Колата е голф мк2
рязане на пружини ?
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- lucky7o
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
рязане на пружини ?
Някой да си е резал пружините ? И какъв в вфекта ? Дали ще клекне малко колата и дали ще мога да вкарам 15ки ? В момента правя доста работи по него,но точно сега не остават пари за спортно окачване
Да ли ще стане ако резна 3-4 намотки
?
Колата е голф мк2
Колата е голф мк2
- Rakarov
- един обикновен Голфаджия
- Автомобил: Polo GTI
- Двигател: 1.8 Turbo
- Контакти:
Колега аз имам четворка и аз искам да я направя по-ниска...единия вариант е да си закупиш нови пружини а другия е да ги отрежеш...но 3 намотки са АДСКИ МНОГО...една макс...все пак така са излезнали заводско и не е преценявано, че ще бъдат отрязани пък камоли с 2,3 или повече намотки...не разбирам много много...нека някой колега който има повече представа ни обясни по-подробно и ни обясни как седят нещата...
Иначе колегата "tomcat" е най-прав...
Иначе колегата "tomcat" е най-прав...
- lucky7o
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
:(
То хубаво че са 100 лева ама... Сега 200 лв за брони дадох предна и задна лети джанти чаакам до края на седмицата, 4 врати и 2 калника си купих и ... След месец ще зема едни и амортесиорите ще сменя,но за момента това ми е варянта но незнам какво ще стане и затова питам,а и за скорости за 3ка дадох 200лв че ги счупих и понеже са свалени и съединител купих ии .... Тъй че ако някой не ми подари едни
ще режа моите 
- lucky7o
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
а
andonov написа:Ами с амортисьорите какво ще ги правиш?![]()
Всеки амортисьор се слага в комплект със пружина за тази дължина и твърдост.
Това е така заради хода на едното и другото и твърдостта.
Мисля че ме разбра какво искам да ти кажа.
Честно казано не те разбрах много
- pRo_4_LiFe
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
По-добре не го прави. От завода производител са изчислили тази пружина на какво напрягане е подложена, на какъв напън и усукване. Отделно амортисьора е разработен по хода на пружината -> следователно ако отрежеш пружината скъсяваш хода на амортисьора което ще доведе до изпускане и при евентуален случай на точно най-неподходящото място и тогава колата ти може да клекне колкото искаш... И аз имах подобен проблем, само че аз исках да я повдигам, но в последствие се случиха други много по неприятни неща и се налага да продам джантите. Или си смени нацяло окачването или си търси по-къси пружини. Другия вариянт е да си намериш изморени пружини, но не ти ги препоръчвам, може да се счупят!
- lucky7o
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
;
Ок де,но като взема по-къси пружини трябва да взема и някави други амортесиори (какви) ? Сега ще слагам едни 15-ки и то съвсем ще стане като кънтри 
Re: ;
lucky7o написа:Ок де,но като взема по-къси пружини трябва да взема и някави други амортесиори (какви) ? Сега ще слагам едни 15-ки и то съвсем ще стане като кънтри
Но няма да ти опират гумите...
- lucky7o
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
=)
Отказахте ме ще почакам малко няма да режа
Може да се заключва темата !
Мерси за отговорите
Може да се заключва темата !
Мерси за отговорите