Относно Ламбда сонда

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
mg design
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mg design » Сря 18 юни 2008 19:02

stefan gti написа:Що да не може бе колега :!: И мойта прекъсва ама на компютъра не показва нищо.НЯМА ГРЕШКИ :!: Просто някой неща са неолувими от компютъра :idea:

Колега и аз бях на твоето мнение преди няколко месеца,но като отидох при подходящия майстор с лицензиран софтуер,ми се промени мнението,че компа не показва нищо и няма грешки. 8)

Потребителски аватар
Ixidor
Автомобил: VW Bora 2.0 -- Honda CB500-R
Двигател:

Мнениеот Ixidor » Сря 18 юни 2008 19:39

Да не би нещо бензиновата помпа да се е прецакала?
Един майстор познат ми казваше че ако в някой сервиз ти кажат че имаш проблеми с ламбда сондата то 99% са в грешка щото се лъжели от незнам си какво - нещо че ламбдата дава кофти резултати, но не е виновна тя :)
Моята бенз помпа е за смяна (доста вие) и от нея май придърпва - като дам рязко газ и се замисля за момент. Като поработи малко колицата и се пооправят нещата.

Потребителски аватар
theerazor
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот theerazor » Сря 18 юни 2008 23:04

Ето какво стана като се прибирах към нас след работа. Викам си чакай да я угася и да я запаля ( така се оправя и не придръпва). Обаче оп и неще да запали :shock . Сложих я на скорост , пак неще :shock . Отбих и чаках около минута. Пак пробвах пак неще :shock . Шашнах се пипам релетата топли! Реших да сложа пак старото реле No 167 . Врътнах ключа и запали :shock . Айде сега ако някои може да ми каже кое според вас може да е проблем толкова да грее това реле и като сложих студеното се oправи?

Потребителски аватар
theerazor
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот theerazor » Чет 19 юни 2008 11:55

Колеги искам да питам понеже последно ми правиха климатика, и имам съмнения ,че ремъка е пренатегнат зверски. Някои може ли да каже колко трябва да се натегне? И дали е възможно от това да идват ядовете.

Потребителски аватар
tonkata
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tonkata » Чет 19 юни 2008 14:33

колата ще ти натрупа грешка на момента.няма да има никакав резултат само главоболия за теб.отиди и си направи читава диагностика

Потребителски аватар
silver bird
Автомобил: Golf - Rover
Двигател: 1.8 ABC - 400tdi

Мнениеот silver bird » Сря 25 юни 2008 19:51

няма да стане нищо извади си буксата и пробваи не е задалжително с откачена сонда да тресе,предърпва и каквото и да е аз съм го правил на моята и може би има разлика само в това което ми гори но колата си върви по един и същи начин

Потребителски аватар
theerazor
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот theerazor » Чет 26 юни 2008 12:29

silver bird написа:няма да стане нищо извади си буксата и пробваи не е задалжително с откачена сонда да тресе,предърпва и каквото и да е аз съм го правил на моята и може би има разлика само в това което ми гори но колата си върви по един и същи начин

Евала колега :wink: . Това исках да знам значи и да съм с закачена и откачена букса само разхода ще се вдигне. Придръпването не е от това. Мерси много това исках да знам :D .
Значи ще се търси на друго място проблема. Сега събирам парици и ще отида при едни от най-добрите майстори по ел. системата на голфи и ще видим какво ще открият. От всички прочетени теми, все си мисля ... то друго не остана, дали не е от кабелите. А уж изглеждат добре. На място колата си мърка нз. Майсторите ще кажат надявам се. Интересното е че когато започне да ми придръпва а то е макс до 2800 оборота. Гася колата изчаквам 5 сек. паля я и се оправя. Обаче оборотите падат от 800+-50 на 700. И след 2-3 сек. се оправят. :roll:

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”