Двигателя започна да трака!

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
Ixidor
Автомобил: VW Bora 2.0 -- Honda CB500-R
Двигател:

Мнениеот Ixidor » Нед 15 юни 2008 21:30

Като чета тука....
Май и мен ме чака същото дърво :cry: :x

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Пон 16 юни 2008 9:13

не ниско нарлягане,а въобще липса на налягане на маслото,защото още в самото начало почват да тракат хидравличните павдигачи и лампата за ниското налягане(0.5 бар)свети....значи налягането е од 0.5 бар....
Колкото и странно да звучи това е по-добре,защото може да се касае за нещо сравнително лесно за отстраняване и по-безобидно от основни и биелни лагери...(ако бяха те първата сигнализация щеше да е на дълъг път след каране на по-високи обороти)
та замисли се над следното
-запушена "цедка" за засмукване на маслото..много вероятно
-дефект на масления филтър
-маслена помпа(ама не ми се вярва много...)
Първото което трябва да направиш задължително е да отвориш картера....тогава ще имаш вече достатъчно информация какво ще следва нататък...

spoxy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот spoxy » Пон 16 юни 2008 11:47

ами "първата сигнализация" се появи след 1км градско каране в софия след 7-8 часа почивка на колата.
а дано да е нещо малко както казваш.

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Пон 16 юни 2008 12:36

spoxy написа:ами "първата сигнализация" се появи след 1км градско каране в софия след 7-8 часа почивка на колата.
а дано да е нещо малко както казваш.

Идеални условия за седиментиране на разбутани от топлината мъзгочи.Защо така имам предчуствие,че като отвориш картера ще се изсипят купчина боклуци и всичко ще се размине само с това?????Така както го описваш е най-вероятният вариант....и ти пожелавам да е така...Но трябва да отвориш картера задължително....

Потребителски аватар
jagler
Автомобил: PASSAT B-7 2 TDI
Двигател: CFFB-2014

Мнениеот jagler » Пон 16 юни 2008 14:59

Само искам да добавя колегата да не си сменя хидроповдигачите с нови ,защото са ментета пък били те и INA...аз ги бях подмених и после съжалявах добре че си пазех старите и пак тях сложих...виж както казва жокера не съм чистил картера въобще от както съм купил колата 5-6г. това е идея със сигурност ще има боклуци по цедката които намаляват налягането на маслото и от там идва и тракането на повдигачите...и маслото трябва да е 10W40 полусинтетика!

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”