нерешим проблем климатроник

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
kretenia
Автомобил:
Двигател:

нерешим проблем климатроник

Мнениеот kretenia » Вто 17 юни 2008 20:10

доста теми за климатроници изчетох,но такъв случай като моя-няма,за това пускам нова тема,ако може някой да помогне.Симптомите са следните-компресора се включва,но няма студ.Последните 2 месеца ходя само при един майстор-сумиста от ауди форума с него последователно сменихме следните неща:дюза за ниско налягане,някъв клапан на компресора,после самия компресор с втора употреба и днес за последно дехидратор.След всяка интерванция климата тръгва нормално и работи различно по продължителност време.Нали ме разбирате-след изпразване и отново зареждане всичко е ок,но ден,два след това компресора си върти но няма студ.Дано съм бил достатъчно ясен.Колата е пасат 1.8Т,2001г.Ще съм благодарен на всеки който може да помогне с нещо.

Потребителски аватар
kretenia
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kretenia » Вто 17 юни 2008 20:12

забравих да кажа,че винаги теглим и зареждаме по 600гр.фреон,т.е. няма загуба на газ

Потребителски аватар
Vasseto
Автомобил: Passat B7 Passat B5_5 Jetta V
Двигател: CFFB AVF BXE

Мнениеот Vasseto » Сря 18 юни 2008 13:28

Тоя Сумиста дето си тунинговал климатика ли ?И дето беше пребил еднин голфаджия заради препречване на пътя и му хвърлил ключовете в канавката ли ? spam

По темата:
Като завърти компресора стават ли топли тръбите след него или по недната,тази към кондензатора?

Потребителски аватар
Nikoes
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Nikoes » Сря 18 юни 2008 14:31

Копресора германски ли е ? Ако да има вариант да имаш теч а при германските компресори когато фреона достигне 200 грама отказват да работат !

Потребителски аватар
kretenia
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kretenia » Сря 18 юни 2008 15:07

компресора е денсо,тръбата,ако става студена,то проблема ще го търся в клапите за управление-топло,студено.Топли са и двете след, дюзата за ниско налягане също е топло.

Потребителски аватар
Glove
Автомобил: VW Golf MK2 GTI
Двигател: AUM

Мнениеот Glove » Сря 18 юни 2008 15:42

kretenia написа:компресора е денсо,тръбата,ако става студена,то проблема ще го търся в клапите за управление-топло,студено.Топли са и двете след, дюзата за ниско налягане също е топло.

Щом и двете тръби са топли знаяи нчма поток, а това е свързано с нчколко причини, няма фреон, компресора не прави налаягане-вакуум, има запушване по трасето и не на последно място TRV вентила може да се прави на гръмнат. Това е едно като алуминиева кутйка в него влизат тръбите преди да влязат в купето.

Помислете по това какво сте правили и какво е останало, но според мен има боклук (нещо което се разхожда по тръбите ) и това ви запушва тръбите. Когато се повиши налягането има един пресостат който гаси компресора за да не се прецака системата.

Помосли, дали това е твоя майстор, ако не ти взема пари добре но иначе...

Потребителски аватар
kretenia
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kretenia » Сря 18 юни 2008 18:27

Това за боклука в тръбите ми звучи много реално,какъв е този TRV вентил,къде точно се намира и какво прави :(

Потребителски аватар
Glove

Мнениеот Glove » Сря 18 юни 2008 19:14

Подобно на това е TRV вентила:
Изображение

намира се отпред в двигателния отсег до бомбето на макферсона

traktor
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот traktor » Сря 18 юни 2008 21:22

те такова нещо при мене няма

Потребителски аватар
Glove

Мнениеот Glove » Сря 18 юни 2008 21:42

traktor написа:те такова нещо при мене няма

Ако климатика ти е оригинален ще има, ако е добавян допълнително може да е вътре в купето под климатичното тяло зад жабката.

Потребителски аватар
kretenia
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kretenia » Сря 18 юни 2008 22:04

и аз нямам такъв клапан,каква му е функцията

Потребителски аватар
Vasseto
Автомобил: Passat B7 Passat B5_5 Jetta V
Двигател: CFFB AVF BXE

Мнениеот Vasseto » Чет 19 юни 2008 8:42

Не може да нямаш.Тогава клапана е пред изпарителя някъде из таблото вътре в купето.Ако също така е запушена капилярката(тези тънките тръби на снимката) то пак няма да работи.

Потребителски аватар
Vanich
Автомобил:
Двигател:

Re: нерешим проблем климатроник

Мнениеот Vanich » Чет 19 юни 2008 20:31

kretenia написа:доста теми за климатроници изчетох,но такъв случай като моя-няма,за това пускам нова тема,ако може някой да помогне.Симптомите са следните-компресора се включва,но няма студ.Последните 2 месеца ходя само при един майстор-сумиста от ауди форума с него последователно сменихме следните неща:дюза за ниско налягане,някъв клапан на компресора,после самия компресор с втора употреба и днес за последно дехидратор.След всяка интерванция климата тръгва нормално и работи различно по продължителност време.Нали ме разбирате-след изпразване и отново зареждане всичко е ок,но ден,два след това компресора си върти но няма студ.Дано съм бил достатъчно ясен.Колата е пасат 1.8Т,2001г.Ще съм благодарен на всеки който може да помогне с нещо.

И аз имам подобен проблем, предстои да сменям дехидратор, но 200лв ми се виждат много за това филтърче. Сумиста колко ти взе?

Потребителски аватар
kretenia
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kretenia » Пет 20 юни 2008 10:04

55лв. е цената на дехидратора,за работа не ми искаха нищо,все пак доста работи смених при тях и климата продължава да не работи

Потребителски аватар
kretenia
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kretenia » Пет 20 юни 2008 10:06

моя дехидратор,дето го махнах си е напълно в ред,ако искаш мога да го взема и да ди го дам

Върни се в “Passat”