Да си изхвърлиш фаса докато караш

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
dready
Автомобил:
Двигател:

Да си изхвърлиш фаса докато караш

Мнениеот dready » Чет 29 дек 2005 12:44

Вчера си карам и си говоря с татко ми.До мен спира някаква кола и се отваря прозореца жената си хвърля фаса вдига си прозореца и потегляме всички.И аз откачам когато видя такива "селяни" (защото за мен е това е селянин може да е роден и на пъпа на София все тая.Можеш да си от провиция и да си много по културен и образован от повечето софиянци) и татко ми вика "кво си мърмориш бе"
Аз му казвам "ми гледай я тая кво направи, изхърли си си фаса на улицата"
И в същия момен минава един голф 3ка и пича и той си хвърля фаса докато кара.Гледам и викам "ето го и тоя ,ебаси селянина ,срамота е ,че кара голф 3ка"
И татко ми вика
"Спокойно бе тоя не Ви е от клуба простено му е, не се брои "
Лелее смял съм се един час :)

Последна промяна от dready на Чет 29 дек 2005 15:07, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
holy_man
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот holy_man » Чет 29 дек 2005 14:46

Такива гледки са доста често срещано явление по софийските кръстовища,дали ще е фас ,кутия от цигари или някакъв друг боклук.
Някой хора никога няма да се научат ,че има кофи за боклук за тази работа.
Няма значение дали си от провинцията или от големия град,въпроса е в това с каква култура и възпиатние си. :wink:
Всичко идва от там.

Потребителски аватар
Jorge
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Jorge » Чет 29 дек 2005 14:54

Разбира се, че е въпрос на култура и възпитание! А обикновено тия дето хвърлят после най-много се възмущават от мръсотията... Smackbum

Потребителски аватар
dready
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dready » Чет 29 дек 2005 15:01

Добре бе после се обиждаме царя когато каза че трябва да си сменим чипът.Ами прав си е човека всеки трябва да с епромени малко или много.Поне аз така мисля.Не може ти да си тръскаш пепелника от колата на улицата ,неможе да си изхвърляш кутята от цигари и да искаш да ти е чисто и приятно.Смятам да преименувам темата :)

Потребителски аватар
batmilko
Автомобил: Opel Zafira
Двигател: 1900 CDTI
Контакти:

Мнениеот batmilko » Чет 29 дек 2005 15:40

аз за тва не пуша докато карам, па като имам некъв боклук у голфа достатъчно място има да го пласирам и като стигна до някоя кофа разтоварвам :P

Потребителски аватар
dready
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dready » Чет 29 дек 2005 15:43

Аз съм по същия начин ,само ги складирам.Опаковки от дъвки ,бомбони и какво ли не.

Потребителски аватар
scuba
R.I.P. Holy Diver
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот scuba » Чет 29 дек 2005 15:51

:-) Eла да ми видиш кората на лявата врата на какво прилича :lol:
като започнеш от 4 празни кутии от цигари, дъвки, бонбони.. и кво ли още не. И по същата тази причина пепелника ми е винаги пълен с фасове. Като видя някой да ги изхвърля от прозореца, ми идва да сляза и да му ги навра в носа тия фасове

Потребителски аватар
dready
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dready » Чет 29 дек 2005 15:52

Аз това го приемам като все едно да си метнеш фаса в хола докато гледаш телевизия.Даже е по лошо защото там си правиш мизерия само за себе си.Докато тук става дума за много хора.

Потребителски аватар
Vasseto
Автомобил: Passat B7 Passat B5_5 Jetta V
Двигател: CFFB AVF BXE

Мнениеот Vasseto » Чет 29 дек 2005 16:14

И аз не хвърлям боклуци,но фасовете много миришат бееее.От нова година спирам цигарите,така че няма да има и фасове.

Потребителски аватар
tatenceto
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот tatenceto » Чет 29 дек 2005 16:17

изхвърляш боклук в германия на пътя и глобата беше 100 (сто) марки просто те топят съседните автомобили все някой ще се намери да звънне на чичко полицай -присъствал съм на такова плащане следващия път съм сигурен че човека когото глобиха няма и да помисли за подобно нещо

ila
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ila » Чет 29 дек 2005 16:18

Колеги, тези работи с фаса на земята скоро няма да свършат - трябва си ефективни глоби. То тва е бял кахър, ами какво ще кажете за торбите с боклук през прозореца на блока. Блока срещу мен редовно го правят. И шоуто е кат не могат да оцелят кофата за боклук. А за пролетното почистване беше много смешно: онези, дето хвърлят торбите излизат и си чистят, (и после пак хвърлят), а от нашия блок само аз и касиерката излязохме (аз съм домоуправителя).
А този цар, с европйския череп толко ми е опротивял, че с един удар в голия череп ще му сменя целия фърмуер, не само чипа!

Потребителски аватар
group®
Темерут
Автомобил: Passat B8 Alltrack
Двигател: DFCA

Мнениеот group® » Чет 29 дек 2005 16:19

ми аз нямам пеплник та.. :oops: :oops: :oops: иначе никакви боклуци не изхвърлям, всичко си пазя в колата :oops:

П.С. провокиран от тази тема се задействах и пуснах в "купува" тема за пепелника :wink:

Потребителски аватар
dready
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dready » Чет 29 дек 2005 16:42

ila написа:
А този цар, с европйския череп толко ми е опротивял, че с един удар в голия череп ще му сменя целия фърмуер, не само чипа!

Виж сега не ме разбирай погрешно.Какъвто такъв , но не можеш да отречеш че имаме нужда от промяна в манталитета.В това число се включвам и аз защото живея тук.

Ами защо не открият 100 нови работни места и да прикрепят по един полицай към всеки.Да обикалят и да гледат.Оп хвърлено фасче 5лв.Кутия от цигари 10лв.Драскаш в рейса 20лв.Рисуваш по спирките 50 лв.Да видим кой ще посмее да драска ,чупи или руши.Вчера гледах новите спирки които слагат по София.Има на хемус такива целите в стъкло много готини.И ще им се радваме докато някой надрусан рапър или истрещял от пубертета не ги надраска с спей.
laser

ila
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ila » Чет 29 дек 2005 16:58

Виж сега не ме разбирай погрешно.Какъвто такъв , но не можеш да отречеш че имаме нужда от промяна в манталитета.В това число се включвам и аз защото живея тук.

Ами защо не открият 100 нови работни места и да прикрепят по един полицай към всеки.Да обикалят и да гледат.Оп хвърлено фасче 5лв.Кутия от цигари 10лв.Драскаш в рейса 20лв.Рисуваш по спирките 50 лв.Да видим кой ще посмее да драска ,чупи или руши.Вчера гледах новите спирки които слагат по София.Има на хемус такива целите в стъкло много готини.И ще им се радваме докато някой надрусан рапър или истрещял от пубертета не ги надраска с спей.
laser[/quote]

По-горе писах, че съм точно за такъв вид мерки. Ние малко погрешно се самообвиняваме за липса на култура и възпитание. Виждал съм много чужденци как хвърлят боклуци, пюят и цапат. Да не споменавам за германците в Слънчев бряг това лято - какви оруфляци бяха само! Въобще вярна е поговорката "кучето скача според тоягата".

Потребителски аватар
wili98
Щраусолог
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот wili98 » Чет 29 дек 2005 17:05

Съгласен съм че е въпрос на манталитет, въпреки че и аз съм в графата на простаците..
Защото пуша в колата, но не гася фасовете вътре щото много миришат...

В крайна сметка тези улици ги чистят всеки божи ден.

По-добре да го хвърлиш боклук на улицата отколкото в градинката....
Абсолютна простотия е, но докато мога или докато пуша ще го правя..

Не е много по-различно от това да си хвърлиш хартииката....
Има и разни нагляри дето тръскат пепелниците.. ама ....
Ха сега ме оплюйте яко и таказ...
Предпочитам фаса на улицата отколкото да ми мирише в колата... парите за чистене така или иначе си ги плащам, също и правото ми да пуша, също и правото ми да карам кола..
Щото колите и цигарите, докарват > 50% от постъпленията в бюджета :)

Върни се в “ОФФ-Топик - други”