давате ли бакшиши на БЕНЗИНОСТ. като ви измият стъклата?

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции

Давате ли бакшиш като ви измият стъклата/фаровете по БЕНЗИНОСТАНЦИИТЕ?

зак'во да им давам, това им влиза в задължението!
138
44%
зак'во да им давам, да не съм ги карал да мият!
34
11%
давам когато имам дребни...
79
25%
винаги давам!
31
10%
не давам да ми мият стъклата!
29
9%

Общо гласове: 311
kibo_tom_8440
Автомобил: Passat B7
Двигател: CFFB -2 0 4motion

Мнениеот kibo_tom_8440 » Сря 18 юни 2008 12:35

Rabbit_TDI написа:
yeti123 написа:
zaro написа:а за какво се сърдите като обърнат внимание на някоя по нова и по лъскава кола?
какво толкова
мисля че е нормално.

Е сега май-събудих духоветете.
mhihi mhihi mhihi mhihi

Субиди ги да!
Само да ти кажа че моя таралясник на 13 години изглежда доста по-добре от повечето нови автомобили!
И защо мислиш че е нормално! Има една дума - ДИСКРИМИНАЦИЯ -

А АЗ БИХ ГО ОПРЕДЕЛИЛ ЗА Р А С И З ЪМ
"Що ще ме цакат мене с топла бира". Като е сложен на бензиностанцията то му влиза в задълженията, да пълни , да чисти стъклата, да посрещне и изпрати както подобава за човек с културно поведение. За всичко това той си взема заплатата. Това което го правят някои колеги - бакшиш, е те това разваля цялата история на икономическия ни растеж и т.н. На запад те гонят да ти върнат рестото а ти ще им го тикаш в ръцете. Сами създаваме почва и предтекст за лошото ни име пред ЕС.

assd
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот assd » Сря 18 юни 2008 12:37

егати, само аз ли съм най големия прахосник, щото давам на един пич (даже ми е адаш) повечето пъти по 1лв като ми мие стъклата... ама момчето е пич, и винагиу като спра само той ми пълни, мие стъклата и ми помпа гумите :)

аа гледам че и за заведения става дума, аз много обичам да ни обслужват когато сме с приятели гадни борсуци, едни такива кисели и недоволни с пренебрежителен поглед. и тряскат чаш ии чинии по масата, направо да ги хвърлят от 2 метра, за кво се хабят да идват до масата... обаче като дойде време за плащане е най-голям кеф, пълним стинки с бакшиш 1стотинка, и не ставаме от масата докат оне дойдат да преброят - изражението на лицето видяло 1 стотинка бакшишец е безценно :P :lol:
иначе веднъж само сме оставили 30 лв бакшиш на сметка от 70лв, ама сервитьорката си струваше и си заслужи... тъй че не сме такива гадове, ама тва са пари - требва да се изработят. никъде не пише че трябва да оставям нещо, пък и съм бил в германия - там е нещо ненормално да оставяш бакшиш, и не се толерира изобщо, всичко си е в цената и 50 цента да имаш ресто ти го връщат.

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Автомобил: A6 C5
Двигател: BFC
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Сря 18 юни 2008 12:48

kibo_tom_8440 написа:
Rabbit_TDI написа:
yeti123 написа:
zaro написа:а за какво се сърдите като обърнат внимание на някоя по нова и по лъскава кола?
какво толкова
мисля че е нормално.

Е сега май-събудих духоветете.
mhihi mhihi mhihi mhihi

Субиди ги да!
Само да ти кажа че моя таралясник на 13 години изглежда доста по-добре от повечето нови автомобили!
И защо мислиш че е нормално! Има една дума - ДИСКРИМИНАЦИЯ -

А АЗ БИХ ГО ОПРЕДЕЛИЛ ЗА Р А С И З ЪМ
"Що ще ме цакат мене с топла бира". Като е сложен на бензиностанцията то му влиза в задълженията, да пълни , да чисти стъклата, да посрещне и изпрати както подобава за човек с културно поведение. За всичко това той си взема заплатата. Това което го правят някои колеги - бакшиш, е те това разваля цялата история на икономическия ни растеж и т.н. На запад те гонят да ти върнат рестото а ти ще им го тикаш в ръцете. Сами създаваме почва и предтекст за лошото ни име пред ЕС.

Пука му на него като не ти измие стъклата.Ще си играеш се оплачеш на шефа му.Той кво най-много да го изгони.Голмяата загуба за него - поредната работа за 300-400 лева която е изгонен :cry: Шефа му пък вика закво да му плащам повече - то тука от бакшиш той ако си е хитър ще си изкара и т.н. Абе ориенталска економика с две думи :cry:

Потребителски аватар
mr_bush
Автомобил: Vw Transporter T6
Двигател: 2016

Мнениеот mr_bush » Сря 18 юни 2008 12:54

Гласувах за 1-то :wink:

Потребителски аватар
rosy
Вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rosy » Сря 18 юни 2008 12:56

Впрочем сериозно защо решихте че това им влиза в задълженията :roll:

Потребителски аватар
mk2_Golf83
Автомобил: Голф 2
Двигател: EZ 1983

Мнениеот mk2_Golf83 » Сря 18 юни 2008 13:02

винаги давам по 1лв знам ,че им влиза в задъжението , но все пак зн кво е да работиш за мизерни пари..... няма да обеднея с 1 лв или да забогатея не зареждам всеки ден зареждам 3-4 пати в месец и тва са ми 3-4 лв на месец да дам да ми мият прозорците да проверят гумите

Потребителски аватар
rosy
Вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rosy » Сря 18 юни 2008 13:13

Не са задължени по трудов договор да ни мият джамовете :!: Или ако е обратното някой да покаже такъв договор. Това се прави на доброволен принцип, когато няма много работа или ако поискаш, или да изкарат някой лев отгоре. Аз мога да искам и в обслужването да се включва и свирка от касиерката, ама само с искането си оставам :!:

Потребителски аватар
batmilko
Автомобил: Opel Zafira
Двигател: 1900 CDTI
Контакти:

Мнениеот batmilko » Сря 18 юни 2008 13:26

rosy написа:Аз мога да искам и в обслужването да се включва и свирка от касиерката, ама само с искането си оставам :!:

ама наистина ли не правят на всеки.... само-1-2 пъти досега са пропуснали при мен :shock :shock :shock

Потребителски аватар
Varbona
El Presidente
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Varbona » Сря 18 юни 2008 13:26

Vizor написа:
Rabbit_TDI написа:И аз не давам.В заведения по принцип оставям ,ама не ме бърка и да не оставям/не се чуствам задължен и т.н./

аз се чувствам глупаво ако НЕ оставя бакшиш когато съм доволен от обслужването!
Румен разказа една история за едно заведение в Бургас като е бил.. където само докато е извадил цигарата и сервитьора вече му я е бил запалил !
на перфектно обслужване .. си заслужава ! ама като някой(я) ми се мръщи все едно съм и изял десерта с лъжичка .. забрави просто

Ей тва ми напомня оня ресторант в Бачково - дъртия келнер дето се цупеше малииии...

Иначе - оставям според зависи, обикновено са ми чисти стъклата...

Потребителски аватар
rosy
Вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rosy » Сря 18 юни 2008 13:35

batmilko написа:
rosy написа:Аз мога да искам и в обслужването да се включва и свирка от касиерката, ама само с искането си оставам :!:

ама наистина ли не правят на всеки.... само-1-2 пъти досега са пропуснали при мен :shock :shock :shock

Друг е въпроса, че с тези цени на нафтата е редно да включат и такава услуга :roll:

Потребителски аватар
batmilko
Автомобил: Opel Zafira
Двигател: 1900 CDTI
Контакти:

Мнениеот batmilko » Сря 18 юни 2008 13:36

rosy написа:
batmilko написа:

Друг е въпроса, че с тези цени на нафтата е редно да включат и такава услуга :roll:
ако наливаш гориво на околовръстното немаш проблеми.... ААЩ

Потребителски аватар
Vizor
Изгубена душа
Автомобил: Subaru Forester XT
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Vizor » Сря 18 юни 2008 13:38

Varbona написа:Ей тва ми напомня оня ресторант в Бачково - дъртия келнер дето се цупеше малииии...

оо помня го .. дето му ги оставихме до стотинка !
и дори ни направи забележка, че нямало бакшиш и започна да се заяжда с мене (най-голямата греда :lol: ), че съм бил по къси гащи и бос :lol:
Как можело да не му оставим бакшиш .. и дето се скара на съседната маса на едни хора защото го молеха 1 час за сметката (буквално 1 час...)

Потребителски аватар
rainheart
Автомобил: MK3
Двигател: 1.6 ABU

Мнениеот rainheart » Сря 18 юни 2008 13:52

давам когато имам дребни...
Все пак си е гадна работа, да миеш прахоляк и кал от стъклата и да чегърташ засъхнали цвъркочи от врабчетата, отделно познатите ми бензинджии не са се видяли много в пари.

Заведенията са друга бира! Почти винаги оставям, освен ако не е някоя кисела мърла, която я чакаме по половин час да се напраказва с бармана :?

Потребителски аватар
Stefan
R.I.P Madcap
Автомобил: VW mk1 Cabrio VW mk2 Black Betty
Двигател:

Мнениеот Stefan » Сря 18 юни 2008 13:56

Vizor написа:
Varbona написа:Ей тва ми напомня оня ресторант в Бачково - дъртия келнер дето се цупеше малииии...

оо помня го .. дето му ги оставихме до стотинка !
и дори ни направи забележка, че нямало бакшиш и започна да се заяжда с мене (най-голямата греда :lol: ), че съм бил по къси гащи и бос :lol:
Как можело да не му оставим бакшиш .. и дето се скара на съседната маса на едни хора защото го молеха 1 час за сметката (буквално 1 час...)

Следващия път не спирайте в Бачково, а преди него на тунела. Там е хиляди пъти по-добре :wink:

А по въпроса - в нашия град няма такава екстра mhihi

Потребителски аватар
dermeister
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dermeister » Сря 18 юни 2008 14:03

Винаги давам, стига да виждам, че човека се старае и ми става едно хубаво, че има и съвестни и стараещи се хора, па макар и бензинджий. То па ми писна от селяни, които като си вършат работата и те гледат се едно си им изял супата.

На Еко на Сливница винаги пък им давам. Има едно младо момче, което винаги ми мие стъклата, проверява ми гумите и т.н., не е останал един път без бакшиш. Има и един негър. Супер симпатичен, и той мие, усмихва се. Като му дам левче и така му грейва лицето, вика "Тенкю сър, тенкю!", а на мене ми става още по-готино. :lol: Въобще на тая бензиностанция винаги се отнасят супер с мен и колата и им оставям винаги. Един път пък ми зарежда някакъв човек, който имаше явно паралич или нещо такова, не може да ми сложи бензин, че е с пиниз е при моя резервоар, аз му казах споко и си сложих сам, не ми изми стъклата и затова не му дадох левче, ама пак му казах благодаря, довиждане, той щастлив, че му обрънах вниамние и го поздравих на излизане, аз щастлив, че съм добър човек.

И така.... :lol:

Върни се в “ОФФ-Топик - други”