Проблем със превключването на скорости при високи обороти!
- Karmann13
- Автомобил:
- Двигател:
Проблем със превключването на скорости при високи обороти!
Колеги, имам следният проблем с Corrado-то...Моторът е 1.8 16V! При движение в нормални обороти 3-4 хиляди оборота скоростите си влизат съвсем леко трудно, има някакво усилие, но си влизат! Но във високите обороти 6-7 хиляди-при голямо натварване на мотора,примерно от 2ра на 3та или от 3та на 4та скоростите влизат доста трудно направо трябва да със яд да се вкарват!
На какво може дасе дължи този проблем...скоростна кутия? съединител? Благодаря предварително!

Най вероятно е от кутията или (ако имаш късмет) от самия скоростен лост със жилата доста често се разбива и от там идва по трудното вкарване на скоростите. Но пък от друга страна казваш че при ниски обороти си влизат и аз бях така докато не смених кутията и всичко се оправи може би имаш износени синхронизатори,наи често при Корадо заминават 2-ра и 3-та
- Karmann13
- Автомобил:
- Двигател:
G60 написа:Най вероятно е от кутията или (ако имаш късмет) от самия скоростен лост със жилата доста често се разбива и от там идва по трудното вкарване на скоростите. Но пък от друга страна казваш че при ниски обороти си влизат и аз бях така докато не смених кутията и всичко се оправи може би имаш износени синхронизатори,наи често при Корадо заминават 2-ра и 3-та
Стига бе...

Да ти кажа преди малко бях навън с колата и я рендосах доста!До прекъсвач на 2ра и до прекъсвач на 3та и си влизаха скоростите, трудно, но си влизаха!Само веднъж от 2ра на 3та влезе трудно и се чу един неприятен звук, все едно не беше влязла 3тата! А има и още нещо-на самия скоростен лост има една пружина която държи самият лост по стегнат, тя ми се счупи и си мисля дали е възможно оттам да се бърка нещо?
Възможно ли е да е от някакви настройки на самите скорости, да не са настроени нещо?А как мога да определя дали е от скоростният лост и жилата-по благоприятния вариант...?
- don_pepone
- Автомобил:
- Двигател:
Да по принцип може и от помпата да е, но тои мисля че я смени с нова ако не се бъркам така че при него тоя вариант отпада. Освен ако помпата не е чисто нова а е от моргата тогава има вероятност да не е хубаваdon_pepone написа:странно и аз имам същият проблем със скоростите но сменях кутията и пак го има проблема,но си мисля че е от помпата за налягането на саединителе защото ми е мазен педала. ама сега не знам ко да мисля савсем се обарках.

- Karmann13
- Автомобил:
- Двигател:
Помпата не е нова, но проблемът със спирачките се оправи! Преди малко обезвъздуших и съединителя, за да съм сигурен че и оттам не идва някакъв проблем!
Като поразгледах жилата, които отиват към скоростната кутия, и точно където механизмът се захваща към скоростната кутия видях че има някакви федерации, т.е. едни от връзките не са достатъчно стегнати...Така надали добивате точна представа но мисълта ми е възможно ли е от тези хлабини да идва проблемът?
И другият ми въпрос е ако е заминал някой от синхронизаторите, ще се чува ли това виене, което се чува, когато започне да си заминава скоростна кутия? Защото при мене такова виене нямам...
Като поразгледах жилата, които отиват към скоростната кутия, и точно където механизмът се захваща към скоростната кутия видях че има някакви федерации, т.е. едни от връзките не са достатъчно стегнати...Така надали добивате точна представа но мисълта ми е възможно ли е от тези хлабини да идва проблемът?
И другият ми въпрос е ако е заминал някой от синхронизаторите, ще се чува ли това виене, което се чува, когато започне да си заминава скоростна кутия? Защото при мене такова виене нямам...

- Karmann13
- Автомобил:
- Двигател:
divaka написа:spam баце много го цедиш бе,значи на корадото незнам дали е като на голфа ,още не съм го отварял от долу но на голфа има една пласмасоова топка като като ябалковиден болт и есто се износва и може от това да е проблема
Еми как да не го цеди човек бе, то си го иска!

А какво имаш предивид с това отдолу-под скоростният лост ли?

- scirroco71
- Автомобил:
- Двигател:
Не е като на Голфа Радоdivaka написа:spam баце много го цедиш бе,значи на корадото незнам дали е като на голфа ,още не съм го отварял от долу но на голфа има една пласмасоова топка като като ябалковиден болт и есто се износва и може от това да е проблема

- scirroco71
- Автомобил:
- Двигател:
от скоростния лост до кутията има лостови механизми създаващи подобни проблеми , виж дали не заяждат при рязко превключване или дали нямят големи хлабини и да не могат да предвижват следващите след тях - не е голяма философия трябва малко време нерви и търпение , а и втори човек, при мен (със сироко) имаше подобни проблеми точно от това мисля ,че едва ли има огромна разлика при теб
- prokopoff
- Автомобил:
- Двигател:
scirroco71 написа:от скоростния лост до кутията има лостови механизми създаващи подобни проблеми , виж дали не заяждат при рязко превключване или дали нямят големи хлабини и да не могат да предвижват следващите след тях - не е голяма философия трябва малко време нерви и търпение , а и втори човек, при мен (със сироко) имаше подобни проблеми точно от това мисля ,че едва ли има огромна разлика при теб
на корадото няма лостов механизъм има 2 жила който имат болтове за реглаж, единия е отпред на избирача другия е вътре при лоста, пробвай от там дали няма да ги нагласиш
Върни се в “Scirocco & Corrado”