Смяна на носачи на Пасат В5
Смяна на носачи на Пасат В5
Уважаеми колеги, притежател съм на Пасат В5, ТДИ ПД, 85 квт. Колата е много добра, особено на магистрала, удоволствието е голямо. Това, което ме провокира да взема отношение е начина, по който се демонтира горният преден носач. При опита да го демонтирам, се оказа ,че болта от вътрешната страна не може да се извади, защото опира в шасито. Освен срязване на болта или евентуално демонтиране на целия амортисьор и пружината друг начин не виждам. Има ли ? Не допускам германеца да е допуснал недоглеждане, по скоро аз не съм видял нещо.
- Radoslav_Radev
- Автомобил:
- Двигател:
ре
зависи от коя сваляш носач,ако е от ляво навиваш пълен десен,и съответно за от другата страна,мястото през което минава болта/отвора/ може с тъп секач леко да се поотвори,всичко можеш и сам да направиш,аааааааааааааааааааааааааа и да не забравя ЧУКЕТО,наи важният от инструментите, успех
- ifidik
- Автомобил: Corrado TDI 4x4
- Двигател:
- Контакти:
Re: ре
няма такъв ремонт при който да изрежеш болт и да сложиш някакъв.отвиваш трите болта на тампона на амортисьора и с леко преместване,ще стане и по лесния начин.Radoslav_Radev написа:зависи от коя сваляш носач,ако е от ляво навиваш пълен десен,и съответно за от другата страна,мястото през което минава болта/отвора/ може с тъп секач леко да се поотвори,всичко можеш и сам да направиш,аааааааааааааааааааааааааа и да не забравя ЧУКЕТО,наи важният от инструментите, успех
Наистина не може да има демонтаж с рязане на каквото и да е, ако
това не се налага по някаква причина. Стигнах до същия извод -с отвиване на трите болта, които държат пружината и амортисьора, вероятно ще се наложи да използвам скоби за пружината. И все пак мисля, че конструктивно е могло да се реши много по просто.
това не се налага по някаква причина. Стигнах до същия извод -с отвиване на трите болта, които държат пружината и амортисьора, вероятно ще се наложи да използвам скоби за пружината. И все пак мисля, че конструктивно е могло да се реши много по просто.
Благодаря, ще пробвам и ще споделя резултата! Стана много бързо и лесно ........ в сервиза?! Горен и долен ляви предени носачи/86 и 128 лв./ задни накладки, реглаж и всичко това общо 410 лв.
Последна промяна от chavo на Пет 20 юни 2008 20:09, променено общо 1 път.
- trunner
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
В тази връзка едно питане, та да не пускам нова тема: Скъсан ми е прахоуловителя на единия заден амортисьор. Поръчал съм два броя (един и за другата страна, че и той е готов) за утре. Питането ми е как да сваля амортисьора - така като го гледам трябва първо да отвия долния болт и след това двата на металната плочка в горния край. Според мен така требе да си излезе без проблем, но нека някой който е вадил да се включи, та да не направя някоя по-голяма беля.
Благодаря предварително.
Благодаря предварително.
Re: Смяна на носачи на Пасат В5
chavo написа:".... е начина, по който се демонтира горният преден носач..."
Това кратко ръководство ако не ти помогне поне няма да ти навреди.
Успех