Колега с филтър JR панелен, ефекта на ТDI MK4-сложих K&N

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
Тони1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Тони1 » Пон 09 юни 2008 20:18

Dorian написа:
gomez написа: За момента ще съм ''пас'' за чипирането, а и ще следя твоята количка как се чувства след малко повечко километри :D :D

то и аз това мисля да правя, пръсти определено ще стискам :) Дориан а ти на какво мнение си за филтъра мислиш ли да слагаш ?

Потребителски аватар
Dorian
Автомобил: Golf 4 TDI
Двигател: AHF

Мнениеот Dorian » Вто 10 юни 2008 1:12

gomez написа:Надявам се да стискаш палци, а не да чакаш да се разпадне нещо ?!! :wink: :roll:

Хехе найстина ти стискам палци да нямаш никакви проблеми защото съм на косъм от чипа и само ти можеш даме зарадваш с добри отзиви след някой друг километър :beer :beer

Потребителски аватар
Dorian

Мнениеот Dorian » Вто 10 юни 2008 1:14

Тони1 написа: Дориан а ти на какво мнение си за филтъра мислиш ли да слагаш ?

Ами да дори вече съм поръчал един JR и се надявам утре да е при мен,ако всичко е ок и аз ще пиша отзиви за него :wink:

Потребителски аватар
gomez
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот gomez » Вто 10 юни 2008 7:06

Дотук съм минал около 5000 км. с чипа !!! Градско и извън, бая съм настъпвал колата, проблеми засега не съм имал, да чукна на дърво ! :wink:

Потребителски аватар
gomez
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот gomez » Вто 10 юни 2008 11:01

Ето наблюденията ми от преди малко ...... колата мноооого по-малко пуши отпреди( само като я настъпя яко ) , мисля че за това има заслуга най-вече почистването на дебитомера! Сутринта и студеното ми палене беше без изпушване и моментално !!! А за вървежа, и на високи обороти тягата ми се струва по-голяма!!! Извод : мнооого доволен !!! :wink: :lol:

Потребителски аватар
Тони1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Тони1 » Вто 10 юни 2008 11:24

Зарибител :mhihi:

Потребителски аватар
Andonov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Andonov » Вто 10 юни 2008 12:48

gomez написа:Ето наблюденията ми от преди малко ...... колата мноооого по-малко пуши отпреди( само като я настъпя яко ) , мисля че за това има заслуга най-вече почистването на дебитомера! Сутринта и студеното ми палене беше без изпушване и моментално !!! А за вървежа, и на високи обороти тягата ми се струва по-голяма!!! Извод : мнооого доволен !!! :wink: :lol:

Не знам защо се заблуждавате с пушенето.
Обеснявам го на кратко,че иначе много може да се пише:
Горивото на колата е заложено в така наречена карта като функция от дебитомера.Така че няма ли въздух - няма гориво.Друг е въпроса при не работеш дебитомер или зле чипосана кола.Аз визирам само смяна на един филтър с друг.
Ако греша нека ме поправи BREZEL.

Потребителски аватар
gomez
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот gomez » Вто 10 юни 2008 13:05

Колега, казах че незнам от кое от двете е , но е факт !!! Явно е от филтъра !!! :wink:

Потребителски аватар
Тони1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Тони1 » Пет 13 юни 2008 19:34

моят филтър трябваше неска да е пристигнал от хиид ,но сутринтта както си карах весел към еконт(същност не бях много весел тъй като жената още от ранина ми трошеше нервите...) та обаждам се на момчето от хиид да го питам,сичко нали е ок,и той ми казва,че са нямали на склад и не ми го е пратил :roll: и сега ще чакам сигурно поне месец :? и дали ще си заслужава накрая ....

Потребителски аватар
Dorian

Мнениеот Dorian » Пет 13 юни 2008 20:43

Моят бъдещ панелен филтър утре на обяд трябва да e във Варна и :077:
А иначе днес си почистих дебитомера както е описал колегата gomez,но голям зор беше докато открия този препарат :!:

Потребителски аватар
gomez
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот gomez » Пет 13 юни 2008 21:13

Почувства ли някъква разлика ??? :wink:

Потребителски аватар
Dorian

Мнениеот Dorian » Съб 14 юни 2008 12:10

Днес си сложих филтъра JR,промяна във вървенето не усещам никаква поне за сега,но звукът се промени съвсем лекичко.
И след почистването на дебитомера и новият филтър сега като чели по не изпушва черно в критичните обороти или на мен така ми се струва.
Извода за мен е: ако някой слага панелен спортен филтър с цел да бяга повече колата ще остана разочарован,но ако е с цел и да подобри състоянието и работата на мотора и евентуално по-нисък разход на гориво си заслужава :wink: :wink:

Потребителски аватар
Тони1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Тони1 » Сря 23 юли 2008 18:44

Днеска пристигна и моят филтър .... само,че никак не сам радостен ...филтъра разбира се с моя куцус ,не става на кутията на пасата малко по голям е ,момчето от хиид ми каза да съм го резнел малко от страни ,и то како стана голямо рязане падна цял ден и в крайна сметка го нагодих с 300 зора,щото много надигаше ,притеснявам се обаче,че кутията не можа да щракне от всички страни,само от трите където има щипки на третата няма щипка и съвсем леко стъчи отворена,филтъра е на долната стрaна и е прилепнал плътно , дебитомера смуче от горната която леко стърчи....дали може някоя мизерия да се промъкне от там и да стане мазалото,че вече се побърквам и само давам refresh на темата с надежда някой да ме утеши... ??? :No

Потребителски аватар
Dorian

Мнениеот Dorian » Сря 23 юли 2008 20:55

И моя JR беше малко по дебел от обикновения филтър,но капака на кутията се затвори дори по-плътно от преди,но това чак да режеш филтъра явно доста нее влизал :roll:
Тони1 защо не им върна филтъра и дати пратят точния модел за твоята колица :?:

Потребителски аватар
gomez
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот gomez » Сря 23 юли 2008 20:56

Снимай да видим за какво иде реч !!! А моя K&N си влезна точно !!! :wink:

Върни се в “Дизелови агрегати”