

Потребителски аватар
junakov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот junakov » Сря 11 юни 2008 16:47

forski написа:Май е всеобщо заболяване,някой ще трябва да се жертва за всеобщото благо и да я разглоби че да светне и останалите братя как става номера :lol: :lol: Аз ще пробвам да я поправя(счупя) в неделя

Бъдете много внимателни ако махате цялата ма'инка от капака , тръбичката за пръскалката е алуминиева и минава през средата на машинката има скоба от външната страна след сваляне на рамото огледаъте добре от външния край , аз съм смазал предните със спирачна течност и преди това малко вд 40 но вд 40 не помага слага се поне леко да се раздвижат после по 5 мл спирачна течност на рамо , (став лесно със спринцовка с игла ) същата процедура на шарнирните връзки става и без да се свалят корите на 100 процента само сваляте винтовете от към мотора леко надигане на пластмасата и пръскане , а за задната ако не се раздвижи така има проблем с платката за управление всеки алармаджия може да я поправи кофти работа минах по всичките пътища де--------ба и чистачките успех на всички

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Сря 11 юни 2008 21:54

И моята почти винаги прави кратка пауза при първото пускане /на обратния ход/ но след това си работи нормално без тормоз така че не мисля да се занимавам с това докато не видя промяна към по-лошо поведение. Изглежда си е почти "серийна екстра" за Г4 :wink:

Потребителски аватар
batkotivalio
Автомобил: VW Golf TDI
Двигател: AJM
Контакти:

Мнениеот batkotivalio » Чет 12 юни 2008 1:55

Да слабо място е явно задната чистачка. И при мен започна да се влачи бавно докато един ден спря. След старателно разглабяне с неохота забелязах че има и ръжда по зъбните колела и четките са заминали. Тъй като се ориентирах към друго моторче(втора употреба) така и не разбрах къде е проблема. Аз предполагам че са четките. Ако някой му се знимава да се разходи до Ботев или Симеон да попита дали е възможна смяната на четките, че за съжаление до колкото въдях проводниците им бяха точково заварени :( И ест да сподели!!!

Потребителски аватар
forski
Двигател:
Контакти:

Мнениеот forski » Чет 12 юни 2008 7:00

Колко струва моторчето втора ръка колега??

Потребителски аватар
batkotivalio
Автомобил: VW Golf TDI
Двигател: AJM
Контакти:

Мнениеот batkotivalio » Чет 12 юни 2008 11:04

повече от 50 -60лв. не е, но като търсих имаше една морга дет стотачката си иска :(...

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”