Самоубийство ли е скутерче в София?

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Re: Самоубийство ли е скутерче в София?

Мнениеот Stivi » Вто 17 юни 2008 22:24

ISRalien написа: младост-3 -> люлин-10 и обратно, като с голфа го минавам за 40 минути

За такъв маршрут мисля че със скутер ще се видиш в голямо приключение. Тези моторетки са да си бръмчиш в квартала а не да прекосяваш всеки ден цяла София ама ти си знаеш !

Потребителски аватар
Gesha_GTI
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Gesha_GTI » Вто 17 юни 2008 22:33

За тва разтояние с 50кубика ще си бръмкаш бая,ама горе долу същото ще ти е щот ще си царя на задръстванията :lol: Иначе скутер с въздушно охлаждане нема ядове да го пържиш (колкото по-бързо караш толкова по силна е въздушната струя=>по добро охлаждане)...преди 1 месец и аз се пребих от моя скутер и то от простотия :oops: ,2 седмици ходех като отрепан,нема клякане-нема спане :lol: Но общо взето ако си го решил-само трябва да внимаваш и проблема ти е ниакъв :wink:

Потребителски аватар
Ivailo
Автомобил: VW Golf mk3
Двигател: AAZ
Контакти:

Мнениеот Ivailo » Вто 17 юни 2008 23:30

palikari написа:гледай да не си отидеш във видин да ги пасеш,че заради такива като тебе хората се чудят как да отидат на работа.

МОЛЯ?!

Stivi написа:
ISRalien написа: младост-3 -> люлин-10 и обратно, като с голфа го минавам за 40 минути

За такъв маршрут мисля че със скутер ще се видиш в голямо приключение. Тези моторетки са да си бръмчиш в квартала а не да прекосяваш всеки ден цяла София ама ти си знаеш !

Ми то разстоянието е към 15-18 километра, не е кой знае кво :) Виж ако тръгнеш по околовръстното са си повече, ама през центъра стигам по-бързо ;)

Потребителски аватар
stoqn_g60
Автомобил: Audi 80
Двигател: ADA

Мнениеот stoqn_g60 » Вто 17 юни 2008 23:54

според мен е самоубийство :roll: някак си като си в кола е по -сигурно а с това скутер4е да се мелнеш с 50 60 не е оферта. ак ое за малко растояние да ама за дестинаций от порядъка на 20 30 км ...

Потребителски аватар
parno
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот parno » Сря 18 юни 2008 6:32

винаги съм искал моторетка ама на 2 колела някък си ми се вижда опасничко.падал съм със симсонче и е кофти..ама в задръстванията може да ти е от полза.икономично от към гориво.
ама ако завали дъжд?
някой може да те бутне на някой светофар....
практично може би.
безопасно едва ли.

Потребителски аватар
Viktor_99
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Viktor_99 » Сря 18 юни 2008 6:45

Доста е опасно, но по принцип с разумно каране и много гледане, не би трябвало да има човек проблеми :).

drju
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот drju » Сря 18 юни 2008 7:18

бях със скутер... 2 години само с него се возих - миналата и по-миналата...и жена ми на работа карах - от сточна гара до Малчика в Люлин.
но за мен стана прекалено опасно вече. стрива ли ми се или какво, но тази година колите са много повече от миналата година, а пътищата - ужасни. с малките 12 цола гуми не си е работа. ако ще карам на 2 колела - бих си взел Хонда Трансалп. ТРАХОТЕН МОТОР.
колкото до падането - не смятам, че от скутер се пада по-лесно. колкото до това скутер да падне върху теб - трудна работа, изсулва се изпод теб точно като пистов мотор. върху теб падат обикновено кросарките.
така че на мен ми стига скутер. даже смятам да го продавам - 125цц, Ямаха, със спортен вариатор и кевларен ремък.
но безопасността не е спирачка за повечето хора - ако си имаш муха в главата, то тя си бръмчи :)

Потребителски аватар
Ivailo
Автомобил: VW Golf mk3
Двигател: AAZ
Контакти:

Мнениеот Ivailo » Сря 18 юни 2008 7:32

drju написа:бях със скутер... 2 години само с него се возих - миналата и по-миналата...и жена ми на работа карах - от сточна гара до Малчика в Люлин.
но за мен стана прекалено опасно вече. стрива ли ми се или какво, но тази година колите са много повече от миналата година, а пътищата - ужасни. с малките 12 цола гуми не си е работа. ако ще карам на 2 колела - бих си взел Хонда Трансалп. ТРАХОТЕН МОТОР.
колкото до падането - не смятам, че от скутер се пада по-лесно. колкото до това скутер да падне върху теб - трудна работа, изсулва се изпод теб точно като пистов мотор. върху теб падат обикновено кросарките.
така че на мен ми стига скутер. даже смятам да го продавам - 125цц, Ямаха, със спортен вариатор и кевларен ремък.
но безопасността не е спирачка за повечето хора - ако си имаш муха в главата, то тя си бръмчи :)

Благодаря за съвета, аз не бих си взел нещо над 50 цц първо, защото ще ми трябва "А" категория и второ защото ще върви повече. Ако върви повече ще го натискам повече, ако натискам повече ще е по-голям шанса да се шибна някъде.
За това - прахосмукачка. Пър-пър-пър лека полека и съм в люлин :)

Потребителски аватар
kamo
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот kamo » Сря 18 юни 2008 12:49

kamo написа:Още един глас в подкрепа на карането на скутер в София (май сме малцинство :D ). Преди около месец си го купих и не слизам от него като ми се налага да бръмча из града. Трябва просто повече да се внимава и по-кротко с газта.

Писах вчера, че трябва да се внимава и по-леко с газта и вечерта паднах. :oops: Не знам съдба ли е, кво ли? Или оня отгоре наистина гледа и слуша :) .
Както и да е не беше тежко падане. С малка скорост, но на кофти настилка. Бях на светофара на околовръстното дето е пътя за студ. град. Там нали разширяват сега и има много разхвърлян пясък ли, кво ли и аз не знам. Тръгнах да спирам зад един мерцедес на светофара и едновременно килвам надясно да го подмина. Е, предната гума поддаде и се плъзна и аз на земята. Сега малко куцам, че си ударих големия пръст лошо, но можеше и по-зле да е.
Пак да кажа внимавайте много какво има наоколо Ви и под вас :) и умната.

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”