температура на двигателя на GOLF 4
- hdjfmr
- Автомобил:
- Двигател:
температура на двигателя на GOLF 4
Здравеите колеги имам един въпрос когато карам градско стрелката на температурата минава 90 и се включват перките това нормално ли е заштото на троиката не беше така никога неми е минавала стрелката 90 а перките са се включвали.Благодаря
- Dead man
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил: Hyundai Sonata 2007
- Двигател: 2.0 16V 145HP
- Контакти:
Не е нормално да минава 90....
http://forum.vwclub.bg/viewtopi ... bc650597d3
http://forum.vwclub.bg/viewtopi ... bc650597d3
- joker
- Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
- Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF
hdjfmr написа:Значи проблема е в термостата
хайде сега прибързани заключения......чукни една търсачка и ще видиш,че положението на стрелката на таблото не съответствува на точната температура и при различните табла може да има разлики....дори и при включени фарова стрелката се мести(при мен се мести 1-2 мм надясно).....има един стабилизатор на 10 волта,който най-често е причина за неточности.....неправилно е да се говорви за градуси само по датчика на таблото....
Последна промяна от joker на Сря 18 юни 2008 10:10, променено общо 1 път.
- kickd0wn
- Автомобил:
- Двигател:
joker е напълно прав. По този аналогов прибор не може да се съди за температурата с точност по никакъв начин. Моята стрелка постоянно е закована на 90, а през vagcom виждам много по-различни стойности в диапазон 85-98 градуса. Най-добре си намери кабел и си провери истинската температура преди да започнеш с инвестициите.
- webdude
- Автомобил: Ford Mondeo MK3
- Двигател:
kickd0wn написа:joker е напълно прав. По този аналогов прибор не може да се съди за температурата с точност по никакъв начин. Моята стрелка постоянно е закована на 90, а през vagcom виждам много по-различни стойности в диапазон 85-98 градуса. Най-добре си намери кабел и си провери истинската температура преди да започнеш с инвестициите.
Определено е така ... аз като ми настройваха газовата температурата варираше между 84-94 градуса а прибора на таблото се си стоеше на едно и също положение. Перката се включваше за минута и после пак угасваше, но положението не се променяше на таблото.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”