Автомобил в UK

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
Blau&Weiss
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Автомобил в UK

Мнениеот Blau&Weiss » Пон 16 юни 2008 22:12

Колеги,питането ми е следното...някой ако има познат,колега,роднина в Англия колко пари излиза удоволствието да притежаваш кола?Не говоря за купуването на самия автомобил ,а за данъци, цена на бензин, регистриране, обслужване, застраховки и всички необходими неща. Надявам се поне някой да има идея?
Мерси :wink:

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Пон 16 юни 2008 22:18

anton_bg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот anton_bg » Пон 16 юни 2008 23:39

мога да ти посоча конкретни приблизителни цифри но е хубаво да поясниш първо за каква кола става дума (марка, модел, година, еко норма, мощност), а и предполагам говориш за притежаване на кола с англ. номер?

Потребителски аватар
Blau&Weiss
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Blau&Weiss » Пон 16 юни 2008 23:43

Кола с англ. номер. Ами кола,произведена в периода 1995-1999. Малка кола , малолитражна. Все още нямам ясна идея какво по-специфично.

Потребителски аватар
iGolf
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот iGolf » Сря 18 юни 2008 22:53

аз съм в Лондон ама с мойта кола от България и плащам само за гориво,карането не е никакав проблем,шофиорите са много коректни.няма пътни такси и данъци за автомобили с чужда регистрация,за сега!но англичаните са спецове в областа на таксите така че някой ден може и да ни изненадат,ама за сега е ок! бензина £ 1,20 дизел £ 1;35 удари вече ,консумативи и части има,оригинални и не са скъпи,но услугите са малко соленички така че ...направи си сам :)

Потребителски аватар
Жоро
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Жоро » Чет 19 юни 2008 6:01

За предпочитане е колата,която притежаваш да е английско производство,защото разликата в застраховката на английски и вносен автомобил е огромна.За обслужването и поддръжката това не е от голямо значение,тъй като англичаните произвеждат и продават на половин цена (в сравнение с оригиналните) части за почти всички всички автомобили,които се карат в Англия.Трудно се свиква със скоростния лост,а ако става въпрос и за Лондон (имам предвид задръстванията) за предпочитане е автоматик.Но в никакъв случай с кола няма да се придвижваш по-бързо и по-евтино,особено ако пътуваш ежедневно на дълги разстояния и ползваш метрото,няма смисъл...

Потребителски аватар
Blau&Weiss
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Blau&Weiss » Чет 19 юни 2008 19:02

Ще съм в малко градче и колата няма да я карам почти...просто тъся евтинка малолитражна кола с която от време на време да отскачам до някое друго градче а през останалото време да се занимавам с нея... просто не мога да си представя че ще живея някъде без да има по какво да човъркам...

Потребителски аватар
AmW
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот AmW » Съб 21 юни 2008 18:35

Колега зависи много то стажа ти и на колко години си и каква застраховка правиш, за мен(на 24 год с около 3 год стаж) за не пълна застраховка ще ми е струва около 600-700 паунда но зависи и каква кола регистрираш.Баща ми е с доста годинки стаж(25) и плаща 450 паунда на пежо 406 99 година.А забравих да кажа и за таксите... начи около 150 кинта ти е пътната такса и на прегледа трябва да си перфектен щото не пускат и ако имаш нещо неизправно трябва да го оправиш :) а е доста скъпо вярвай ми

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”