Боядисване на лайсните на броните и вратите - г4

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
badjo-vw
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот badjo-vw » Чет 21 фев 2008 21:05

kilima написа:
badjo-vw написа:
sali-juventus написа:moqt savet e da ne gi pipa6, 6tot na 4ernoto ne se li4i nadraskanoto. sled tazi boq ako q nadraska6(nay-veroqtno 6te e po laysnata) 6te trqbwa da se preboqdisa ili .... t.e. 6te ti sazdade problemi.
колега не си много прав зависи от качеството на боята и пръсни примерно четири ръце лак пък после ще видим - това е пробвано вече и няма проблем

Сьгласен сьм.Като има лакче , може и да се пастира и си е екстра :)
Според мен не е хубаво сам да го правиш.Иди при някой старателен майстор и му плати да ти свьрши работата.Нямаш представа 1на кофти направена лайсна колко може да загрози колата...

е за тва вече си прав :)

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Чет 21 фев 2008 21:35

обичам да се занимавам....хоби ми е....къде ще му е кефа ако я оставя на майстор?

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Пет 22 фев 2008 9:22

:roll:

Потребителски аватар
badjo-vw
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот badjo-vw » Пет 22 фев 2008 9:26

бягай за боя в двора на solis щорите до търговията

Потребителски аватар
bomber
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bomber » Пет 22 фев 2008 12:14

badjo-vw написа:бягай за боя в двора на solis щорите до търговията
и после ти я пълнят в спрей и си ти :twisted: Разбира се след съответната подготовка на пластмасите.

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Пет 22 фев 2008 12:16

bomber написа:
и после ти я пълнят в спрей и си ти :twisted: Разбира се след съответната подготовка на пластмасите.

е да де.....как да ги подготвя тия пластмаси...със сигурност ги свалям...измивам...обезмаслявам...обезпрашавам...ама им требе некъв грунд или не знам какво...шприц? не знам как се казва....тенекето няма ли го деа да даде 2-3 реплики... :roll:

Потребителски аватар
kilima
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kilima » Пет 22 фев 2008 13:20

chefito написа:
bomber написа:

е да де.....как да ги подготвя тия пластмаси...със сигурност ги свалям...измивам...обезмаслявам...обезпрашавам...ама им требе некъв грунд или не знам какво...шприц? не знам как се казва....тенекето няма ли го деа да даде 2-3 реплики... :roll:

Едно приятелче каза ,че щял броните на пасата (те са целите такива) да ги боядисва.Пьрво някакьв грунд нанася и след това боя.

Другото което е ще ти препорьчам да не се занимаваш сьс тьпи спрейове.Да ти ги правят ,па флакончета ,пьк направи си сам...виждал сьм резултати от подобни манипулации и е отврат.Иди при бояджията да ти я прьсне с професионалния пистолет,че дори ако не искаш никаква прах и в камера може да стане.Няма чак толкова много пари да ти вземе.И си земи оригиналната за колата боя...

Можеш и да полираш колата цялата,лайсните да не станат по-льскави от нормалната боя..А пьк ако не ти се дават толкова пари само я ваксирай за покритие и бляськ :)

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Пон 16 юни 2008 14:28

нямаме ли някой спец?

Потребителски аватар
Dorian
Автомобил: Golf 4 TDI
Двигател: AHF

Мнениеот Dorian » Пон 16 юни 2008 14:57

Колега най-лесно е като отидеш там кадето ще ти правят боята да кажеш че ти трява някакъв грунд или пластификатор за подгутовката на елементите и продавачите от магазина ще ти кажат най-точно какво ти трябва,все пак това им е работата :idea: :idea:
Успех в начинанието :wink:

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Пон 16 юни 2008 15:14

Dorian написа:Колега най-лесно е като отидеш там кадето ще ти правят боята да кажеш че ти трява някакъв грунд или пластификатор за подгутовката на елементите и продавачите от магазина ще ти кажат най-точно какво ти трябва,все пак това им е работата :idea: :idea:
Успех в начинанието :wink:

хм, има логика...ще ги подпитам.. :idea:

Потребителски аватар
katcko
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот katcko » Пон 16 юни 2008 19:15

колега,за да боядисаш тия пластмаси и боята да не се напука или олющи първо трябва да ги минеш с водна шкурка,след което да ги наръсиш със грунд за пластмаса-шприц(има го и на флакони),а може да използваш и обикновен шприц.след като ги наръсиш шприца изсъхва за секунди,минаваш и него на водна шкурка,оставяш го да изсъхне идеално,след което ги минаваш с парцалче напоено с корселин,за да ги почистиш ако се е полепил някакъв боклук и боядисваш!най-лесният вариант за теб е да идеш където правят флакони,да си направиш цвета и да ръсиш.наи-добре е да свалиш всички детайли които смяташ да боядисаш,защото иначе те чака сериозно облепване,а поне за мен то е най-изнервящо.пожелавам ти успех,да качиш снимки,за да видят и другите които се интересуват и ако мога да помогна с още нещо съм насреща...... :wink:

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Пон 16 юни 2008 19:16

katcko написа:колега,за да боядисаш тия пластмаси и боята да не се напука или олющи първо трябва да ги минеш с водна шкурка,след което да ги наръсиш със грунд за пластмаса-шприц(има го и на флакони),а може да използваш и обикновен шприц.след като ги наръсиш шприца изсъхва за секунди,минаваш и него на водна шкурка,оставяш го да изсъхне идеално,след което ги минаваш с парцалче напоено с корселин,за да ги почистиш ако се е полепил някакъв боклук и боядисваш!най-лесният вариант за теб е да идеш където правят флакони,да си направиш цвета и да ръсиш.наи-добре е да свалиш всички детайли които смяташ да боядисаш,защото иначе те чака сериозно облепване,а поне за мен то е най-изнервящо.пожелавам ти успех,да качиш снимки,за да видят и другите които се интересуват и ако мога да помогна с още нещо съм насреща...... :wink:

:bowdown :bowdown :bowdown

НЯМАМ ДУМИ! ЕВАЛА!! Другата седмица се заемама и ще снимам!!!

Потребителски аватар
badjo-vw
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот badjo-vw » Пон 16 юни 2008 21:51

колега още ли не си ги оправил--давай че 21 идва :) :wink:

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Вто 17 юни 2008 9:03

badjo-vw написа:колега още ли не си ги оправил--давай че 21 идва :) :wink:

ще взема боята и направо там ще пръскаме :idea:

Потребителски аватар
anger
Автомобил: GTE GMK7 und Tiguan MK2 TDI
Двигател:

Мнениеот anger » Вто 17 юни 2008 9:26

А замислял ли си се да ги облепиш с фолио с цвета на колата ти? Мисля, че така е най - безболезнено и евтино. :?:

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”