Светят ми разни лампички... Golf 3
Светят ми разни лампички... Golf 3
Светеше ми време на таблото Airbag-a и ми казаха да си карам и да не му обръщам внимание.....сега спря, но пък започна да свети долната лампичка за АBS-a - има ли връзка между двете неща и дали е фатално, т.е. да търся ли спешно да го правят някъде или да чакам и тая лампичка да загасне и да светне някоя друга 

- racing_team_vidin
- Автомобил: BMW E65 Sport Package
- Двигател:
- racing_team_vidin
- Двигател:
jims написа:gr_kanev написа:Индикацията ти е светела заради това, че при износване на накладките е необходимо те да се преместят на по-голямо разстояние, и е спаднало нивото на спирачната течност (ако не е доливана). Ако долееш, няма да ти свети.
Надявам се, че gr_kanev няма нищо против цитата от една друга тема.
По същия начин ми светеше на мен лампата за ABS-a. Проблема беше в износени задни накладки.
колега става въпрос за, червена лампичка на таблото- за проблем със спирачките, АБС-а е жълта от ляво на ключа за фаровете

говориме за лампичката отляво разбира се.....
а износени накладки не са, защото ги сменях преди няколко месеца,а колата е минала много малко километри оттогава....т.е. явно е датчик, но въпроса ми е струва ли си да ходя за тия святкания на диагностика, при положение, че когато първия път ходих заради АИРБАГ-а почнаха да ми развиват тероии как струвало 500 лв. и нагоре оправянето и .тн.........
с две думи застрешен ли е живота ми в колата като някоя от тия лампи свети?
а износени накладки не са, защото ги сменях преди няколко месеца,а колата е минала много малко километри оттогава....т.е. явно е датчик, но въпроса ми е струва ли си да ходя за тия святкания на диагностика, при положение, че когато първия път ходих заради АИРБАГ-а почнаха да ми развиват тероии как струвало 500 лв. и нагоре оправянето и .тн.........

- racing_team_vidin
- Двигател:
kiik написа:говориме за лампичката отляво разбира се.....
Ако свети ABS-а то той не работи, имаш обикновенни спирачки, Ако свети AIR BAG-а- не работи при евентуален удар няма да се отвори

-
- Автомобил: Golf 3 GTI 16v
- Двигател: ABF 1994
re:
ABS-а колега щом ти свети е датчик!Отиди да те закачат на компютър и ще ти кажат кой датчик ти е заминал!Най-вероятно е преден!!!Успех!
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”