След като си купа модема за "Макс Телеком" мога ли после да го продам или ще събира пепел некъде у нас?
Т.е. дали ще искат да пуснат на некой друг без да искат и той да си го купува, а да му продам моя?

Въпрос за Макс Телеком и модема им.
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- Kaizer Soze
- Monseigneur
- Автомобил: Dacia Sandero Stepway
- Двигател: 2017
- Контакти:
Не.
Модема на Навини наботи само с базовите станции на Макс.
Можеш да го продадеш само на друг клиент на Макс и те да му го пуснат.
Още няма съвместимост при крайните устройства на различни производители при WiMax технологията, не е стандартизирана докрай и докато се мотат ще излезе следващата технология, която ще ги измете от пазара...
Модема на Навини наботи само с базовите станции на Макс.
Можеш да го продадеш само на друг клиент на Макс и те да му го пуснат.
Още няма съвместимост при крайните устройства на различни производители при WiMax технологията, не е стандартизирана докрай и докато се мотат ще излезе следващата технология, която ще ги измете от пазара...

Re: Въпрос за Макс Телеком и модема им.
Bordiur написа:След като си купа модема за "Макс Телеком" мога ли после да го продам или ще събира пепел некъде у нас?
Т.е. дали ще искат да пуснат на некой друг без да искат и той да си го купува, а да му продам моя?
Чукча писатель?
http://www.maxtelecom.bg/index.php?p=102#sm3
Цитат:
3. Услуги, предоставяни от Макс Телеком
3.2.1. Абонатите/ Потребителите могат да ползват само устройства, с оценено съответствие, съгласно действащото законодателство.
3.2.2. Макс Телеком продава или отдава за ползване устройства на абонатите при подписване на договор и констативен протокол за предоставяне на услугите и техническото оборудване. Абонатът носи цялата отговорност в случай на кражба или повреда на устройствата.
3.2.3. Съдържащите се в инсталационните пакети, устройства, отдадени за ползване, са собственост на Макс Телеком.
За какво ти е да купуваш устройството?
- Ivailo
- Автомобил: VW Golf mk3
- Двигател: AAZ
- Контакти:
chefito написа:тествах в началото макс телеком, но нета беше "липсващ" през 70% от времето...през малкото време, в което успяваше да се върже, нета беше диал ъп от 98-ма...
да не си бил в район с кофти покритие? Тоя колега, дето дадох линк, е супер доволен.. само малко са го прецакали с парите после де..
- chefito
- Автомобил:
- Двигател:
ISRalien написа:chefito написа:тествах в началото макс телеком, но нета беше "липсващ" през 70% от времето...през малкото време, в което успяваше да се върже, нета беше диал ъп от 98-ма...
да не си бил в район с кофти покритие? Тоя колега, дето дадох линк, е супер доволен.. само малко са го прецакали с парите после де..
ами оказа се че съм бил в район с 3 клетки и трябвало нета да ми е светкавица...но уви не беше така...препоръчвам на колегата просто да тества...мисля все още имат такава услуга за 2 седмици тест...
- Kaizer Soze
- Monseigneur
- Контакти:
- Bordiur
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Да ви светна.
Преди малко се върнах от офиса на Макс Телеком.
Така вече няма тестов период, явно са се опарили много от разни човечета дет им завлит у-вата.
Та след 10 мин. успяхме да стигнем до компромисен варянт да ми го даде за през уйкенд-а, и в понеделник мога да ви кажа какви са ми вчепатленията.
Та дотогава можете да спамите колкото си искате.
Тарифата им е 1 г 25лв и у-вото си го купуваш за 140лв. Като след това, ако некой му е нужно у-вото, може спокойно да го продадеш и той да си пусне само абоната от 25лв на месец.
Преди малко се върнах от офиса на Макс Телеком.
Така вече няма тестов период, явно са се опарили много от разни човечета дет им завлит у-вата.
Та след 10 мин. успяхме да стигнем до компромисен варянт да ми го даде за през уйкенд-а, и в понеделник мога да ви кажа какви са ми вчепатленията.

Та дотогава можете да спамите колкото си искате.
Тарифата им е 1 г 25лв и у-вото си го купуваш за 140лв. Като след това, ако некой му е нужно у-вото, може спокойно да го продадеш и той да си пусне само абоната от 25лв на месец.
- Kaizer Soze
- Monseigneur
- Контакти:
black` написа:Е като се има предвид че некском е закупен от интел, а познай на кой устройствата ще са съвместими и най-продавани в цял свят.
Уффффф... престани....

Запази тишина, защото не е закупен от Интел, а от Intel Capital и MCI Management, което е съвсем по-различно нещо. Второ, не е закупен изцяло а само част от компанията, трето, стандартите не се определят от Интел а от WiMAX форум, в който участват голями производители и много телекоми. Четвърто, чиповете в картите требе са ти съвместими с базовите станции а те при Некском са на Алварион.
Като се имат в предвид тези неща излиза, че логиката и куца.
Върни се в “ОФФ-Топик - други”